Viza za Australiju

309 posts in this topic

Nisam naisla na ovu temu pa da je otvorim....Zna li neko kako ide taj postupak oko dobijanja Australijske boravisne i radne vize,a na osnovu vencanja.Npr,Australijanac dodje u Srbiju,ovde se vencamo i sta dalje.Znam da nije kao za Evropu,cekanje za spajanje porodice mesecima itd....Zna li neko kako to sve ide i koliko se ceka?

Na njihovom sajtu sam nasla neke informacije,al neke stvari mi nisu jasne,npr-koliko ne sme iz zemlje da se izlazi nakon sto se otputuje?

Relaksacija viznog režima Australije prema Srbiji 

Postupak za izdavanje turističke vize za Australiju je značajno uprošćen ukidanjem zahteva za:

* 1. podnošenje vojne knjižice

* 2. uverenja o nekažnjavanju

* 3. preporuke o moralnoj podobnosti

* 4. dostavljanje snimka pluća (za boravak duži od 3 meseca)

Ovim je značajno ubrzana procedura izdavanja viza, te se sada svodi na prosek od 7 dana, u odnosu na dosadašnji standard od 30 dana.

Izvor: http://www.mfa.gov.rs/Srpski/konz/australija.htm

Ostale informacije o vizama za Australiju: http://www.serbia.embassy.gov.au/bgde/tour_chcklst.html

* 4. dostavljanje snimka pluća (za boravak duži od 3 meseca)

Ja mislio da se zezaš! Ludnica.

Ima dosta zemalja koje to traze za duzi boravak [mada, uglavnom duzi od 6 meseci] - zbog tuberkuloze.

CAO SVIMA!!!

Trebala bih predati papire za dobijanje turisticke vize za Australiju ali stalno dobijam nove informacije o još nekim potrebnim papirima...

Nadam se da mi neko moše dati odgovor da li mi pored navedenog treba još nešto ako su neko od vas tražili.....:

pasoš, fotografije, popunjen formular, popunjen upitnik, sva potrebna dokumentacija od mojih rođaka koji žive u Australiji, dokazi, da radim,  dokaz o nekretninama, rodni list, dokaz o nekažnjavanju, vjenčani list, rodni list od deteta, od supruge, ...

Da li mi treba jos nesto a da je bitno....????

Pozdrav svima koji bi mi mogli pomoci...Da li neko zna najbrzi postupak oko vadjenja dokumentacije za Australijku vizu?Gledao sam na puno mesta i isao na zvanicni sajt Australijske ambasade u Beogradu ali mi nista nije jasno :s jer se i ne razumem u to bas toliko.Samo da nagovestim da imam curu iz Australije koja bi mi poslala garantno pismo (mozda pomogne ovo) Hvala svima...Nadam se brzom odgovoru  :)

Dobrodošao na forum  :mah:

Ubuduće će biti lakše ako pogledaš prvo da li postoji već tema u vezi sa kojom želiš da postaviš pitanje. Biće lakše i za snalaženje drugim putnicima, i sadržaj se neće duplirati.

Inače, ne znam da li si video, ali na sajtu postoji i odeljak o vizama, evo konkretno za Australiju

https://www.klubputnika.org/vize/26-australija/135-australija

pa se nadam da ćeš naći potrebne informacije!

pozdrav svima.

Interesuje me kako doci i sta je sve potrebno od dokumenata , sa cime sve uslovljavaju , koje su olaksavajuce okolnosti i sl. Za dobijanje iseljenicke vize za Australiju.

Gledao sam na njihovom sajtu ali mi nije bas najjasnije. Bio bih jako zahvalan kada bi se neko javio i dao odgovor na ovo pitanje. Pozz Hvala unapred!

Pozdrav svima.Hteo bi da se informisem o vizi za Australiju,posto imam sva potrebna dokumenta i slao sam u Austriju Vieni u ambasadi Australije ali su mi danas vratili formulare jer sam trebao da saljem u BG a ne tamo kako su meni rekli.Ovako mene interesuje sledece.Drug ima firmu registrovanu i u funkciji je,radim inace kod njega.Dogovorili smo se da mi izda potvrdu da ja radim kod njega,da sam dobio odmor i da imam siguran posao kada se vratim,ali ja nisam prijavljen kod njega normalnim putem.vec radim na crnom.E sada me interesuje da li ovi iz BG-a proveravaju to da li sam prijavljen,da li proveravaju i sta proveravaju.Hvala unapred svima na informacijama,nadam se da ce iko pomoci...

Trazice ti poslednje tri uplate u banci. Kod koga putujes, da li taj gde ides moze da garantuje finansijski za tebe ako nije bliska rodbina,,,? Sve pise na www.immi.gov.au

Moja majka sutra leti za Au. Ona je poljski drzavljanin, ide kod sestre prvi put, ima 60 godina, on line je popunila formular, pa su joj ipak trazili izvode iz banke...

Putujem kod prijatelja,nisam u rodu sa njima.Oni su meni poslali izvestaj iz banke i sve to,da oni garantuju finansijski za mene i da mi oni placaju celi put.Imam sva potrebna dokumenta...Napisao sam da nisam prijavljen,sto znaci da radim na crnom de da nadjem 3 uplate :s...Da li bi mozda mogao da dobijem vizu i ako nigde neradim,nisam prijavljen i nemam nista na svome imenu,a ni na racunu ni dinara????Znaci naglasim da nigde ne radim,a i da mi oni finansiraju celi put i boravak tamo kao sto bi i bilo tako????

