Followers 0

Viza za Tajland

322 posts in this topic

Mislim da sam zeznuo nešto u startu, pa moram vas da pitam , ako neko zna više:

Imam bukiran let za Tajland 12 Maj - 29 Juli - Aeroflot (znači više od 2 mjeseca jer sam planirao da posjetim Maleziju)
BH pasoš

Tek sada na stranici konzulata u Zagrebu vidim da za više ulazaka su strožiji kriteriji. Poslao sam im upit ali čisto sumnjam da ce mi pozitivno odgovoriti. Šta da radim ? Ako mijenjam buking da li ce me to puno koštati na aeroflotu ? 

Ne bi skodilo da podelis ovde kako si resio problem, mozda nekom bude od koristi.

Hajde da probam da dobijem odgovor ovde - da li moram da rezervišem povratnu kartu za Tajland do BG-a ili mogu da rezervišem kartu do Laosa ili Vijetnama npr.? Kada sam zvala Gea turs da se raspitam oko vize oni su mi rekli da rezervišem u jednom smeru bez problema, jer oni žive od turizma (citiram) i da sama mogu da biram kako ću napustiti Tajland, dokle god ne prekoračujem vizu. Pitam da ne bude došlo do frke na aerodromu. Ne znam da li sam na dobrom mestu, ali radujem se odgovoru :biggrin: 

Generalno ti treba dokaz da ces napustiti zemlju, ne interesuje ih previse gde ces da odes (dok god imas pravo da tamo odes).

Sent from my iPad using Tapatalk

Od 1. avgusta lakše do viza za Tajland: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=08&dd=07&nav_category=12&nav_id=1290582

"Počasni Konzulat Kraljevine Tajland u Srbiji počeo je sa radom i od sada će izdavati tajlandske turističke, poslovne, obrazovne, volonterske i ostale vize."

"Vize će se izdavati svim nosiocima pasoša Srbije, kao i stranim državljanima sa prebivalištem u Srbiji."

Sve je to lepo ali nigde nisam uspeo da nađem ime i adresu konzula :biggrin:

Da li je neko imao više sreće u tom poduhvatu?

Konzulat Kraljevine Tajland: Izdavanje viza za Tajland u Beogradu

Prošle nedelje, 1. avgusta 2017, počeo je sa radom Počasni konzulat Kraljevine Tajland u Beogradu, a to znači da je izdavanje viza za Tajland moguće u srpskoj prestonici.

Royal Thai Honorary Consulate u Republici Srbiji izdaje tajlandske turističke, poslovne, obrazovne, volonterske i ostale vize – svim nosiocima pasoša Republike Srbije, kao i stranim državljanima sa prebivalištem u Republici Srbiji.

Pored izdavanja viza, Konzulat Kraljevine Tajland obavljaće overu potpisa i ostale administrativno-konzularne aktivnosti, kao i aktivnosti na razvoju privredne, turističke, kulturne, sportske i druge saradnje između Kraljevine Tajland i Republike Srbije.

Info
www.thaiconsulate.rs
Radno vreme – prijem zahteva za vize i ostale aktivnosti: radnim danom od 10.00 do 14.00
Adresa: uskoro će biti objavljeno
Telefon: +381 63 398 828
E-mail: info@thaiconsulate.rs

Jupiii  :smile: 

Nije mi nikada bilo baš potpuno prijatno kada sam davao pasoš da ga nose u Zagreb, uvek sam razmišljao da postoji delić šanse da ga izgube i da mi sve propadne 

Stigao nam je mejl od njih danas:

Poštovani,
Obaveštavamo Vas da od 01. avgusta 2017. u Beogradu funkcioniše Konzulat Kraljevine Tajland i da se od sada vize za građane Srbije izdaju u Beogradu. Kontakt podaci su:

Konzulat Kraljevine Tajland (Royal Thai Honorary Consulate)
Beograd, Gundulićev Venac 6 / II sprat
Tel. 011 4037 819, 011 4037 950
E-mail: info@thaiconsulate.rs
Web: www.thaiconsulate.rs

Molimo Vas da ovu informaciju unesete na Vaš sajt. Hvala unapred!

Imam pitanje, izvinjavam se ako je vec bilo postavljano, ali ne mogu da nadjem odgovor.

Zivim u Velikoj Britaniji, zelim da idem na Tajland u novembru, imam Srb pasos. Kako da se prijavim za vizu? Ne mogu da odem u Beograd da to uradim jer se plasim da mi nece vratiti pasos na vreme.

5 hours ago, Tiga83 said:

Imam pitanje, izvinjavam se ako je vec bilo postavljano, ali ne mogu da nadjem odgovor.

Zivim u Velikoj Britaniji, zelim da idem na Tajland u novembru, imam Srb pasos. Kako da se prijavim za vizu? Ne mogu da odem u Beograd da to uradim jer se plasim da mi nece vratiti pasos na vreme.

u ambasadi tajlanda u londonu

Ovo piše na sajtu Bg konzulata: 

Fotokopija kupljene povratne avio karte (rezervacija avio karte se ne prihvata) 

Za vize iz Zagreba, uvek sam prilagao rezervaciju koju sam posle poništio, ne zato što hoću nešto da muvam, ostanem zauvek na Tajlandu itd, nego  ne mogu da planiram uvek sve toliko unapred, na primer prošle zime smo išli Zanzibar - Tajland - Indija, sve povezano, pojma nisam imao kada ću i kako tačno na Tajland. 

Je l' neko uzimao vizu u BG, zaista mora realna karta?

