Followers 0

Beograd gradskim prevozom

64 posts in this topic

Neko jutrošnje razmišljanje na putu do posla...

Koje linije najčešće koristite? Ili, na koje linije ste osuđeni :) Kuda prolaze, i blizu čega zanimljivog su... Evo neke moje liste, odnosno kako sam zamislio da vas animiram da pišete

1. Linije 25, 25p, 39 i 33

Linija 25: Kumodraž 2 - Karaburma

Prednosti: Ide relativno često

Mane: ume da bude prepuna tokom jutarnjih i "posle 16" sati...

Zanimljivosti: (iz pravca Karaburme) prolazi pored Bogoslovije, Novog groblja, parka kod Vukovog spomenika, Kalenić pijace. Ovo su recimo neka mesta gde možete izaći i prošetati. Znam, zvuči čudno što pominjem groblje, ali ima onih koje i to vole.

Linija 25p: Kumodraž 1 - Karaburma

Mane: /

Prednosti: (bar za mene) produžava do spomenika Stepe Stepanovića, i bar u poslednje vreme je išla češće nego 33.

Zanimljivosti: Kod spomenika Stepe Stepanovića ima put između pekarice i radnje sa zdravom hranom koji vodi do stadiona i dalje, odakle je lep pogled na grad (deo prema Ibarskoj, Jajincima, Banjici, Petlovom brdu, Košutnjaku...) Na proleće i leto, avioni umeju nekada da lete relativno nisko. O ovome sam pisao već ranije negde na forumu.

Linija 33: Kumodraž selo - negde podno Pančevca

Mane: nemam pojma, nisam dugo išao. Šteta što ne ide više do Studentskog parka. A da - prolazi kroz Vojvode Stepe u dolasku u Kumodraž, koja je preko dana urnebesna jer se parkira gde se stigne.

Prednosti:

Zanimljivosti: Prolazi pored Karađorđevog parka, Hrama, ide Beogradskom ulicom, onda onom što prolazi pored Tašmajdanskog parka, itd.

Linija 39: Kumodraž 1 - Slavija

Mane: ide retko, recimo jedna na sat vremena

Prednosti: Čini mi se da nije gužva u njoj. Ide Kumodraškom koja je preko dana uglavnom rasterećena.

Zanimljivosti: Kao i 33, prolazi pored Karađorđevog parka i Hrama.

Gratis linija :)

Linija 31: Konjarnik - Studentski park

Mane: puni se brže nego mana u Vorkraftu. U jutarnjim satima gotovo nemoguće da se uđe ko to pokušava na potezu od Dušanovca do Autokomande.

Prednosti: Ide relativno često, pa čak kada i bude gužva u jednom, u sledećem obično nije. Ne važi u gore pomenutom slučaju, tokom semestara i školske godine, i tokom ovih smetova.

Zanimljivosti: Prolazi pored Šumica, koje su lepe za šetnju. Karađorđev park, Hram, Slavija, Beograđanka, Terazije, Trg, Studentski park.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odlična tema, pre svega, za nas sa strane.  clap

Ako moze pojasnjenje za  "gratis linija" ?

Nadam se, da će i drugi beograđani, dati svoj doprinos.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Linija 25: Kumodraž 2 - Karaburma

Prednosti: Mile Rizik. :) Legendarni vozac 25-ice. Nadimak je dobio bo stilu i brzini voznje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Линију 25 сам мрзео док сам ишао у основну школу на Карабурми, а живео код Вуковог (дуга прича због чега сам уписао на Карабурми). Увек пуна, иде на сто година и увек смрди. Убедљиво ми је била најгора линија са Карабурме, мада видим да 23 данас ништа боља није. 16 волим.

Данас срећом до посла идем са линијом 15, а радим од 10:оо тако да нема никада гужве, али током шпица зна да буде пуна. Има доста аутобуса на линији, тако да иду често, осим када се заглаве у гужви код Ушћа у правцу Зеленог венца. Не смрде. Ретко када.

