Followers 0

Kolumbija

101 posts in this topic

Zelela bih da odem u Kolumbiju, pa bih vas zamolila da mi kazete sve sto znate...kako do vize, kojom avio kompanijom, kada je njabolje da se ode...!!!

Please, hapl me!!!  :?

ja sam se raspitivao dosta, planiram u junu da odem ako opet ne odlozim put zbog gluposi nekih. najskuplja je karta i treba da se nadje ruta koja zahtevam najmanje tranzitnih viza. koliko mi se cini airfrance (1300eur) se najvise isplati. po ne potvrdjanoj informaciji ne treba viza ako se preseda u parizu sto nije slucaj za presedanje u spaniji, engleskoj ili americi. tamo je sve relativno jeftino. treba ti i pozivno pismo sa kojim treba da odes u neku od ambasada koje se nalaze u eu. zvao sam ambasadu u austriji za informacije i moram priznati da su ljubazni kao jeovini svedoci.

Zelela bih da odem u Kolumbiju, pa bih vas zamolila da mi kazete sve sto znate...kako do vize, kojom avio kompanijom, kada je njabolje da se ode...!!!

Please, hapl me!!!  :?

imas sa aircomet iz madrida za 600 do 700 evrita povratna, zavisi od datuma polaska...a do madrida sa wizzair-om iz budimpeste za manje od 100 eu povratna...treba samo da se proveri koji je terminal na madridskom aerodromu barahas...ako su 1, 2, 3 onda je cool, a ako mora da se ide do novog terminala 4, koji je udaljen jedno 15ak min. voznje busom, onda treba tranzitna viza...

sto se tice vize, procitaj malo post u odeljku o vizama na sajtu, bas sam tamo skoro postavio....u sv. slucaju, mnogo se lakse dobija ako je vadis u nekoj od susednih zemalja u j. americi, npr. ekvadoru(za koji nam ne treba viza), izdaje se za jedan dan i bez ikakvih dokumenata...

a sto se tice termina za odlazak, uvek je dobro :).....oni imaju 2 sezone, kisnu i susnu...ali kad je u jednom delu zemlje kisna sezona, u drugom je susna...tako da, isto ti se vata hehehe

cene su inace nize nego u evropi, ali nisu mnogo nize od nasih,mozda 15-20%, znaci nije bas jeftino kao npr. meksiko....

ma super je, i nije opasno kako se prica...obavezno poseti medeljin, do jaja je grad, kartahenu na karipskom moru, kali ti je npr, parti grad, tamo dolaze svi najpoznatiji dj-evi i grupe..

Za 570 eur iz Beca do Bogote sa Air France-om. Cene vaze do kraja juna. Do Beca voze autobusi za nekih 60 eur povratna, ili voz nesto malo skuplje.

Voz je jeftiniji, samo da se prvo kupi Budapest special, pa onda iz Budimpeste, povratna do Beca

To iz Beca je odlicna varijanta! A do Beca - Budapest special pa Orangeways, cirka 42 E sumarno. A imas i jednog prevoznika koji vozi sa beogradske stanice do Beca svako vece, klasicni gasterbajterski bus, vozio sam se pre par meseci, cena je bila oko 40 E kad se placa u E, a secam se da ko je placao u dinarima, platio je oko 50 E.

Imas i sa Iberiom od Londona do Bogote za 520 funti, sto je priblizno ceni iz Beca kad se preradi, do Londona naravno Wizzair iz Zg.

jedno pitanje. kako mi smrtnici sa beneficiama srpskog pasosa i bez i jedne vazece sngen vize da najjednostavnije stignemo u kolumbiju pa ako bog da i zivi da se vratimo? pisao sam spanskom konzulatu traze mi vizu ako presedam u madridu. cuo sam da francuzi ne traze vizu za presedanje u parizu. ameri i englezi takodje traze bubreg da bih presao u drugi avion.

Sto se tice vadjenja kolumbijske vize moja je bila ideja da sa nekom agencijom odem do budimpeste na par dana pa da odem do ambasada a da osnovna dokumenta posaljem postom prvo. tako ce mi biti lakse za eu vizu. a i kada sracunam troskove odlaska za ekvador da bih tamo izvadio vizu lakse mi je da zapalim za budimpestu.

ako neko ima neku ideju kako je bolje lakse jegtinije naka mi se javi.

kolumbijska ambasada budimpesta

Colombia Embassy , Hungary

Jozsefhegyi Ut 28-30, C10 1025

Budapest

Hungary

Phone:

+36-1-3257617

predugačak link

+36-1-2124099

+36-1-3357210

Fax:

