NixyJungle

Members
 • Content Count

  156
 • Joined

 • Last visited

About NixyJungle

 • Rank
  putnik srednjeprugaš

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.instagram.com/nixyjungle/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Traveling, video and photography

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Umesto karte može da se uradi rezervacija preko neke turističke agencije, ali ne svake jer moraju da imaju poseban program za rezervacije. Jedan od tih programa se zove Amadeus. Ne znam dal je jedini ili ima još drugih. Pitajte u par agencija pa će vas već uputiti na onu koja ima taj program. Cena je oko 10 evra. Možda vam negde naplate više, ali ne bi trebalo više od 15 evra. Imate i sajt za to - https://bestonwardticket.com/ Pazite se samo kopija tog sajta. Ima ih gomila, ali su neki scam. Najbolje da guglate ime sajta pa reviews i izađu vam recenzije pa vidite koji je pouzdan.
 2. Zato što nama treba viza, a nekih 60+ zemalja može bez vize na 45 dana pa sam mislio da možda za nas važe drugačija pravila kad je već za vuzu drugačije.
 3. Aha, ovo definitivno nisam znao niti imao pojma da može. Ovo može čak i za nas (Srbija)? Da, meni ovo svakako ne znači ništa trenutno, ali svakako korisna informacija za ubuduće. Hvala.
 4. Nisam baš siguran da sam razumeo šta si hteo da kažeš. Kako to dobijam pečat za re-entry kad mi je viza za jedan ulazak? Vizu sam produžio mesec dana i dobio sam pečat za produženje. Važi do 23. februara. Planiram ili 23. ili 22. da izađem. Biću nedelju do deset dana u Kambodži. Ne bi trebalo da prave problem za povratak. Kad se ponovo vratim na Tajland idem na jug na ostrva tako da ću svakako da gledam neki let. Ne mogu da se akam busevima po 15 sati
 5. Još uvek se dvoumim gde da vadim novu vizu. 2011. sam izvadio u Vientianu za 2 dana, sad čitam na netu, kažu bar 3 treba. To je isto ok. Ne znam kako je u Pnom Penu, nisam još tražio info na netu. Trenutno sam u Chiang Mai-u. Ako se zadržim ovde duže od planiranog, može da se desi da odavde odem za Laos pa tamo da vadim vizu. Hteo sam ponovo do Luang Prabanga jer mi je taj grad ostao u lepo sećanju, ali u lošem sećanju su mi ostali putevi po Laosu pa ne bih da ponovo rizikujem one provalije pored raspalih puteva. Što se tiče graničnih prelaza, mislio sam da u Kambodžu uđem na Khlong Yai j
 6. Već sam produžio. Izvadiću novu u Kambodži. Ionako uživo traže manje dokumentacije. Verovatno mi neće trebati rezervacija avio karte s obzirom da apliciram Kambodži.
 7. Hvala na odgovoru. Nisam znao za to pravilo jer nikad do sad nisam vadio još jednu vizu za zemlju u kojoj se nalazim. Tajland previše komplikuje s vizama. Očito je cilj da se profitira od viza. Daj reci koliko treba da ti platim i nemoj da se foliramo da vam dokumenta nešto znače kad gotovo svi po default-u dobijaju vizu.
 8. U sličnoj sam situaciji. Skroz su nebulozni zahtevi ambasada misleći da će neko da preleti skoro 10.000 km samo zbog jedne zemlje. Priča mi drug koji je trenutno u Africi da dosta zemalja zahteva da se viza izvadi u matičnoj zemlji sa povratnom kartom. Kako da ne. Neko će samo do Angole i nazad, kao da nema ništa okolo da se obiđe. Što se tiče vađenja tajlandske vize, možete u nekoj turističkoj agenciji da rezervišete povratnu kartu. Ja sam u Nišu platio 10 evra rezervaciju. Samo da napomenem da to ne mogu da urade sve agencije, već samo one koje imaju program Amadeus (čini mi se da se ta
 9. Vidim da je ova tema zamrla, ali ću ipak da postavim pitanje, možda neko vidi i odgovori. Aplicirao sam za kanadsku vizu i idem uskoro da dajem otiske. Ovog leta ću putovati negde po Evropi, pa ako mi viza bude odobrena i jave mi da im pošaljem pasoš, da li mogu lično da im odnesem u Beč? Svakako ću biti negde u blizini. Ne odgovara mi opcija da im šaljem pasoš jer će mi trebati dok putujem. Eventualno da pošaljem krajem avgusta kad se vratim s puta. Hvala unapred.
 10. Znam da si bio u Ciudad del Este bez vize. Video sam kod tebe na fb Da li je ista situacija i s one druge strane u Asunsionu? Još bolje bi bilo da se pređe cela zemlja bez vize i da se izađe na drugi kraj kod glavnog grada. Ako je moguće i tamo bez vize, samo kažeš carinicima da si ušao kod Asunsiona, a ne kod Ciuded del Este-a. Zbog toga sam pitao da li može da se uđe kod Asunsiona. Nema veze. Uzeo sam već kartu od Iguacu vodopada do Salte u Argentini. Preleteću Paragvaj. Možda nekom drugom prilikom.
 11. Hvala za savete. Nadam se da će i drugima koristiti.
 12. Ne volim ni ja buvljake i uglavnom ih zaobilazim, čak i kad na trip advizor-u pročitam kako je neki market unique i treba da se ode. Ne bih ni išao na pijacu. Imaju valjda neki centralni gradski trg ili tako nešto. U svakom slučaju, tu je i Foz do Iguacu na brazilskoj strani kao back up plan. Hvala na odgovorima.
 13. Hvala za info. Verujem na reč da grad nije ništa posebno, ali kad sam već tu da bacim oko na Paragvaj
 14. Svakako već idem tamo, pa zašto da ne svratim. Ionako ne idem u Paragvaj jer me mrzi da idem u Rim ili Beč da vadim vizu od 65$ (plus troškovi oko 200 evra) da bih video jedno veliko ništa Kad sam već tu bar da bacim pogled na Paragvaj.
 15. Jel imaš možda informaciju da li može i sa druge strane kod Asunsiona da se uđe na jedan dan?