Ne bih da te razocaram unapred, ali mislim da ti nisu bas velike sanse. Evo jedan svez primer moje drugarice, od pre koju nedelju. Ona radi u drzavnoj instituciji, ali radi na neki ugovor o delu, koji im daju na po 3-6 meseci, pa onda 2-3 meseca ne rade, pa onda opet 3 meseca rade, itd. Htela je da ide kod kume na oko mesec dana. Odbili su je uz obrazlozenje da ih nije dovoljno ubedila da ima nesto sto je vezuje za Srbiju i da ce se vratiti, jer, iako ima platu i dovoljno novca na racunu da sama sebe finansira, nema stalan posao, nema nista od imovine na svoje ime, nije udata, a i zavrsila je fakultet.

I ja mislim da ces tesko dobiti vizu. Primer moje koleginice:radi u skoli, brat koji zivi u Australiji poziva je na svadbu. Nikada nije bila kod njega. Ima troje maloletne dece i muza i u ambasadi joj odmah kazu da moze da dobije vizu, ali pod uslovom da bar jedno dete ostane ovde! A inace, moja mama je penzioner, ovde ostavlja bolesnog muza, prvi put ide kod sestre, oni je finansiraju kompletno i opet je cekala 10 dana na vizu samo zato sto zivi u Srbiji iako ima poljsko drzavljanstvo. Inace, Poljaci koji zive u Poljskoj dobiju vizu za 2 sata bez ikakvih problema i detaljisanja. Problem je "samo" to sto zivimo u zemlji Srbiji

J***m ti ja Srbiju  :x .... Bolje da zivimo u Zanzibar bar bi nekih privilegija imali...I meni sve placaju i sva potrebna dokumenta imam.Ne bi da radim neke malverzacije,vec samo da odem tamo vidim nesto novo i malo se odmorim.Ali koliko vidim necu ja skoro.De da se zaposlim i da dam na uvid 3 uplate plate kad nigde posla nema.Jer bi pomoglo kada bi dostavio neki dokument da mi je deda srcani bolesnik i da moram da se vratim zbog njega jer nema ko o njemu da brine,mislim da bi nagovorio brata i snaju da ga pripaze 3 meseca ili manje???

Mislio sam da probam bez posla,ali je nemoguce koliko sam ovde sve postove citao.Ipak hvala vam veliko sto ste mi bar malo pomogli.

Ako je neko tako probao kao sto ja hocu neka javi kakav je postupak... [move]Jos jednom HVALA[/move]

Ima tamo na sajtu ambasade jedna varijanta, mozda, ali mozda bi mogao da probas, ali moras pitati u ambasadi. To je varijanta da oni tamo uplate tzv.security bond iliti depozit. On moze da iznosi od 5ooo-15000 dolara, pa koliko im oni odrede...taj depozit im vracaju kada ti napustis Au.

Ako zaista zelis da putujes, ti svakako probaj, nema pravila. Mozda bi bilo korisno, ovako laicki govorim, da vec imas neke sengen vize u pasosu, ili da si vec putovao u EU i da nisi prekrsio pravila, to bi im mozda ulilo poverenje u tebe. Ali, ako planiras da ides kod devojke (nije mi bas najjasnije, jer prvo kazes kod devojke, posle kod prijatelja), to automatski daje opciju da se neces vracati i to ti, po mom misljenju, znacajno umanjuje sanse. Plus jos to sto ti je posao "sumnjiv", primanja, nemas nesto zbog cega bi morao da se vratis. Ako bi i dostavio tu potvrdu za dedu, to zvuci kao da bi sve uradio, samo da odes, po svaku cenu. I to uliva sumnju. No, probaj i nadaj se!

Razumem, ako je devojka u pitanju, naravno da bi sve ucinio da odes. Ali, ako je samo do turizma, ima i mnogo blizih, lepsih i jeftinijih mesta za obici, a za koja ti i nije potrebna viza :)

Iskreno isao bi kod prijatelja,a imam i devojku tamo.Naravno ja ne bi spominjao da bi isao tamo zbog nje.I imam nameru da se vratim posle 3 meseca kako bi krajem decembra mogao opet da odem jer trebam biti kum na jednom vencanju.Da li bi mogla proci neka varijanta da ja otvorim svoju firmu,na svoje imei kakav je za to postupak?Naravno da bi sve uradio da odem odavde...Hvala vam na odgovorima

@ziggy015 jer bi mogao da mi posaljes link gde si to video

Ne kontam zasto si bas toliko zapeo da dodjes ovde. Da li ti je cilj da dobijes papire? Ako da onda znaj da to ne moze preko turisticke vize ni na koji nacin.

www.immi.gov.au    ides na visas, immigration, refugees, pa visitors i na kraju sponsore visitor visa. Ali sto rece moj prethodnik sa turistickom vizom tamo ne mozes ama bas nista da uradis! :(

Vidi nije meni cilj da ja dobijem papire vec da odem tamo na odmor i da vidim curu i upoznam njene.znaci nameravam da dobijem papire tek mozda sledece godine kad mi cura zavrsi sa faxom,a to je februara 2012.inace pre toga i da hocu ne mogu...Ne zelim da mutim nista ili sta ja znam,samo da odem na 3 meseca budem sa njom vratim se i toliko...

Pa nista prijatelju. Imas dve solucije: ili neces otici uopste ili ce tvoja devojka doci u Srbiju, udati se za tebe, a ti dobiti prvo spouse vizu, pa PR, pa drzavljanstvo (ako se ne razvedete za 2 godine).

Pozdrav svima,

Zanima me da li neko zna kolike su sanse da sa turisticke vize predjes na radnu ili neku drugu vizu ukoliko si vec u AU, stim da se ne vracas u svoju zemlju. U najgorem slucaju, ostanes u AU po isteku turisticke vize da radis na "crno", kakve su ti posle sanse da sredis neke papire? Da li neko zna nesto o ovome?  :?