+36-1-3257618

Samo pitam. Da li si proverio da u Budimpesti izdaju vize nosiocima srpskih pasosa?

zvao sam ih posto nemaju e-mail link i javlja mi se neko obavestenje na madjarskom nista nisam razumeo. u pitanju je jedna recenica obavestenja i to kratka. mozda su me nesto opsovali. ma ubedjan sam u to. :P

koliko sam gledao karte ne isplati mi se nikako put do ekvadora da bih izvadio vizu pa za kolumbiju. neko je pomenuo na ovom sajtu da ako bi butovao iz ekvadora vozom ili busom za kali da mi ne bi ni trebala viza mada nisam siguran da li da rizikujem.

zvao sam ih posto nemaju e-mail link i javlja mi se neko obavestenje na madjarskom nista nisam razumeo. u pitanju je jedna recenica obavestenja i to kratka. mozda su me nesto opsovali. ma ubedjan sam u to. :P

koliko sam gledao karte ne isplati mi se nikako put do ekvadora da bih izvadio vizu pa za kolumbiju. neko je pomenuo na ovom sajtu da ako bi butovao iz ekvadora vozom ili busom za kali da mi ne bi ni trebala viza mada nisam siguran da li da rizikujem.

a mozda da pogledas dal imas jeftinije letove do san hose-a, kostarika, tu nam ne treba viza, a mozes da izvadis kolumbijsku isto za jedan dan, kao i u ekvadoru,bez papira koji trebaju ako vadis u evropi...a od kostarike do kolumbije ima dosta jeftinih letova sa lokalnim jeftinim aviokompanijama, npr. taca, avianca, copa air.....karta ne bi trebalo da je vise od 100$ povratna....

ne moras da se ogranicis samo na kolumbiju, i okolne zemlje su lepe i interesantne za posetiti, kad vec ides tako daleko..

npr. ekvador je do jaja interesantan, tamo opusteno mozes da svrnes i ostanes 5-6 dana, i onda palis za kolumbiju..

sto se tice ulaska kopnom iz ekvadora za kolumbiju, ja sam isao 2 puta tako i oba su mi dali vizu na granici, to je bio kao neki veci pecat....mislim, ne mogu da ti garantujem da ce te sigurno tako pustiti,al probas, nemas sta mnogo da izgubis...u najgorem slucaju mozes da se vratis u kito, koji je par sati od granice, i izvadis sutradan vizu u ambasadi....puko si jedino za bus, koji je 4-5$...mozda i manje, ne secam se tacno cene, ali znam da su tamo busevi extra jeftini...

secam se da sam se vozio od lime do gvajakila busem, to je negde oko 30 sati bez stajanja,skoro 1500km, za 27$,sa 4 obroka u busu,imas tv,bar,sve zivo.. jos uvek imam racun heheh...

problem je otici do j. amerike a da ne izvadis ni jednu tranzitnu vizu, i da navatas sve jeftine letove, u pravo vreme....ali bunari malo, idi na sajtove, takve karte se traze i po 10ak dana po 5-6 sati pred kompom  :D...sta mislis, kako turisticke agencije zive heheh

hvala puno na savetima. hvala bogu pa mi je komp prirodno staniste. ima da iskopam nesto. snimio sma neku kombinaciju preko tunisa, tu ne treba viza.

put do kolumbije najjednostavnije beograd => (zagreb => pariz => bogota) airfrance. ne treba viza za presedanja kraca od 12h

ne znam da li ste videli, aircomet daje promociju ako se kupi do 26.og marta u ponoc, 399 eura ful karta, iz madrida do bogote, i nazad  :)...zadnji datum polaska je 15. jun

...do Londona naravno Ryanair iz Zg.

wizzair iz zagreba, mislim da ne ide ryan

E prijatelji sap(a)utnici, samo da dodam jos jedno iskustvo, vizu za Kolumbiju je, verovali ili ne, moguce dobiti postom(-DHL-om)! Meni stigla pre neki dan iz njihove ambasade u Austriji. Doduse uz poduze i ceste razgovore sa radnicima u istoj koji su ruku na srce nevidjeno ljubazni. Sad, nisam sigurna da je to najjeftinije resenje, obzirom da je mene to zadovoljstvo kostalo ''tricavih'' 10 000 din...

Sad jos Bugari da mi daju tranzit do njihovog aerodroma i eto mene u Kartaheni... :banana:

da je mene to zadovoljstvo kostalo ''tricavih'' 10 000 din...

Kostala viza ili DHL-ovi troskovi?