Оно што волим током вожње је прелазак Бранковог моста сваког јутра, без гужве. Увек, али увек гледам кроз прозор у правцу Калемегдана или ка Ади. Још када је сунчан дан, поглед је фантастичан. Обавезна доза Београда пре подне. Не пролази поредн много туристичких атракција, али је опуштајућа. Доста паркова са стране, зеленила и наравно реке.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Autobus 83, Crveni Krst - Zemun

Prva jutarnja i zadnja dnevna idu prilično redovno, a tokom dana su primetne oscilacije od po nekoliko minuta do nekoliko sati. Svi busevi na liniji su dupli, takozvani "harmonikaši", a često se kod železničke stanice priključi i pravi harmonikaš, ili već neki drugi neafirmisani umetnik.

Vozači su uglavnom afirmisani, pa ako niste obavili jutarnju gimnastiku, krivina kod Starog sajmišta biće prava prilika za protezanje.

Osim što prolazi pored glavne železničke i autobuske stanice, osamdesettrojka prolazi i pored tri različite pijace, tako da spoj ljudi, boja i mirisa u njoj često predstavlja pravi izazov za sva čula.

Prosek starosti vozila je oko tri dana mladji od vatre.

Trivia:

- Daljoj popularizaciji linije doprineo je Teofil Pančić koji je baš u ovom autobusu dobio batine onomad.

- Sredinom devedesetih, jednoj 83jki su niz Nemanjinu otkazale kočnice. Autobus je proleteo raskrsnicu za Savskom i udario u zgradu glavne železničke stanice. Broj povredjenih je bio solidan, a nažalost mislim i da je jedna žena poginula.

- Jedna od najdužih linija u Beogradu, pa su šanse da vam kontrolori u nekom trenutku udju oko 101%

U poslednjih deset godina sam promenio četiri poslodavca, ali sam i dalje osudjen na svakodnevnu vožnju 83kom.

Dan prodje, 83-ka dvaput.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odlična tema, pre svega, za nas sa strane.  clap

Ako moze pojasnjenje za  "gratis linija" ?

Nadam se, da će i drugi beograđani, dati svoj doprinos.

Hvala, i ja se nadam da će drugi Beograđani dati svoj doprinos :)

Nisam se lepo izrazio, ništa što asocira na prevoz u Beogradu ne može da se svede pod gratis, osim ako niste jedan od "Serbia Travelers" kolega sa teme svercovanje u prevozu po metropolama. :D Mislio sam, pošto nisam na početku naveo da ću da pišem i o liniji 31, više kao bonus linija. Eto, već bolje zvuči :)

Da nastavimo dalje:

Linija 22 (trola): Studentski park - Kruševačka ulica.

Mane: mogli bi da završe neko grejanje.

Prednosti: do sad mi je radila posao - nikada nije bilo gužve kada sam ulazio na Terazijama. Relativno brzo prevali svoj put do krajnje destinacije i to je super.

Zanimljivosti: Kada dođete do kraja, na vrhu Kruševačke, ceo taj kraj je lep za šetnju. Gledate niz Kruševačku i sa vaše leve strane put vodi do Šumica, a sa desne ka Lekinom brdu. Tu je negde i kuća iz serije Srećni ljudi, što ne bih ni znao da gosn.shofershajbna nije pokrenuo jako lepu temu ovde na forumu -  Filmske lokacije.

E da! Čuvajte se lažnjaka! Linija 22l ide od Studentskog parka SAMO do Slavije. Ni dan danas ne mogu da prežalim poništenu kartu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Linija 65 - Bezanijska Kosa - Zvezdara

Prednosti: nema tokom radnih dana, u vreme vikenda nema guzve ali i polasci su redukovani

Mane: cesto idu jedan za drugim autobusi, uglavnom su to mali visokopodni autobusi u kojima je za vreme spica neopisiva guzva. Na Zelenom vencu gde cekam ovaj prevoz cesto ne mogu da udjem pa mi se cekanje pretvori u iscekivanje kad ce sledeci bus doci a nekad prodje i po 20 minuta.

Zanimljivosti: na novom Beogradu prolazi kroz glavni bulevar Mihajla Pupina odakle su dobre veze za Zemun, prolazi Svetogorskom ulicom koja je po meni jedna od retkih koja je sacuvala stari urbani karatker Beograda. Poslednja stanica na Zvezdari je na pocetku parka Zvezdarska suma koji poslednjih godina lici na sve osim na park.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja volim tramvaje 9, 10, 14.

Idu gospodski od Vojvode Stepe do Slavije.

Prodju Autokomandu dok si rek'o keks.

A da budem iskren, uvek se nadje i po koja fina devojka da se vozi istim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja volim tramvaje 9, 10, 14.

