tavel

Members
 • Content Count

  405
 • Joined

 • Last visited

About tavel

 • Rank
  putnik dugoprugaš

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Beograd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. hvala na odgovorima! Kupio sam prvo kartu Brisel (Charleroi) - Budimpešta, pa sam kasnije kupio i kartu Brisel-Kopenhagen. Letovi su istog dana u razmaku oko sat vremena, pa reko da ne napravim neku zabunu ovima na Rayanovom šalteru na aerodromu. Čekirao sam ovu drugu kartu pa se nadam da neću imati problema. Logičnije mi je bilo da im treba otkazati kartu jer bih onda mogli da je ponovo prodaju i duplo zarade. Ovako neće sa njom moći ništa do 3-4 sata pred let.
 2. Kako otkazati Rayanair kartu? Da napomenem da ne tražim refundaciju karte.
 3. https://www.flixbus.com/bus-routes?_ga=1.5917488.2061188957.1437932381#/map Flixbus https://jizdenky.regiojet.cz/?0 Student Agency
 4. Koristio usluge Flix busa i sve pohvale za kompaniju. Put od Firence do Barija (703 km) platio sam 9evra. Ali sam zato od Trsta do Beograda (619km) platio 40 evra Fudeksom. Radujem se što će sledeće godine doći i u Srbiju.
 5. Nije peviše! Ja sam tako uradio. Možda malo više vremena odvoj za Ravenu. Za Feraru dovoljna 3-3,5sata.
 6. Svakako Feraru! Meni se Ravena nije svidela. Ako si ljubitelj Vizantije i mozaika onda idi u Ravenu, ima šest-sedam lokacija koja su pod zaštitiom UNESCO. Iako mi je vreme bilo kišovito, u Ferari naročito, moj glas ide za Feraru.
 7. Krajem juna išao sam iz Budimpešte do Varšave kompanijom Polski bus. Cena karte u jednom pravcu 10,5 evra, do Krakova je oko 7e. Imaš jutarnji polazak u 6:55 sa dolaskom u Krakov u 14:00. Mislim da od ovog jeftinije ne može! Autobusi su za pohvalu, noviji modeli, klimatizovani, kožna sedišta, kroz Poljsku besplatni Wi-Fi, mogućnost korišćenja toaleta u busu... Možda jedina mana je što se pravi samo jedna kraća pauza u Slovačkoj od 20-tak minuta.
 8. Pošto kažeš da si bio u Gdanjsku moja ti je preporuka Sopot, severno od Gdanjska ili Malbork južno. Do oba mesta dolaziš vozovima. Do Sopota ti treba oko 10 min, do Malborka oko sat vremena. Tvrđava u Malborku je pod zaštitom UNESCO i zaista je vredi posetiti. Ulaz je 39 zlota ako sam obilaziš. Sa druge strane Sopot je najpoznatije Poljsko letovalište na Baltiku pa možeš i da se okupaš. Bio tamo pre dve nedelje i voda nije uopšte tako hladna. Svaka čast na isplaniranoj ruti.
 9. Varsava je prelepa. Posle pet godina primecujem da ima dosta novina, jos je lepsa i doteranija. Grad koji preporucujem za posetu!
 10. Za Rumuniju ne moraš da kupuješ karte unapred. Kupuj ih na stanici. Generalno nisu gužve, ima dovoljno vagona. Kada ideš do Brašova možeš vozom i do Sigišoare. Lep gradić, tu je i rodna kuća grofa drakule.
 11. nije loš grad. Ima dosta lepih starijih palata, koje su renovirane ili se renoviraju. Sam ćeš šetanjem naići na dva glavna trga i sve ostalo što je interesantno za videti. Ako bih ti nešto preporučio to je poseta Botaničkoj bašti (Gradina Botanica). Popni se i na brdo odakle se vidi panorama Kluža. Ako pratiš fudbal odšetaj do modernog stadiona fud. kluba Cluj. Tu pored stadiona je odmah i Gradski park.
 12. Imaš Lux Express autobuse za oko 80 evra. Putuje oko 30 sati i ide preko Viljnusa i Rige. Imaš i voz koji putuje oko 18 sati. Možda bi jeftinije prošao kada bi kupovao kartu od granice do granice.
 13. tavel

  Poljska

  Da li je neko kupovao karte preko neta kommpanije Polskibus? Nedoumica mi je samo to što su cene u zlotama a ja imam deviznu karticu u evrima. Jer on prilikom plaćanja konvertuje zlote u evre?
 14. Vozovi koji idu iz Čopa do Lavova ne idu na Užgorod! Vozovi koji dolaze iz Kijeva i Lavova prema Čopu može a i ne mora da idu preko Užgoroda. Konkretno ja kada sam išao 2013 godine u Ukrajinu, od Čopa išao je direktno do Lavova. U povratku iz Lavova išao je preko Užgoroda.
 15. Ako me sećanje dobro služi od Čopa do Lavova voz putuje između 5-6 sati.