E prijatelji sap(a)utnici, samo da dodam jos jedno iskustvo, vizu za Kolumbiju je, verovali ili ne, moguce dobiti postom(-DHL-om)! Meni stigla pre neki dan iz njihove ambasade u Austriji. Doduse uz poduze i ceste razgovore sa radnicima u istoj koji su ruku na srce nevidjeno ljubazni. Sad, nisam sigurna da je to najjeftinije resenje, obzirom da je mene to zadovoljstvo kostalo ''tricavih'' 10 000 din...

Sad jos Bugari da mi daju tranzit do njihovog aerodroma i eto mene u Kartaheni... :banana:

reci kako si to izveo.

"Colombian Visa for Dummies"

How to guide for Serbian travelers

10 000 din DHL troskovi transporta dokumenata do Beca, kurira koji je pokupio pasos i vracanja nazad. Vizu mi nisu naplatili, verovatno jer nije turisticka, posto u Kartahenu idem na Kongres sto su oni na vizi i napisali... Izdavanje vize JEDAN radni dan slanje i povratak sest...

Prvo sam ih kontaktirala mailom, da mi objasne koja je procedura za dobijanje vize i sl, poslala im skeniranu kopiju pasosa i pozivno pismo koje su trazili uz detaljno objasnjenje zasto zelim da odem za Kolumbiju. Prvo su mi odobrili da ovlastim neku osobu da preda i podigne dokumenta u moje ime, naravno uz prevod ovlascenja na spanski, posto je prepiska isla prilicno sporo, zvala sam ih telefonom, pitala da li mogu mozda da im posaljem postom i covek na moju radost rece MOZE, samo da ja organizujem da kurir pokupi pasos...i to je to otprilike. Moram da priznam da je i mene iznenadio, jer sam vec bila spremna da pitam za vise opcija npr da mi oni izdaju vizu pa da je posalju u njihov kozulat u Bugarskoj i slicne alternative... Naravoucenije pitajte za sve moguce varijante pa i za one koje se cine da to bas i nisu...Osoblje je zaista neverovatno ljubazno! ( sto ne vazi za osoblje u Bugarskoj ambasadi koju sam danas posetila, rekose pasos za deset dana...uz prenerazene face kao gde je bre ta Kolumbija i jel direktan let?!??!samo da mi jos ne traze i vizu za francusku jer presedam na CDG, videla sam na forumu da je bilo slicnih iskustava sa bugarima)

A da i rece covek, nema veze koliko praznih strana u pasosu za izdavanje kolumbijske vize( ja sam imala samo dve, taman...)

10 000 din DHL troskovi transporta dokumenata do Beca, kurira koji je pokupio pasos i vracanja nazad. Vizu mi nisu naplatili, verovatno jer nije turisticka, posto u Kartahenu idem na Kongres sto su oni na vizi i napisali... Izdavanje vize JEDAN radni dan slanje i povratak sest...

Prvo sam ih kontaktirala mailom, da mi objasne koja je procedura za dobijanje vize i sl, poslala im skeniranu kopiju pasosa i pozivno pismo koje su trazili uz detaljno objasnjenje zasto zelim da odem za Kolumbiju. Prvo su mi odobrili da ovlastim neku osobu da preda i podigne dokumenta u moje ime, naravno uz prevod ovlascenja na spanski, posto je prepiska isla prilicno sporo, zvala sam ih telefonom, pitala da li mogu mozda da im posaljem postom i covek na moju radost rece MOZE, samo da ja organizujem da kurir pokupi pasos...i to je to otprilike. Moram da priznam da je i mene iznenadio, jer sam vec bila spremna da pitam za vise opcija npr da mi oni izdaju vizu pa da je posalju u njihov kozulat u Bugarskoj i slicne alternative... Naravoucenije pitajte za sve moguce varijante pa i za one koje se cine da to bas i nisu...Osoblje je zaista neverovatno ljubazno! ( sto ne vazi za osoblje u Bugarskoj ambasadi koju sam danas posetila, rekose pasos za deset dana...uz prenerazene face kao gde je bre ta Kolumbija i jel direktan let?!??!samo da mi jos ne traze i vizu za francusku jer presedam na CDG, videla sam na forumu da je bilo slicnih iskustava sa bugarima)

A da i rece covek, nema veze koliko praznih strana u pasosu za izdavanje kolumbijske vize( ja sam imala samo dve, taman...)

lepo se provedi u kartaheni, to je divan grad...cartagena de las indias- jedna od prvih luka na novom kontinentu..

srecan puuut :mah:

Da li mi je potrebna tranzitna viza za Kolumbiju, ukoliko letim iz Lime preko Bogote za San Hoze, Kostarika? hvala