Followers 0

viza za KINU

600 posts in this topic

zanima me da li je neko imao iskustva sa dobijanjem vize za Kinu.....

naime, trebalo bi da idem na Tibet na 2 meseca....

Postoji li mogucnost dobijanja vize na 2 meseca, bez garantnog pisma?

ako ne, ima li neko nekog u Kini da mi posalje garantno pismo :)

Bojim se da je stvar sa Tibetom malo komplikovanija. Ne mozes da udjes u pokrajinu bez izdatog 'odobrenja' od strane kineskih vlasti, a to mozes dobiti samo ako ides preko neke agencije. Ne'am pojma, na netu pise sve. A za samu kinesku vizu, ovde kazu da je potrebno pismo ako je vadis u Beogradu, dok recimo ako je vadis u Ulan-Batoru pismo nije potrebno.

ma za dozvolu za Tibet sam se vec snasao. ali za vizu za Kinu imam problema....

ako neko ima informacija kako doci do iste iz Beograda, neka se javi...:)

ma za dozvolu za Tibet sam se vec snasao.

a kako si se snasao ako nije tajna? :eat:

pa devojka mi radi za neku spansku NGO na tibetu, pa ce mi ona to srediti, ali za vizu za kinu ne moze zato sto nisam spanski drzavljanin...:(

nadam se bicu uskoro...;)

koliko znam, nije teško dobiti dozvolu za Tibet. To može da učini svaki stranac, bez problema. Ali za kretanje van područja Lase su potrebne dodatne dozvole te je na neka područja moguće ići samo u pratnji ovlašćenih vodiča.

Mislim da je neophodna povratna avionska karta a da garatno pismo nije.....najbolje da odes u ambasadu. zvao sam am. na telefon koji je objavljen ovde na sajtu ali se niko ne javlja.....

Vizu za kinu vadis isto kao i rusku,mongolsku ili azerbejdzansku.

Sup u Ljermontovoj.

Zovi tamo na centralu,pitaj sta ti sve treba,ja sam izvadio prosle godine kad sam isao za 5 minuta.

Godinu dana neograniceni broj ulazaka i izlazaka(udare ti naznaku poslovno u NR Kinu u pasosu)

300 dinara mislim i neki papiri od firme,ali nista nemoguce.

cak sta vise sve moze da ti bude fals jer ih boli ***** u ljermontovoj.

Pozvino pismo iz kine odkucas sam,samo napravis neki lep memorandum u wordu i ajd zdravo.Viza ti se izdaje odmah ili je podizes sutra ujtro-niko nista ne kontrolise,a jos manje nepismena sluzbenica u supu zove Peking da proveri.

Ta viza ne vazi za Hong Kong i Macao.

kako to mislis otkucam sam garantno pismo????????????

jel to sigurno?

ali ja sam student, i nemam nikakve papire od firme. Kakvi papiri?

jel mozes malo da pojasnis molim te...

zovi brate u ljermontovu,pitaj sta sve treba,objavi ovde,pa cu ti reci sta od toga realno moras da nabavis,a pismo otkucash sam

E ovako... imam taj papir kako treba da izgleda taj zahtev  za "poslovnu vizu" za SUP. Odesh kod dekana i nakezish se najbolje sto umes i ispricash mu celu pricu onako polagano i trazish od njega da ti potpishe taj papir da te kao fakultet shalje na "poslovni" put u Kinu...

Onda odesh tamo kod onih tetkica na fakultetu da one to zavedu i daju ti delovodni broj i odesh sa tim u SUP (njima se ne kezish) i dobijesh vizu za 3.5 minuta.

;D

za Rusiju je to oproban nacin dobijanja vize, ali za Kinu nisam cuo, izgleda da sve nase prijateljske zemlje imaju tako resen vizni rrezim

veruj mi jos nisam upoznao nikoga koga su u ljermontovoj odbili za izdavanje sluzbene naznake

ali ja sam iz Kragujevca....a cuo sam da se viza vadi u SUP-u u mestu gde ti je izdata licna karta....u svakom slucaju, hvala na odgovorima, zvacu pa cemo videti....;)

ali ja sam iz Kragujevca....a cuo sam da se viza vadi u SUP-u u mestu gde ti je izdata licna karta....u svakom slucaju, hvala na odgovorima, zvacu pa cemo videti....;)

Mislim da je ljermontova nadlezna za doznaku sluzbeno u pasosu za celu zemlju.

Zovi Ljermontovu pa pitaj.

