SuperVanja93

Members
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

About SuperVanja93

 • Rank
  putnik-pripravnik

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Ја кад идем у Европу (а често то чиним преко Мађарске, јер некад идем и код њих, некад мало даље, али преко Мађара). Пошто идем са другаром, дешава ми се често да веома мало пара понесем. Једном ми се десило кад сам путовао да сам код себе имао 0 € (изузев пар хиљада динара на рачуну). Долазимо на пасошку контролу и полицајац насумично пита колико ко има пара, неко отвара новчанике, неко показује потврде, итд... и тако ти ја дођем на ред, дрхтавом руком предајем пасош и тресем се као прут. Полицајац узима пасош, скенира, печатира и враћа. Није ме питао за паре и било шта друго. Кад с
 2. Ja sam čuo recimo da nemaju pojma da se SSSR raspao,da je Berlinski zid pao,itd...Eto koliko oni zaglupljuju narod.
 3. Znam brate,gledao sam to...Znači,totalna diktatura.Ne znam da li se sećaš one scene gde kažu da svako domaćinstvo mora da na zidu ima okačenu sliku "velikog vođe",te da cela porodica mora da u čast njegovu peva pesme(maltene k'o molitve) "jer im je veliki vođa i danas dozvolio da imaju kilo 'leba u kući i da mogu jesti",da u glavnom gradu ne može živeti ko hoće,već da "veliki vođa" donosi odluku o tome ko može da se tamo naseli,a ko ne,da se strogo vodi računa da ljudi ne izađu iz zemlje,da je odredio koliko bolesnika(i ko od njih) sme da se operiše,gde ko sme da ide a gde ne sme...E,posle nek
 4. Zanima me,postoji li kod njih ona kategorija "deficitarna zanimanja" kao kod Australijanaca i Kanađana,zatim socijalni brojevi(SSN)? I,jel' moguće doći tipa na turističku vizu a zatim probati da se nađe neki posao i ostane tamo? Isto tako,čuo sam i priče(drugar mi skoro rekao) da su navodno davali vize pod uslovom da se nasele neka valjda slabije naseljena područja i da se započne sa nekom poljoprivredom,kao i da imaju one koeficijente i bodovanja za vize? Usput,kažeš da je neka normala(po tebi)17-20$ po satu.Jel' tu cenu mogu da očekujem ili daju po 8-12$ po satu? Hvala ti na informacijama k
 5. Koliko je meni poznato,Ustav Republike Srbije jasno kaže da uslov za dobijanje našeg državljanstva nije odricanje prethodnog,te ga slobodno može zadržati(niko joj neće tražiti da ga se odriče).
 6. Američki državljani(i stranci koji borave u SAD) ne smeju da idu za Kubu,međutim ko boravi u SAD(a hoće da vidi Kubu) mora da popuni obrazac da bi mogao nesmetano da ulazi i izlazi.Više informacija možeš naći na sajtu: http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php/konzularni-poslovi/putovanja-u-inostranstvo/vize-za-inostranstvo-i-informacije-o-drzavama/100-spisak-zemalja-za-putovanje-u-inostranstvo/10501-kuba-konz?lang=cyr.
 7. Eeeeeeeee prijatelju, neće to june da nas mune bar ne skoro.
 8. Ćao drugari,evo mene opet. Drugar iz komšiluka('84 godište,oženjen,otac malog deteta od godinu dana) je čuo da Australija daje vize za stalni boravak za bračne parove sa malom decom,pa me je pitao da se raspitam.Ono što me zanima jeste da li neko zna koliko traje ta procedura,šta mu je sve potrebno od papira,količina novca da bih dobio vizu,i što je još važnije-da li Australija i dalje odobrava te vize. Unapred hvala,drugari.
 9. Druže,mislim da je najbolje da kontaktiraš Ambasadu u Brazilu i da će ti oni iz prve ruke reći šta i kako to da izvedeš. Držim ti palčeve da joj naši srede vizu.
 10. Naravno da ne treba da kupuješ avionsku kartu bez vize u pasošu. Pošalji slobodno rezervaciju karte i hostela. Najverovatnije ćeš vizu dobiti, njima je samo u interesu da ti je debelo naplate.
 11. SuperVanja93

  Kolumbija

  Negde sam baš na forumu pročitao da pri apliciranju za vizu traže kopiju avionske karte,pa me zanima da li se umesto nje može priložiti kopija rezervacije ili tome slično,jer je karta skupa a ne bih da puknem ako me možda odbiju za vizu.
 12. SuperVanja93

  Kolumbija

  FARK deluje na krajnjem severu, u regionu Darian-a, i na jugu oko granice za Ekvadorom. Najopasnije ti je u Darian-u i oko juzne granice, ali neznam sta ti zamisljas, ja sam vise puta prelazio tu granicu na jugu i nikad nista nisam primetio. Karibski deo je relativno, statisticki, bezbedniji od juga, ali ne mislim da Kartagena ima vecu bezbednost od Bogote. Moje zapazanje, opet kazem, imam utisak da imas veoma krivu sliku o svakodnevnoj stvarnosti u Kolumbiji.
 13. Ako ima neko ko živi i radi na NZL,jel' mi može reći koji su uslovi da se dobije radna( i boravišna) dozvola,koji su gradovi najbolji za život,prosečna plata,najam stana(ili kuće) i tako to,jer nameravam da probam da nađem posao u inostranstvu(kuvar sam po struci),a NZL je jedna od zemalja gde imam nameru pokušati.Takođe me zanimaju nostifikacije naših diploma,da li priznaju srednju školu u trajanju od 3 godine,i tome slične stvari.Unapred hvala.
 14. Brate,oću ja samo moram nekako da skupim 2250e za avionsku kartu i malo parica,i posle je sve lako
 15. Jel ima neko ko radi u JAR? Ako ima,jel može da mi kaže kakvi su uslovi rada,kako doći do posla,kvalitet života,cene(u odnosu na platu),najam stana i sve ostalo... Jer planiram da probam negde preko da odem,a JAR mi je jedna od zemalja u kojima bih hteo raditi. Unapred hvala.