goranvu

Members
 • Content Count

  421
 • Joined

 • Last visited

About goranvu

 • Rank
  putnik dugoprugaš

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Išao bih tokom jula. Dugogodišnji sam i siguran vozač. Auto nema klimu, ali tu su prozori Putovanje bi trajalo desetak sati, a povratak nakon 5 dana, više-manje, kako se dogovorimo. U obzir dolazi i poseta Aušvicu, kratko zadržavanje u Budimpešti i slično.
 2. goranvu

  Istanbul

  https://www.youtube.com/results?search_query=gokceada+beach
 3. Inače, što se tiče Rumunije, stvarno je velika razlika od regiona do regiona, ali činjenica je da zemlja bar nekako ide napred. Uostalom, čemu tolika diskusija kad se sve lepo vidi na google maps? I moj utisak je da je razlika između Rumunije i Bugarske vrlo upadljiva, što bi moglo značiti da cela stvar nema previše veze sa članstvom u EU, nego sa nečim drugim.
 4. U zemljama koje nisu bile u istočnom bloku nema ništa za džabe. Grčka je izuzetak zbog turizma, wifi postaje sve veći faktor.
 5. U Beogradu čak ima trafika na Crvenom krstu na kojoj piše lepo velikim slovima "Free WiFi" Takođe IDEA u Južnom Bulevaru ima besplatan WiFi, tako da onaj ko čeka u kolima na parkingu može brže da ubije vreme. Ne znam kako je sa ostalim supermarketima.
 6. goranvu

  Temisvar

  Vozio sam tim putem pre nekoliko godina, i bio je odličan. Kakav god da je sad, ne verujem da je strašan, možda je još i bolji.
 7. goranvu

  Temisvar

  Potpuna vest, koju su neki mediji namerno izostavili, jeste da su na taj izlet išla tri autobusa. Prva dva su prošla, a treći nije pušten. E sad, ako su Rumuni barabe, zašto su pustili prva dva busa? Očito da se neko iz trećeg busa pravio previše pametan.
 8. Forget... ja našao Bg-Đenova-Bg... a ne mogu da izbrišem post...
 9. www.tarom.ro i www.elal.co.il Bukurešt-Tel Aviv povratna za 90-105 eur, sa svim taksama, u novembru
 10. Po meni bi takve ljude trebalo ponovo poslati na psiho-test za vozačku dozvolu, jer je ta njegova žvaka teški nedozreli kretenizam, da se ja plašim kako taj čovek uopšte rezonuje dok vozi.
 11. Jeftinije od voza, a duplo brže, fleksibilnije, komotnije i lepše za razgledanje. Zadržavanje u Bukureštu do 3-4 dana i onda povratak. Otvoren sam i za neku drugu destinaciju na sever ili istok, ali mi je trenutno Bukurešt najprivlačniji. Ostavljam i mogućnost usputne korekcije dogovora oko dodatne destinacije itd. Svoj boravak organizujem samostalno, ostali kako žele. Primio bih dvoje putnika. Odgovoran sam i iskusan vozač, nikada ne jurcam i ne rizikujem u vožnji. Kontakt najbolje na private...
 12. Pa naravno da imas problem ako su te ubacili u kompjuter kad si ulazio u Rumuniju, a skoro sigurno da jesu. Ništa ti tu onda putni list ne pomaže jer će tek onda da proveravaju kad si ušao tamo na osnovu tvog imena i svega ostalog što bi trebalo da piše na putnom listu. Reka Nera je jako plitka i južno od Bele Crkve ima puno sela i šumaraka kuda ona teče, pa ako voliš da se osvežavaš po ovim vrućinama, razmisli...
 13. http://www.zeleznicesrbije.com/active/sr-latin/home/glavna_navigacija/putnicki_saobracaj/medjunarodni_saobracaj/cene_prevoza_v01.html Dakle za mlađe od 26 godina cena za 5 dana je 53 eur, a inače je 88 eur. Za BFP nema ograničenja, ne moraš ništa rezervisati. Na beogradskoj žel. stanici imaš poseban šalter gde se kupuju te karte. Nekad je bio i jutarnji voz, sada ima samo noćni, i kreće u 21.50h, to je voz za Sofiju. Kad se uđe u Tursku, tamo umesto vagona upadate u autobus, jer se tamo sređuje pruga. http://w3.srbrail.rs/zsredvoznje/?lang=sr Pretresi ovu temu i druge u vezi istanbula, na
 14. Nek sam i dosadan, ali ponoviću i ja da najjeftinija i svakodnevna opcija izađe ukupno 55 eur - vozom na relaciji Beograd-Sofija, poznatom tehnikom, a onda u 20.30h po bugarskom vremenu busom za Istanbul - http://www.matpu.com/page.php?n=116731 Ovo omogućava i ceo dan skitanja po Sofiji, i u odlasku i u povratku.