011 347 0200

Trazi odeljenje za izdavanje sluzbenih viza

Moram da ti kazem da kad sam ja putovala ocekivali smo da nam Kinezi traze gomilu papirologije i odugovlace, jer im konzulat i ne radi svakog dana (mislim da primaju zahteve samo utorkom i cetvrtkom, ali nemoj me drzati za rec), mada sam ja vadila za Hong Kong, koja je posebna viza koja se takodje vadi u Kineskom konzulatu. Istina, nisam se ja cimala, vec mi je kompanija vadila, ali ocekivali smo dosta problema. Nije ih bilo, ali smo vizu dobili na 6 dana, jedan ulaz sto mi je carinik na aerodromu 5 puta ponovio (putovanje je trajalo 4 dana), tako da ne znam na osnovu cega da trazis da te puste tako dugo. S druge strane, Hong Kong ima uzasno represivnu imigracionu politiku, jer im se gomila Kineza uselila posle revolucije, pa sad nikog ne pustaju duze i bez dobrog razloga. Najbolje je da ih pozoves telefonom i proveris sta ti je sve potrebno i krenes da kopas i skupljas papire. Srecno, nadam se da ces otici i srecan put, pa pisi kako je bilo kad se vratis.  :mah:

Moram da ti kazem da kad sam ja putovala ocekivali smo da nam Kinezi traze gomilu papirologije i odugovlace, jer im konzulat i ne radi svakog dana (mislim da primaju zahteve samo utorkom i cetvrtkom, ali nemoj me drzati za rec), mada sam ja vadila za Hong Kong, koja je posebna viza koja se takodje vadi u Kineskom konzulatu. Istina, nisam se ja cimala, vec mi je kompanija vadila, ali ocekivali smo dosta problema. Nije ih bilo, ali smo vizu dobili na 6 dana, jedan ulaz sto mi je carinik na aerodromu 5 puta ponovio (putovanje je trajalo 4 dana), tako da ne znam na osnovu cega da trazis da te puste tako dugo. S druge strane, Hong Kong ima uzasno represivnu imigracionu politiku, jer im se gomila Kineza uselila posle revolucije, pa sad nikog ne pustaju duze i bez dobrog razloga. Najbolje je da ih pozoves telefonom i proveris sta ti je sve potrebno i krenes da kopas i skupljas papire. Srecno, nadam se da ces otici i srecan put, pa pisi kako je bilo kad se vratis.  :mah:

Kina ima 3 vrste viza.

Hong kong i Macao koje se posebno vade i trazi se odredjena papirologija.

Mainland china koju mi koristeci davnopotpisane sporazume SFRJ i PRC-a koje oni jos uvek priznaju koristimo i lagano dobijamo godisnje vize.

ja se nadam da cu uspeti da dobijem na 2 meseca..

samo da mi prodje ova fora sa fakultetom....

u svakom slucaju hvala na savetima!!!!

Bice da traze i pozivno pismo za Makao,zna li neko kako doci do tog pozivnog pisma?

"Poslovno" u Kinu (a takodje u Rusiju, Ukrajinu, Mongoliju, Kirgiziju i jos negde) u BG podnosis u Ljermontovoj.

U drugim gradovima podnosis tamo gde ti je izdat pasos znaci ako recimo zivis u Kragujevcu ili Nisu podnosis zahtev u lokalni SUP. Tako je bilo za plavi SRJ pasos za novi srpski mislim da je isto tako. Ja sam nedavno trazio "poslovno" za Rusiju a cekam novi srpski pasos. Raspitao sam se u lokalnom SUP-u i rekli su mi da mi treba zahtev na memorandumu firme koja me kao salje poslovno u Rusiju a takodje i uverenje o zaposlenju u firmi koja me salje na to "poslovno". Izgleda da vise ne prolazi fora da te bilo koja firma (recimo prijatelja) salje na "poslovno" putovanje.

Navodno su se Rusi zalili da se mnogi setkaju tamo navodno ce ubrzo da traze i potvrdno pismo od ruske firme kao partnera da se stvarno ide na "poslovno" putovanje. Verovatno ista procedura vazi i za druge zemlje gde se moze "poslovno" ukljucujuci i Kinu.

da li neko zna, jel treba hotel booking ili je dovoljna avio karta za mainland kinesku vizu? dobijam razlicite informacije, a ovi u ambasadi rade 2 dana u nedelji po 2 sata i nejavljaju se na telefone..

jel neko barem cuo, ako vec nije isao u kinu ili nije isao preko kineske ambasade?

ja grebem ko lud za kinesku vizu i strasno su je poostrili

turisticka  :  hotel booking ili pozivno pismo , da si zaposljen (naravno prijavljen) da imas novca u banci , povratna avionska karta .

poslovna: da radis i da si prijavljen u firmi koja redovno placa porez , potvrda o stanju firme u banci , preporuka firme da te salje na put u Kinu  , molba firme za sup u kom se vadi viza , da imas radnu knjizicu popunjenu (naravno)

ostaje se 30 dana onda moras napustiti Kinu pa makar otisao i u Hong Hong  na kafu pa kad se vratis opet imas 30 dana

strasno

sad nam i rusi i kinezi poostravaju vize