ajvonn

Members
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited

About ajvonn

 • Rank
  putnik-pripravnik

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Ja iz Grčke u povratku ni jedan pečat ništa na 3 granična mesta...
 2. Da li neko zna šta je potrebno za WWoofer vizu? Finska, Švedska ili Norveška možda? Zvao sam pre neki dan švedsku ambasadu u Beogradu. Prvi put je čula za to
 3. ajvonn

  Temisvar

  Dobra slika - stanje puteva u Rumuniji. http://www.romania.travel/romania-maps/romania-roads-condition.html
 4. ajvonn

  Temisvar

  Sa desne strane prelaz posle Vrsca. Inace put solidan do Temisvara i nema nekog zadrzavanja. Letos kad smo bilii krenuli posle Bele Crkve "vratila" su nas dvojica nasih pandura na granici sa pricom da je uzas put tim pravcem i da ce se do Temisvara ici prvom, drugom. Posto smo imali vremena na pretek poslusali smo ih i nazad do Bele Crkve pa do Vrsca. I dalje sumnjam u njihove reci Put od Temisvara pa preko Lugoj i Karansebesa i dole do Turnu Severina je odlican uz max ogranicenje od 70Km na sat.
 5. ajvonn

  Temisvar

  Da saobracajna i obavezno vozacka na novom obrascu, a vinjeta se odmah kupuje posle nasih carinika. Sa desne strane se nalazi kucica gde se pridaju vinjete, za putnicko vozilo 3 evra 7 dana.
 6. ajvonn

  Temisvar

  Od Pozarevca treba oko 3 sata odprilike do Temisvara. Preko Vrsca put odlican. Samo jos ne mogu da pronadjem kakav je put na rumunskoj strani posle Bele Crkve? Mislim da je odlican kao od Temisvara pa do Turnu Severina.
 7. Evo me posle par nedelja sa najpreciznijim informacijama. Krenuli smo kolima do Bele Crkve. Tamo nam nasi policajci rekli da je u Rumuniji veoma los put i da ce mo ici samo prva druga do Temisvar aiz tog pravca??? Nisam nigde uspeo da proverim tu njihovu informaciju. Navodno su i vratili auto sa BG tablama koji je hteo isto u Rumuniju da predje. Ipak smo se odlucili na Vrsac, cekanje oko 10ak minuta na granici i do Temisvara fin put. isti kao i od Bele Crkve do Vrsca i do Temisvara posle. U povratku smo krenuli na Djerdap. Temisvar, Lugoj, Caransebes, Orsova i prelaz preko brane. Ljudi Rumunij
 8. Na sajtu MUPa pise da ako posedujem novu vozacku dozvolu, medjunarodna mi ne treba. Da li je to tacno? Isto je i za BIH samo sto tamo je potreban zeleni karton a za Rumuniju ne. Hvala.
 9. Sto se tice Vlasinskog jezera ima par Wifi tacaka i to free. Vila Boni, treba lozinka. Vlasinski vrtovi ne treba lozinka. Motel Narcis treba trazite od ljubaznog osoblja i dobicete pass.
 10. Restoran vila BEST na VLasinskom jezeru!!! Riblja corba cista 5ica, Amur, Saran, Pljeskavica Best od 400g - 400 dinara pun pogodak inace da se padne posle od nje i uziva u lepotama jezera!
 11. I od mene skomni glas za Kafanu restoran Pećinar, selo Ljubiš, Zlatibor predjelo. Sto se pastrmki tice Perucac restoran kod reke "Godine" za sada mi je na prvom mestu, pa Lisine, pa moze Pecinar. Usluga u Pecinaru odlicna opustena, klopa super. Riblja corba moze proci u Banji Koviljaci, odlicna je i u Jelen Salasu kod Palica, vise je ko riblji gulas.
 12. Mislim da je ovo sjajna tema, a nisam primetio preko (trazitelja) da je ima. Konkretno mene interesuje da li na Vlasini postoji bilo kakav internet koji se moze koristiti, platiti, kupiti...? Leskovac ima sigurno, a ako se krene malo istocnije sta onda?
 13. Ne, nije ti potrebno da prevodis. Ako mozda imas pozivno pismo onda je to dovoljno! Mislim dovoljno od stvari na eng jeziku.
 14. Jos jedan glas za Nis i burek a tek jogurt iz Nis-a >))) Njam Njam
 15. U prijemnom mestu za UK vizu pise, da preporucuju da se ne kupuje karta pre dobijanja vize...