Idu gospodski od Vojvode Stepe do Slavije.

Prodju Autokomandu dok si rek'o keks.

A da budem iskren, uvek se nadje i po koja fina devojka da se vozi istim.

:)

Linija 9: Banjica - Novi Beograd (Blok 45)

Mane: /

Prednosti: Čini mi se da ide često.

Zanimljivosti: prolazi Nemanjinom, Karađorđevom ulicom, preko Zelenog mosta :), i ide do Buvljaka i TC Piramida.

Linija 10: Banjica - Kalemegdan

Mane: /

Prednosti: /

Zanimljivosti: Možda jedna od interesantnijih linija za "nekoga sa strane". Iz pravca Banjice, pomenuli smo ulice Vojvode Stepe, pa preko Slavije, ide Beogradskom sve do Palilulske pijace, Takovske, Bul. Despota Stefana... Jedna od gotivnih ulica po meni (ne samo po nazivu) je Tadeuša Koćuška, koja vodi do Dorćolskog keja.

Linija 14: Banjica - Zvezdara (odnosno vrh Ustaničke)

Mane: /

Prednosti: /

Zanimljivosti: Voleo sam nekada ovu liniju. Gonji deo Bulevara, zgrade oko osnovne škole Jelena Ćetković.

Kada skrene kod/pre Pravnog i uđe u Bulevar, prolazi biblioteku Svetozar Marković, Vukov spomenik sa leve strane, Depo sa desne, pijacu Đeram, Cvetkovu pijacu. Na samom kraju je Istočna kapija, koju sam oduvek doživljavao kao što Hobiti doživljavaju Mordor. Bio sam mali, pa mi je sve to izgledalo strašno.

Inače od kada su uvedeni ovi izvikani sistemi za poništavanje karata, po prvi put saznajem da se Autokomanda zove Trg Oslobođenja? Ili sam pomešao sa Slavijom?

Share this post


Link to post
Share on other sites

elefteros, nisi pomešao, Autokomandi je zapravo naziv Trg Oslobođenja, samo što ga je retko ko koristi, ali eto, ona ženska mora da se služi tim izrazima  :roll:

Što se tiče autobusa, pohvalila bih linije

88 (Zemun/Kej Oslobođenja - Novi Železnik), trasa mu je jakooo dugačka, prolazi kroz jako zanimljiva naselja, pored zanimljivih zgrada, prosto da vam ne bude žao da poništite kartu  ;D i u poslednje vreme je ima jako često.  Do pre godinu dana osediš dok je dočekaš;

zatim 89 (Vidikovac/Čukarička padina - Novi Beograd/Blok 61), nikada nije gužva ,izuzev kad je špica u saobraćaju, ujutru između 7 i 9, i popodne između 15h i 17h. Ne prolazi pored nekih zanimljivih ulica i građevina, izuzev Buvljaka, Delta City-a, Piramide, Immo centra (ako nekome treba kupovina);

i na kraju 95 (Novi Beograd/Blok 45- Borča 3), ovo je drugi bus za koji ne treba prežaliti kartu, ima ga jako često, gotovo svakih par minuta, uglavnom je dupli, ume da bude gužva, ali stvarno retko kada. Obilazi naselja sa obe strane reke, prelazi dva mosta, prolazi i pored Metroa, u Krnjači, preko Pančevačkog mosta,zatim pored Skadarlije, Zelenog Venca, pored Ušća (shopping centra), buvljak i dalje.... Stvarno izuzetna linija, idealna za obilazak Beograda :)

Što se tiče tramvaja, osim ako vam ne naiđe "Španac", njih, po ovom vremenu, nikako ne bih preporučila. Grejanja nigde, šuplji sa svih strana, po izlasku iz istog, imate blagu ukočenost celog tela.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Када сам принуђен да користим ГСП често не могу да се одлучим за праву линију.

Ево и зашто.

26 - Популарна "двајсшестица", некада позната као један од најбржих и најредовнијих превоза сада иде нередовно иако у реду вожње пише на сваких 10-15 минута. Онда, додуше, тако и иде, али док не изађе из Јерковића и Медака наилази на низ занимљивих препрека.

