Autostoper

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

About Autostoper

 • Rank
  novajlija

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Стварно не знам шта да мислим.
 2. Био сам на тој страни стопом ја исто 2012., тачније преко Анкаре до југа земље. Али не знам тај источнији део. Из Истанбула сам хватао бус на азијској страни, чини ми се да је број 15 у питању, карта 3 лире. У сваком случају Турска је добра за стопирање у било ком делу земље да се упутиш. По мом мишљењу је боље решење да одмах из Истанбула хватам за Трабзон или за Анкару, па да изађем на рампи где се наставља за Трабзон, јер мислим да је прометнији саобраћај уз Црно море, као и за саму Грузију. За језик ћемо лако, сви имамо руке и ноге и по неки турцизам.
 3. Лако ћемо до Истанбула. Мене занима где после Истанбула ? Да ли ићи до Анкаре, па од Анкаре стопирати ка Samsun i Trabzon или се стопирати пре Анкаре ка Трабзону или можда неки трећи пут, можда преко града Sivas ? http://prntscr.com/3tbj87 ... сликовито приказано 1, 2 или 3 ? Молио бих искусне аутостопере који су прошли овај пут и који се на овом терену осећају као код куће да напишу нека своја мишљења и искуства.
 4. Свако има различито размишљање што се тиче аутостопа. Угалвном се почне због мало пара . Али касније када вам то буде једино превозно средство, онда није битно да ли имате посао и новац. Ко то заиста воли, он ће наставити да стопира. Како би кренули на неко дуже путовање без пара ? То био велики проблем током пута. Има примера да неком посао не дозвољава да стопира, као нпр. неки функционер или тако нешто ( то је друга прича).
 5. За Ниш хваташ директно са бубањ пототка, то је барем лако. Али ако баш хоћеш да преседаш, ни случајно немој да идеш до рампе Јагодина, Ћуприја и Параћин. Јер су мртве тачке. Боље ти је Појате или већ Баточина. Ма хватај директно...
 6. Е хвала ти, ја и идем према Мађарској, ваљда ћу устопирати директно Значи ти радови се обављају баш после надвожњака, јел си била скоро на том месту? Јел пролазио стоп некако због тих радова?
 7. Људи, потребна мала помоћ. Како сам ја разумео за стопирање из БГ-а према НС и СУ је најбоље у Батајници ( код надвожњака и старим путем ) ? Каква су ваша искуства на тим местима за стопирање и која је прва наплатна рампа из правца Београда према Новом Саду, вероватно Стара Пазова ?
 8. Чекај. Повезао си дечка са Бубањ Потока до Смедеревске рампе. И он је на тој рампи стопирао два и по сата за Ниш?
 9. Што се тиче рампе "Бубањ поток" ради савршено 24 сата дневно, никада нисам имао проблема са полицијом. Понекад ме отера радник што ради на самој рампи, али после тога обавезно ухватим после 5 мин. Бубањ је најбоље место за стопирање дуж целог ауто-пута, а и шире. Добре су локације после плавог моста, али постоји аутобус 493 за Младеновац преко ауто-пута. Тај бус стаје на аутокоманди, тачније на станици за међуградске превозе. Уђете и лепо питате, јел може до рампе и он ти отвори врата на рампи. Тако да коме буде затребало ето.
 10. Најлакше и најефтиније је наравно комбинација стопирање и сајтови за размену гостопримства, само је проблем да мораш да кренеш барем 6 дана раније да би стигао у Бордо барем 29. или чак 30. ујутру. Али мислим да је организован превоз повољан, јер 130 евра + ноћење, а овако ти је занимљивије са навијачима, зезање у бусу и дружење са више људи. Осим ако баш не желиш да кренеш одвојена. Кад од прилике крећете за Француску и како сте испланирали пут до тамо?
 11. Što se tiče puteva u Turskoj. Najvažniji je auto-put Istanbul-Ankara (450 km). Ankara je velika raskrsnica puteva u Turskoj i od nje se razdvajaju mnogi putevi. Što se tiče puteva prema jugu zemlje i moru, postoje tri važnija puta: 1. preko Askaray do Mersina i Adane, koji dalje vodi do Sirije i daleki istok. 2. preko Konya i Karaman do Silifke, morska obala koja ima trajekt. 3. preko Afyonkarahisar do Izmira i zapada zemlje. Tako da svi ti putevi imaju veliku vaznost i veoma su dobri. Na tim putevima nema toliko planina i kanjona, kao sto su na putu za Antaliju ili put uz juznu o
 12. Što se tiče prevoza na Kipru, mislim da nije mnogo skup, sa obzirom kakav je tamo standard i da je to EU, npr. povratna karta busom od Nikozije do Larnake je 5 evra. Pivo je jeftinije nego u Turskoj, od 1 evro pa na gore. Hrana je nenormalno skupo, pričam za Larnaca, jer je to turističko mesto. Npr. klasičan sendvič je od 3 evra. Dok se mogu naći i jeftini hamburgeri po kiosk plazama. Na plaži se WC ne placa, što mi je bilo čudno, jer u Turskoj to ne postoji da je javni WC bedava. Tuševi su po pola centi po plažama. Uglavnom je dosta skuplje nego u Srbiji, jer je Kipar članica EU
 13. Naravno da jesam, jer u Turskom delu Nikozije i Kipra nema skoro nista, sve je u grckom delu. Ja sam na trajektu sreo neke momke isto iz Srbije (kakva slučajnost) i onda smo zajedno izasli iz luke i na putu do stanice nadjemo neki kombi koji nas je vozio do Nikozije za 5 lira pojedinacno, a posle do Larnace 3 evra autobus, 5 je povratna. Čega te cene tačno zanimaju, na Kipru ili Turskoj?
 14. Ovako, evo nekih najsvezijih informacija iz prve ruke. Najbolja ruta za putvanje dole na kipar jeste svakako preko Istanbula, Ankare do Tasucu (Silifke) ili do Alanya gde postoje luke za Girne (Cyprus). Nije preporucljivo da se ide po morskoj obali, jer postoje mnogo planina i veoma je vruce uz istu, a na putu E-80 i E-90 toga nema, jos je i frenkvencija saobracaja veca. Stopiranje u Turskoj je super, jos sam cuo od jednog coveka da njima u Kuranu pise da moraju da pomognu putniku na nacin koji on moze da pomogne. U Turskoj su zeznute rampe, jer veci deo ljudi koriste automatsku naplatu, o
 15. Pošto ja idem za Kipar preko Turkse sada početkom avgusta, raspitivao sam se kod meštana i na internetu. Postoje dve luke u Turskoj za Severni Kipar tj. Girne. U Antaliji i Tašudzu imaju brodovi valjda svakog dana za Girne, zavisi od luke, valjda nekog dana ne idu ti brodovi, ne znam tačno. Povratna karta za te "brze" brodove je od 110 do 130 lira što je oko 6000 RSD-a. Postoje i trajekti koji polaze svake ponoći i koštaju 100 lira povratna .Samo sam čitao da ima problem da pređeš sa severnog dela kipra tj. Turskog dela na Grčki i Nikoziju. A i ne bi trebalo da ti stave pečat sa severa kipr