beljin

Members
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

About beljin

 • Rank
  putnik kratkoprugaš

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Da li je neko zainteresovan za blic ekskurziju do Tirane za Dan državnosti(naš, ne albanski). Polazak bi bio 14. februara uveče, povratak u noći između 17. i 18. febraura. Prevoz autobusom na relaciji Beograd-Priština(ili Prizren)-Tirana. Cena prevoza je oko 60 evra. U Tirani bi imali dva noćenja u nekom hostelu.
 2. Jedno pitanje, šta trebam da napišem u formularu kao odgovor na pitanje da li putujem preko neke agencije, da li da napišem ne, kao što je stvarno ili da napišem agenciju key2persia, koja mi je obezbedila vizu? Mislim malo mi ovaj sistem vađenja vize koncepcijski nije jasan, jel ja trebam tamo da se pravim da imam neki uplaćen aranžman kod agencije?
 3. Jutros dobio pozivno pismo, posle 17 dana od podnošenja zahteva od strane agencije ministarstvu Ovi iz agencije vele da svi srpski državljani prolaze proceduru dodatnih provera i da je zbog toga procedura duža nego obično. Ne znam da li je to opravdanje za kašnjenje ili je zaista tako.
 4. Nisam srećom ništa pazario još, neću preduzimati ništa dok ne saznam šta će biti sa ovom mojom prijavom. Rekli su mi još i kako zbog Persijske Nove Godine ima jako mnogo prijava i kako je ministarstvo zagušeno, pa zbog toga sve ide usporeno.
 5. Kada je bilo to i preko koje si agencije isao? key2persia, pre četiri dana je isteklo 10 radnih dana od kada su podneli prijavu ministarstvu.
 6. Mene su nakon 10 dana iz agencije obavestili da je moja prijava na dodatnim proverama, kao iz celog kontigenta prijava svi su dobili vize, osim mene i jos jednog nesrecnika, jel se to nekome desilo?
 7. Sta ima zanimljivo u okolini? Otvoren sam za sugestije.
 8. Ništa, zato sam nepretenciozno napisao Teheran i okolina!
 9. Ideja je iskoristiti spojene Prvomajske i Uskršnje praznike da se uz par slobodnih dana poseti Iran, odnosno Teheran i okolina. Putovanje iz BG-a preko Pegaus-a, ukupno trajanje puta ne duze od 10-12 dana. Svi zainteresovani neka se jave.
 10. Коначно сам схватио како да дођем до Истанбула (комбинација воз - аутобус), али сад не знам како бих се вратио, тако да молим за малу помоћ. Дакле слећем у Истанбул у 06.35 и хоћу назад за Београд. Први јутарњи аутобус за Софију креће у 09.00 и колико сам прерачунао стиже око 20.00 часова у Софију. Воз за Београд креће у 20.15, што ми делује поприлично тесно. Ако бих ишао возом за Софију, воз креће тек увече у 22.00 и стиже у Софију у 10.55, да бих за Београд кренуо поново тек увече у 20.15, што ми делује као поприлично велико цимање. Јел нешто пропуштам у овим рачуницама или не може другачије
 11. Žuta knjižica je potvrda o vakcinaciji protiv žute groznice, dobiješ je nakon vakcinacije, a koliko sam ja bar upućen, jedino mesto u Srbiji gde to možeš da uradiš jeste Institut za javno zdravlje - Batut u Beogradu.
 12. Za sve tri države je moguće dobiti vizu na graničnom prelazu samo na osnovu pasoša, popunjenog formulara i uplate odgovarajuće takse, s tim što je za ulazak u Ruandu potrebno prethodno popuniti formular preko interneta i sačekati potvrdu da je viza odobrena, nakon čega se ista preuzima na graničnom prelazu. Zdravstveno osiguranje ne traže, ali je za putovanje u Afriku i više nego preporučljivo. Žutu knjizicu su mi tražili prilikom izlaska iz Kenije, pri povratku kući, tako da je i to potrebno imati. U većini država nije potrebno imati vizu, ako se prilikom presedanja ne napušta tranzitna zona
 13. http://profile.imageshack.us/user/beljin86
 14. http://ddcts.com/english.htm Ubedljivo najjeftiniji, ja sam išao sa njima.