Прво, линија је пројектована док није било градње која се сада зове "Падина" а реч је о кућама које су изграђене деведесетих и спојене су са ММЛ и даље. Све остало је исто. Када крене, до Душановачког моста (1,5км) треба јој 20 минута, а у шпицу и дуже само да га пређе. Касније иде кроз Душановац па сече Јужни булевар и иде до Каленић пијаце. Неко се паметан сетио да на тој траси дода још два апсолутно непотребна семафора. Касније излази на Булевар и вожњи никад краја.

Некада сам у шпицу до Трга (7-8км) стизао за 25 минута, пола сата по шпицу, сада ми суботом увече треба 45.

Занимљивости успут - углавном путници.

25 - За овај аутобус се одлучим из више разлога, а први је што ми стаје близу зграде. У почетку иде као 18 кроз Браће Јерковић и Кумодрашку, али онда скреће на Душановачки мост и исти је проблем као са 26 с којом дели трасу до Вуковог споменика. Касније иде на Карабурму.

У последње време доста је честа, а сећам се да је пре ретко ишла.

18 - Веома дугачка линија која иде из Медаковића до Земуна. Не иде толико често колико је потребно, али је има. Када гужва није страшна, за 25 минута сте у Земуну. Контроле су честе.

Добра је за преседање на Газели или пре на Аутокоманди. Код Сава Центра такође није лоше кад се иде на НБГ, ал' ретко идем тамо па нека неко други каже.

50 - Својевремено зван "сељобус" јер иде од врха Устаничке до негде на Бановом брду. Сељобус из разлога што је вазда смрдео (без зезања) јер су у њега улазили сељаци с врха Устаничке. Чест призор су били и надничари са вилама и косама. Сада тога више нема.

Добар је за преседање на Устаничкој када се јуре троле. Иде понекад.

29 - Креће од почетне 18. и иде ка Студентском парку. Није ми толико близу али је можда најбољи превоз. Трола је.

20 - Иде негде из ВМЛ до Миријева и пролази кроз почетну 18/29. Ретко идем у Миријево, ал' кад идем наватам га. Мислим да иде 2х у сат времена.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Linija 41 (trola): Banjica - Studentski trg

Mane: imam osećaj da suviše kruži, što je naravno subjektivna stvar. Mesto na kojem trenutno radim se nalazi između dve stanice, obe po minimum 5 minuta pešaka, u oba pravca po semafor (krenuo sam da napišem min 5 min). Takođe, ume da se zaglavi na ulasku u Kneza Miloša, sa obe strane. Ponekad i na prilasku kružnom toku kod zgrade Pinka.

Prednosti: Ide relativno često, i do sada nisam imao problem sa gužvom.

Zanimljivosti: Od kada je završena rekonstrukcija Gazele, sve je mnogo bolje. Inače, pričaju mi ljudi koju su agoniju preživljavali u jutarnjim i popodnevnim satima, kako su često izlazili i prelazili Kneza Miloša peške na putu do posla, škole...

Jedna od posebno iritantnih stvari na toj trasi su semafori. Najiritantiji je onaj kod TC Staklenac i sledeći kod Narodnog pozorišta. Taman kada se otvori zeleno na jednom, na drugom se pali crveno. Nepotrebnih 2 minuta čekanja, a ne smete vozača da pitate da otvori.

Drugi semafor je onaj kod Narodne skupštine. Taj već mogu da tolerišem jer kapiram "složenost gužve", ali ponovo smara.

I da razjasnim ovo u vezi kruženja. Moj prvi dolazak na posao ovom linijom mi se činio kao večnost. Iako nije bilo gužve, već po dolasku na sam vrh Kneza Miloša iz pravca Banjice, pitao sam se gde će da skrene. Mislio sam da će prvo tu kod Skupštine, međutim produžila je niz Takovsku, pa ušla u Svetogorsku, te kasnije u Makedonsku. Po povratku ista priča, s tim da dok izađe iz Svetogorske, pa dok stigne do raskrsnice i uđe u Kneza Miloša, ja sam već 100 puta opsovao u sebi i pitao se što nisam išao peške do neke druge linije...

Inače, poslednjih mesec dana idem samo 31.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tek se Bjuti setio 50... Ta linija mi je najbolja za dočaravanje necentralnih delova Beograda, jer ide sa vrha Ustaničke, preko Plavog mosta na Kružni put pa se penje na Trošarinu, spušta na Banjicu, pa kroz šumovite predele iza Banjice, usred nedođije posle solitera (neiskusni) čovek se zapita da li je ovo još uvek Beograd, pa još jedan uspon (negde), pa onda veeeeeeeliki uspon na brdo kod Meka, gde skreće desno i počinje da se spušta polako (valjda) prema Banovom brdu prolazeći Košutnjak...

