MariMar

Members
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

About MariMar

 • Rank
  novajlija

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Imam jednu nedoumicu... Proverila sam sajt ambasade, i među dokumentacijom koja je neophodna za Z vizu stoji sledeće: pasoš, obrazac za vizu, kopija rezervacija avionskih karata, dozvola za rad + potvrde + pozivno pismo od strane poslodavca i lekarsko uverenje. U podsetniku stoje i uputstva o formi dokumenata (kopije, skenirane i štampane u boji itd.). Međutim, nije navedeno da je potrebno pismo preporuke. Da li ono spada pod potvrdu o profesionalnom statusu? Da li je obavezno predati ga u konzulatu u BG-u sa ostalom dokumentacijom ili je ono samo potrebno poslodavcu kako bi pribavio gore
 2. Gde tačno u Nišu ili Leskovcu može da se odradi ovaj lekarski pregled? Državne bolnice, privatne...? Ako bilo ko ima iskustva s ovim, neka mi javi. Hvala!
 3. Da li može da se uđe u Kinu turistički, tj. bez vize, a zatim da se u HK aplicira za radnu vizu? Tek sam uplovila u te vode, legalizovala dokumenta, uporedo tražim posao, pa me zanima šta mi je činiti. Jer mi agenti i škole daju različite informacije. Jedni kažu da apliciram u Srbiji. Drugi kažu da ovde mogu slobodno da izvadim biznis vizu pa onda nju da "transferuju" u radnu unutar Kine, pretpostavljam Šangaj. Šta je najmanje komplikovana opcija?
 4. Jel isplativije da rezervišem i kupim kartu u poslovnicama Qatar-a ili Aeroflot-a u BG-u nego preko agencija? Hvala!
 5. Pozdrav ljudi! Jel vadio neko skoro studentsku vizu u Beogradu (X2) i jel potreban non-criminal record? Na sajtu ambasade ne pise nista, a iz Kine kazu da treba... Hvala!
 6. Hvala svima na pomoći! Kontaktiraću poslovnicu Qatar Airways-a, mada sam od jedne devojke koja je trenutno u Kini čula da od nedavno traže da se plaća... U svakom slučaju, pokušaću preko njih, a ako ne upali, tu je Hipnos agencija, raspitala sam se i rezervacija je besplatna, pa i ako dođe do otkazivanja iste, ne plaćaju se nikakvi penali.
 7. Iz FlyFly Travel-a su mi pre 20-ak minuta rekli da zavisi od avio kompanije... Koju opciju mi predlažete u ovom slučaju? Šta mi je činiti?
 8. Pozdrav! Planiram da apliciram za vizu za Kinu pa me zanima koja kompanija ne naplaćuje rezervaciju leta i otkazivanje rezervacije (ukoliko razlog bude neodobrena viza)? Hvala!
 9. Pozdrav! Da li postoji šansa da dobijem biznis vizu na 30 dana ili će mi u konzulatu reći da ne moram da apliciram i da mogu da odem na bezvizni (što mi naravno ne bi išlo u prilog)? Unapred hvala!
 10. Pozdrav svima! Potreban mi je savet. Imam ponudu za posao u Kini, školi je teacher potreban asap, i predlažu mi da odem sa biznis vizom, ali da ponesem legalizovana dokumenta kako bi mi tamo sredili radnu vizu. Odgovornost i sve troškove preuzimaju na sebe, i uveravaju me da mogu da dobijem radnu pošto već imam diplomu iz engleskog. Uslov je biznis viza, dakle nikako na bezvizni režim, jer tada ne bih mogla da završim vizu tamo. Da li je ovo dobra ideja, i da li je uopšte izvodljivo? Mnogi su pisali da ako se prvi put ide u Kinu, u ambasadi teško da mogu da daju duže od mesec dana b
 11. Pozdrav, Kakva je situacija sa vizama u Kini za ljude koji tek idu? Turistička se više ne dobija, a ljudi koji su otišli u periodu posle januara navodno imaju problem da se prebace na neku drugu vizu. Da li je to tačno?
 12. Zdravo svima, Da li je za studentsku/biznis/radnu vizu dovoljno imati uverenje o diplomiranju (prevedno na engleski od strane sudskog tumača) ili je potrebno izvaditi original? Hvala unapred!
 13. Zdravo svima! Treba mi jedan savet... Naime, planiram da idem za Kinu uskoro, pa bih unapred rezervisala kartu za Aeroflot preko Momondo-a. Da li je rezervacija besplatna i da li se plaća neki iznos ako kojim slučajem odustanem od rezervacije? I još jednu nedoumicu imam, ako rezervišem, recimo mesec dana unapred, a kupim kartu nedelju dana pre samog leta, da li se cena menja naviše ili ne? Hvala!
 14. Zdravo, 

  Ja sam odnedavno u potrazi za poslom u Kini. Zanima me koji je grad u pitanju, i ukratko uslovi, a najviše me zanima na koju vizu se dolazi - biznis, studentsku ili turističku. :smile: 

  Pozdrav,

  Marija

 15. Pozdrav svima, Koje sajtove (ili agente) preporučujete za traženje smeštaja u Kini? Da li je u manjim gradovima jeftinije od 2000-4000 juana, koliko se, kako mi rekoše iz prve ruke, kreće soba u Pekingu?