Followers 0

Beograd - Solun - Atina vozom

146 posts in this topic

Pozdrav svima.

Planiram da putujem vozom do Atine.

1.Kao prvo zanima me koja je okvirno cena vozom od Beograda do Soluna? Nije da imam nameru da je platim odjednom, dogovor sa kondukterom kuću gradi, znam da tako može i sa našim i sa bjrm kondukterima. Zanima me kakva bi bila situacija ako bih u Grčku ušao bez karte, verujem da bih se sa njima malo teže sporazumeo. Da li ima neko iskustva? Da li bih mogao da kupim kartu od grčkog konduktera u vozu?

2.Kolika je cena povratne vozne karte od Soluna do Atine, nju naravno planiram da platim, koliko se putuje i da li redovno saobraćaju vozovi?

Hvala braćo putnici unapred.

Ne znam kako funkcionišu varijante podmićivanja konduktera. Ja sam koristio Balkan Flexipass kartu i definitivno se isplati jer su mi do Atine i nazad poništili samo jedan dan. Brzi intercity Solun - Atina je bio 33 evra u jednom pravcu (2008) i stiže za 4 sata negde, ali imaš i jeftinije varijante koje putuju 5,5 sati. Pročačkaj malo forum, već je bilo reči o tome što pitaš...  :mah:

Ma nece tebe pustiti na granicu.  nono

Ime grada koji ti naziva Solun je Thessaloniki, ako vec koristimo oficijalna imena.

Pozdrav iz Makedonije.

Ma nece tebe pustiti na granicu.  nono

Ime grada koji ti naziva Solun je Thessaloniki, ako vec koristimo oficijalna imena.

Pozdrav iz Makedonije.

Е поздрави и ти мени Thessaloniki пошто већ пишеш из Македоније, претпостављам да живиш у њему или си у околини. Све најлепше.

Putovao sam do Atine pre par nedelja- definitivno se najvise isplati Balkan Flexi Pass. Ne bih pokusavao sa podmicivanjem konduktera. Evo, samo da se zna, negde oko Velike Plane dosli su kontrolori koji su kontrolisali konduktere. Isli su zajedno kondukter i kontrolor, tako da mislim da je najbolje imati kartu u tom vozu. U Grckoj, naravno, da neces uspeti da podmitis konduktera sa par evra, a da ti se to pritom isplati..

inače, taj voz za koji se interesuješ saobraća dvaput dnevno, svakog dana ujutru i uveče. večernji polazi iz beograda u 22:00, u solun stižeš za nekih 15ak sati ukoliko ne bude većih zadržavanja. povratna karta je nešto više od 5000, zato ako imaš manje od 26 godina, isplati ti se da kupiš balkan flexipass.

postoji lokalni voz od soluna do atine koji putuje oko pet i po sati, košta 15 evra.

Колико је Флексипас за 5 дана ? имам мање од 26 година... Надам се да важи и у Грчкој ?

Cena je 51 e, vazi u Grckoj, jedino obrati paznju da sse u vecini vozova od Soluna do Atine placa dodatak. U vozu iz Soluna do Atine u 22.50 i iz Atine do Soluna u 23.59 ne placa se nista i mozes dobiti besplatnu rezervaciju. Ako krenes prepodnevnim vozom iz BG, stizes na taj vecernji voz iz Atine.U povratku iz Atine obavezno unapred rezervisi mesto-dosta su velike guzve, a tu rezervaciju svakako ne placas, pa se isplati.

Ako krenes nocnim vozom za Solun, stizes sutra oko podne. Bolje je da obidjes malo grad i uhvatis nocni voz za Atinu nego da trosis dan za putovanje. Iz Atine ima voz oko ponoci za Solun. Inace, Grcka zeleznica nije nista specijalno. Stanica u Atini je mala. Ima cekaonicu i restorancic i to je to, tek da se ne iznenadis.

Ako krenes nocnim vozom za Solun, stizes sutra oko podne. Bolje je da obidjes malo grad i uhvatis nocni voz za Atinu nego da trosis dan za putovanje. Iz Atine ima voz oko ponoci za Solun. Inace, Grcka zeleznica nije nista specijalno. Stanica u Atini je mala. Ima cekaonicu i restorancic i to je to, tek da se ne iznenadis.

Ne znam koji je to noćni voz iz Beograda koji stiže oko podne sledećeg dana u Solun. Onaj noćni kojim sam ja išao stigao je tek u 16:30.