1 hour ago, samsung said:

Ovo piše na sajtu Bg konzulata: 

Fotokopija kupljene povratne avio karte (rezervacija avio karte se ne prihvata) 

Za vize iz Zagreba, uvek sam prilagao rezervaciju koju sam posle poništio, ne zato što hoću nešto da muvam, ostanem zauvek na Tajlandu itd, nego  ne mogu da planiram uvek sve toliko unapred, na primer prošle zime smo išli Zanzibar - Tajland - Indija, sve povezano, pojma nisam imao kada ću i kako tačno na Tajland. 

Je l' neko uzimao vizu u BG, zaista mora realna karta?

Ja nisam uzimala vizu u BG, nego u Singapuru, tako da ne mora biti u potpunosti relevantna informacija ali....

U avgustu 2017 su me odbili jer nisam imala kartu do Tajlanda. Planirali smo da idemo do tamo vozom, a iz Singapura nisam mogla da kupim voznu, međunarodnu kartu (Malezija-Tajland). Mogla sam da rezervišem karte iz Sing za Bangkok, ali mi to nije prošlo, jer rezervaciju ne primaju. Avionsku kartu od Bangkoka do Singapura sma kupila, nije bila rezervacija, nego prava karta. Ali to očigledno nije bilo dovoljno.

S obzirom da te turističke vize procesuiraju u konzulatu, tj. tvoju će u Beogradu, možda ti progledaju kroz prste. Meni ovde nisu hteli da daju. 

Svasta prvi put to cujem...ja sam cesto putovao za aziju na letovima kojima uopste nisam isao za tajland, niti se vracao odatle, ali su uvek bile zemlje u susedstvu..i bez problema su mi uvek izdavali vizu na osnovu povratne karte iz susednih zemalja......mislim da je to logicno...i u zagrebu su mi isto izdavali na taj nacin...mislim da treba popricati samo sa konzulom, koji je plan puta, i to je to....

sto se tice rezervacije, viza za jedan ulazak u svakom slucaju mora da se iskoristi ( da prvi ulazak bude) u okviru 3 meseca od dana izdavanja...tako da uopste nije problem da se kupi karta i izvadi viza onog trenutka kad se sazna tacan datum putovanja i marsruta....posto se viza vadi u roku od jednog dana..

ali ovo za singapur me bas bas cudi...tamo sam takodje vadio tajlandsku vizu, putovao busem do KL-a, pa potom za Tajland busem do hat yai-ja.....a leteo sam nazad za Evropu ponovo preko KL-a...nikakvih problema nije bilo, samo sam im pokazao povratak kuci iz KL-a...

Edited by bam-bam

Zna li neko da li se moze dobiti viza za Tajland u Kini ako sam u Kini na turistickoj vizi?

koliko sam ja upucen, u kini se u konzulatima trazi dosta papira za tajlandsku vizu, nebitno da li si kinez ili ne, ista je papirologija za sve, a to, izmedju ostalog , znaci- pare na racunu, potvrda o zaposlenju, booking smestaja i kupljena povratna avio karta....mozda bi bilo lakse vaditi tajsku vizu u hong kongu, ili nekoj drugoj okolnoj zemlji, tipa vijetnama, kambodze...tu ne treba nista, sem dokaza o izlasku sa tajlanda...

a dobiti se moze, moj drug dobio

Edited by bam-bam

Za vizu sa više ulazaka sada i iz srbije mora realna karta, ono što sam gore pitao. Na kraju sam kupio kartu Kuala Lumpur - Krabi za 45 dolara koja je naravno propala, leteo sam iz Colombo-a za Bangkok, ali kada sam uzimao vizu nisam još kupio to. 

I mora izvod iz banke sa pečatom i sve to sa minimalno 10.000 eur na računu. 

I još sam im i rekao da neću koristiti taj let, a oni kao nema veze, mi moramo da imamo to bla..

On 6/29/2018 at 7:23 PM, samsung said:

Za vizu sa više ulazaka sada i iz srbije mora realna karta, ono što sam gore pitao. Na kraju sam kupio kartu Kuala Lumpur - Krabi za 45 dolara koja je naravno propala, leteo sam iz Colombo-a za Bangkok, ali kada sam uzimao vizu nisam još kupio to. 

I mora izvod iz banke sa pečatom i sve to sa minimalno 10.000 eur na računu. 

I još sam im i rekao da neću koristiti taj let, a oni kao nema veze, mi moramo da imamo to bla..

mislim da je  za multi ulaske uvek trebalo podneti novac na racunu....ali retko ko uzima multi, jer je jeftinije platiti na granici 1000 bahta za re-entry...a ako se ulazi vise od 2 puta, onda izvaditi ponovo vizu u nekoj od okolnih zemalja..

mislim da je u zagrebu bilo potrebno 2 ili 3 hiljade eu za multi ulaske...bila je ranije opcija i za 2 ulaska, i nije trebalo nista sem karte, ali to je, koliko znam, ukinuto...

Napravila sam istu gresku,kupila sam kartu na tri meseca. Hocu li imati problem sa dobijanjem vise? Kako si resio problem?

pa legalno je produzenje vize na jos mesec dana u imigracionom na tajlandu...odes pred istek vize u neko od imigracionih, ja npr. znam gde je na koh samuiju, i to se odma zavrsi...tako da, nema tu sta, sve je zakonski cisto...jedino mora da se pazi da let ne prekoracuje tih 90 dana, od trenutka ulaska na tajland, do trenutka izlaska...a obicno se ostavi i bar jedan dan viska, za svaki slucaj, ukoliko zakasnis na avion ( sto nije retkost :) ) ili tako neku nepredvidjenu ituaciju hehhe