Jedanput sam se vozio od nekog TC valjda u Vodovodskoj, sve u svemu nekoliko stanica od početne i trebalo je oko 1.5h da dođe do Ustaničke (bila je nedelja), pa vi vidite. Kad me neko pita koliko ima da se vozi 50. do Meka na Vidikovcu npr. ja mu odgovorim ovako: "Kad treći put zaboraviš gde si pošao, ima još 4 stanice" :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ишли сте од ТЦ у Трговачкој (мондо-стакло или бела јадна лађа)

По мени занимљива линија а није до сада наведена је

37 (Панчевачки мост - Кнежевац )

Мане иде не тако често и увек су у питању соло возила, најчешће Лиаз типа који су страховито штрокави и неудобни.

Рута креће од ИМР-а некада великог комбината а сада руине од фирме, иде велики успон до Мека на Видиковцу па затим скреће десно ка Жаркову. Након Жаркова, пролази се Баново Брдо, спуст ка Ади, Сајам па дизање преко Мостара на Кнеза Милоша до  скупштине и трга ребуплике па понирање Француском улицом и одлазак до испод Панчевачком моста.

Предности У Књажевцу на почетној имате осећај као да се налазите на једно 20 км од Београда, пошто је мирно и тихо без много околних кућа, а кад подигнете поглед са једне стране солитери са Видиковца а са друге шума. Мали + Пролази бус код Скупштине где има и стајалиште.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Knjaževac ili Kneževac? Pokušavam da pronađem Knjaževac na Google, ali mi non stop iskače link ka aerodromu, što je još jedno iznenađenje za mene :)

Danas sam pokušao da izvedem jedan manevar i proverim linije 25 i 26. Krenem ja tako trolom sa Terazija i izađem u Makenzijevoj (do juče sam mislio da se zove MEkenzijeva). Pošto sam skapirao da trola koja meni treba neće skoro, krenem polako peške do Kalenića. Bljuzga stajl. I, vidim, gledam, pobeže jedan prazan autobus niz Maksima Gorkog. Dok sam stigao do stanice, pobeže još jedan. Prazan. Posle 20 minuta dođe 25-ica, puna ko Kumodraž snega. Dođem nekako do pošte na Dušanovcu, i na putu do kuće ugledam još jedan prazan autobus, 25. Lep dan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

59

Nazalost putujem njom od kuce do faksa, pored 50 po meni je ovo najgora linija u gradu.  :bang:

Ruta- Petlovo brdo, Labudovo brdo, Vidikovac, Rakovica, Kanarevo brdo, Banjica, Marakana, Autokomanda, Slavija.

Mane - Prolazi pored nekoliko domova zdravlja, bolnica (Dragisa Misovic, VMA, Institut za onkologiju i radiologiju), vidikovacke pijace, pa je pun autobus penzionera zagarantovan. A i bez njih je guzva.

Gotovo uvek saobracaju mali autobusi  :maddd:

Zanimljivosti - prolazi pored Marakane, Karadjordjevog parka i Hrama.

Savet - Izbegavati!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad me neko pita koliko ima da se vozi 50. do Meka na Vidikovcu npr. ja mu odgovorim ovako: "Kad treći put zaboraviš gde si pošao, ima još 4 stanice" :D

:spot:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo i mog malog doprinosa :)

Tranvaji- svi koji idu od Ustanicke su od kad je bulevar "sredjen" mnogo brzi ali ih ja licno ne volim.

Prednost- relativno brz i cest prevoz

Mane- 101 % da ce vam uci kontrola, 2 pijace od Ustanicke do Vuka, cesta guzva, mnogo ljudi i razlicitih mirisa...

Od svih tranvajskih linija ubedljivo najgora je 2ka, koja nema pocetnu stanicu neko kruzi centrom grada ( beogradjani koji su preponosni na to odakle su ce vam prilikom prvog susreta naglasiti da su oni iz "kruga dvojke" ). Inace u tom tranvaju cete uvek naleteti bar na 2-3 beskucnika, pijanice i sl... a njen miris cete odsetiti i pre nego vidite tranvaj  nono  !