Što se tiče stanice u Atini, zaista je mala kada se uzme u obzir koliki je grad. Stanica se inače zove Larisa. Međutim, ne bih se složio da im železnica nije ništa posebno. Mnooogo je ispred naše iako im mreža nije toliko razgranata. Voz na liniji Solun - Atina ide preko 120 km/h, a vagoni ne mogu da se uporede sa našim. Uglavnom su novi i komforni.

Beograd-Solun

voz  polazak dolazak    tarif. rang ponuda

337  07:50  22:33      B/Ex R 1r 2r VB 

335  22:00  12:31      B/Ex R 1r 2r KK SK PA 

Mozda ja nisam imao srece. Voz je kasnio u polasku iz Atine 2 sata. Lezajevi nisu bili namesteni po ulasku u voz. Bila su to ona zelena sedista od skaja za 8 putnika koja su se nekad 90-ih koristila kod nas (mozda jos uvek negde ima). Takvim kolima sam se vracao i ove godine nocnim vozom iz Budimpeste. Kad je dosao, domacin kola je spustio neke tapacirane daske preko i iznad tih sedista i dao nam posteljinu. O domacinu kola da ne govorim, neobrijan, u farmerkama...

Onda definitivno postoje razlike. Mada, kada bolje razmislim, i onaj večernji Solun - Atina oko 23h nije bio nešto. Ostali vagoni su bili kao i klasični srpski, međutim, spavaća kola su bila kao iz 21. veka. U boljim se nikad nisam vozio. Doplata je bila 15 evra.

Taj voz 335 koji kreće u 22h iz Beograda u Nišu je bio u 02:30 i trebalo mu je celih 4h samo do Preševa. Mislim da on nikada nije ni stigao na vreme u Solun od kad postoji. Pošto se taj isti voz odmah vraća nazad za Srbiju, kasnili smo i u polasku iz Soluna za Srbiju.

Sad, moguće je da je išao na vreme kada si ti išao njime. Ja sam dva puta bio, a i drugi ljudi koji su putovali njime su mi rekli da kasni. Moguće da se to promenilo.  :mah:

Ako ides skoro, Olympic ima do 15.12 promociju, 75 evra ti izadje povratna do Atine sa svim taksama. Mozda je malo skuplje od voza, ali neznatno, a traje mnogo krace :) Letovi su vecernji, i na tamo i nazad.

Koliko kosta povratna karta beograd-solun? I koliko kosta povratna karta solun atina? Pozdrav..

Solun-Atina ima na akciji za 18e povratna, a BG-Solun jedino da ides do Skopja il Gevgelije vozom a posle busom do Soluna  ;)

Kakva je konkretno veza Skopje-Gevgelija i Gevgelija-Solun?? Voz..ili bus?? Postoji li direktna veza bus Skopje-Solun???

Kakva je konkretno veza Skopje-Gevgelija i Gevgelija-Solun?? Voz..ili bus?? Postoji li direktna veza bus Skopje-Solun???

Ili je najbolje uzeti povratnu kartu busom Bgd-Solun?

Moze ovako ici Beograd-Skopje 21:50-07:22, Skopje-Gevgelija 09:00-11:39, a odatle bi trebalo da imaju neki busevi, a imas i iz Skopja 06:00 bus povratna dodje oko 26e. Tako da ako nisi bas veliki ljubitelj zeleznice mislim da je bolje busem, osim ako ne produze trasu do Skpja, al to je sve pitanje  ;)

kako se sve to iskomplikovalo sa zeleznicom,a nekada je bila direktna veza Beograd-Solun...putovao sam dosta puta..Presedalo se u Solunu ako si hteo za Istanbul..

kako se sve to iskomplikovalo sa zeleznicom,a nekada je bila direktna veza Beograd-Solun...putovao sam dosta puta..Presedalo se u Solunu ako si hteo za Istanbul..

Grci su bili bankrotirali i onda ukinuli sve vozove koji prelaze granicu. I tu se to poremetilo, a sa Turskom se gradi pruga vece brzine pa zato ne ide voz.

Ja sam bas hteo da idem prosle godine vozom do Grcke pa da presedam al sam utvrdio da bi izgubio u presedanju bas mnogo i da je mukotrpno, narocito ako ides sa zenskom osobom koja nosi pola ormara pa prebacuj ti to 5 puta dok dodjes  :hihi:.

Od 26. aprila počinje da saobraća voz Beograd - Solun. Najverovatniji red vožnje:

Beograd 18.45 - Solun 11.17

Solun 16.09 - Beograd 05.33