Trole :)

-29 je najcesca od svih koje idu u tom pravcu. Ide od Studentskog trga do Medakovica 3

Prednosti- ide relativno cesto i obicno nisu guzve.

Mane( svih trola) -idu relativno sporo i skoro uvek ima kontrola, posebno deo Slavija-Terazije

-22 Krusevacka, ide redje od 29, ali je i ona relativno cesta linija

Mana- ima onoga stalnog kontrolora

-21 Uciteljsko naselje- ide relativno cesto i koliko sam ja primetila obicno nema guzve :)

22L msm da ni oni sto su pravili raspored ne znaju zasto su stavili ovu liniju. Jer sa Studentskog trga do Slavije istom tom rutom idu 29, 21, 22 i 31. Sasvim nepotrebna trola!

-28 Ide sa Studentskog Trga na Zvezdaru i ide relativno cesto.

Prednost- iako prolazi kroz dosta delova grada jako se brzo stize od prve do poslednje stanice.

-31 ( videla sam da je neko vec pisao o njoj ) samo da dodam da je 99%sansa da vam udje kontrola u tom prevozu. Isto je i sa linijama 18 i 17!

Linija -18 Medakovic 3- Zemun

Prednost - ide cesto i to "harmonika" pa guzva obicno nije problem

Mana- jako duga linija, cini mi se da od ulaska u Kumodraz do Auto komande prodje pola dana. I da-kontrola -uvek!

-46 Ide iz Mirijeva do Glavne zeleznicke stanice. Po rasporedu treba da ide jako cesto, ako je cekate na auto komandi proci ce vam bar 5 autobusa 17 i 18 dok dodje jedna 46.

Slicna , samo gora situacija je sa 55 , koja krece od Cvetkove pijace i ide do Zeleznika.

Posto tako kasne uvek je velika guzva, uz to prolaze pokraj ATS-a i 2. ekonomske pa radnim danima ljudi samo sto ne ispadaju iz busa  :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sta je tranvaj? I kako u tim "tranvajnima" po Bulevaru da mi nije usla kontrola u poslednja 3 meseca (negde od decembra)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sta je tranvaj? I kako u tim "tranvajnima" po Bulevaru da mi nije usla kontrola u poslednja 3 meseca (negde od decembra)?

clap.gif' alt=':clap:'>  ja se izvinjavam, bas toliko nepismena nisam, al kucala sam sinoc negde oko 2, pa tesko da sam i videla slova  :(  . Onda sam ja bas takav baksuz, nikada nisam usla u tramvaj da mi u onom delu od Cvetkove do Djeram pijace nije usla kontrola. Ok, mozda ja idem kada je spic pa zato. Isto vazi i za 31, cak mi je usla tipa 2-3 feb dok jos nisu pisali kazne za bus-plus...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Кнежевац не Књажевац  ;D - грешка у куцкању на крају прве стране

--

него да ли знате за фору да ако имате м:тс број (то јест 064, 065 ил 066 мрежу) можете и да проверите кад на Вашу станицу долазе бусеви/троре-трамваји то јест колико су удаљени станица од Вашег стајалишта

куцате

*011*058#

где је 058 променљива и представља јединствени број стајалишта то јест станице (а укупно станица у Бг-у има ваљда преко 1200 - број станице пише на мапи на стајалишту) 058 је иначе станица Таковска

значи

*011*па број станице#

--

систем ипак није уходан до краја пошто за поједине упите даје одговор да нема информација

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kneževac, jedno sećanje... Pamtim ga po okretnici, stadionu pored okretnice, doktoru Igiju koji je taj dan sedeo na tribinama i gledao utakmicu Voždovac - Kneževac Kijevo :)

Koju godinu kasnije, ovoga puta u ulozi vozača, pokušavam da izađem iz uličica na Kanarevom brdu i nekako se dokopam tunela koji je izlazio na jedan od puteva koji idu pored pruge. Tako ja vozim misleći kako ću uskoro da izađem na put ka Banjici, međutim oko puta uskoro više nije bilo kuća. Došao do te iste okretnice, tada već razrovane, i smrknutog lica upitao nekog prolaznika kako da se vratim na put za Banjicu... "posle semafora skreni desno i prati put"...

Kneževac, jedno sećanje...

Share this post


Link to post
Share on other sites

да мало освежим тему.

да ли има неки бус, који вози до Авале?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0