о.јован

Members
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

  Never

About о.јован

 • Rank
  putnik-pripravnik
 • Birthday 02/14/1978

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Београд
 1. То сам прочитао у кинеском конзулату и питао сам кинеску службеницу, која је рекла да је о ступило на снагу 1.децембра.
 2. Хвала Ноћни посматрачу. Тако је и било. Био сам данас у кинеском конзулату. Потврђујем да нема спискова, бројева како је то било у октобру. Нема гужви. Дођеш са свим папирима, пасошима, предаш и то је то. Кинескињице су љубазне које раде на шалтеру. Папири могу бити и на ћирилици, није никакав проблем. На крају ти дају папирић са списком експозитура Рајфајазен банке где се уплати 3 долара у динарској противвредности и кроз седам дана дођеш по пасоше. А сада једно ексклузивно обавештење за све који путују кроз Кину ка даљим дестинацијама. То стоји као обавештење у њиховом конзулату, питао сам
 3. и шта ми ваља ујутро радити, да одем у 6 пред конзулат или у пола 9 пред отварање? ко уопште прави тај списак и ко дели те бројеве? када сам данас отишао до конзулата поподне тамо нема ни кућице са полицајцем?
 4. Имам 2 питања...Каква је сада ситуација са чекањем? Јел нормално одеш на почетак радног времена или мора рано ујутро? И да ли формулар могу да одштампам са сајта или мора да се код њих у конзулату узме (као Грци што се трипују)? Хвала.
 5. Извињавам се ако питам већ постављено питање. Како је повезан овај нови аеродром у Дубаију где почиње да лети виз са међународним аеродромом у Дубаију? Хвала.
 6. Извињавам се ако питам већ постављено питање. Како је повезан овај нови аеродром у Дубаију где почиње да лети виз са међународним аеродромом у Дубаију? Хвала.
 7. А шта треба од папира, колико кошта и колико је компликовано извадити транзитну визу ако се преседа на аеродрому у Даблину за неку азијску дестинацију?
 8. Оља, реци само који сафари? У Масаи Мару или који?
 9. После много мозгања како јефтиније да стигнемо до римског аеродрома, и после свих силних прорачуна са лоу кост компанијама, на крају смо три месеца раније купили карту преко Ал Италије за 155е по особи. Такође смо преко интерента купили карту за бус трансфер од аеродрома до станице Термини, у питању је превозник Терависион, карта је 8е повратна. Ако пораните или закасните, неће вам правити проблем, ми смо поранили. Вожња траје око 50мин. Букирали смо хотел код станице Термини за 40е и ту преспавали. Ујутро се истим бусом вратили на аеродром. Рим око Терминија нас је дебело разочарао колико је
 10. Пошто одавно нико није ништа писао о своме искуству са путовања у Кенију, решили смо да детаљније опишемо наша искуства, како бисмо онима који о томе размишљају, да посете Кенију, олакшали планирање и путовање. Има пуно тога, па ћемо писати из више делова... Брачни смо пар тридесетих година, и планирали смо да за годишњицу брака отпутујемо негде даље. Припремали смо се скоро две године за то. Саветујемо младим брачним паровима који имају овакве склоности и жеље, да прво донесу одлуку, а потом отворе посебан рачун на који када шта могу ставе новац, и сматрају да тај рачун ни не постоји
 11. Иначе, једно питање за форумаше са великим искуством. Да ли је нормално да цена карте када се прави групна резервација (45 особа) је скупља него када се купује појединачна карта? Лет Буд - Москва је 125е са пртљагом у датумима који су ми потребни. Када сам послао захтев Визу за резервацију групе од 50 људи, послали су ми понуду у којој је цена по особи 200е!!! Питао сам их како то. Одговорили су ми да је то најнормалније да цена буде већа!? Јел ја негде грешим што се овоме јако чудим?
 12. Ако неко хоће у Рим на продужени викенд почетком октобра, карта Ал Италијом 2.10-6.10 преко сајта је одличних 100е! (среда-недеља)
 13. А шта је са чекирањем лета? Управо сам имао ову дилему зимус када сам имао намеру да путујем на Шри Ланку, па сам мислио да купим одвојено карте БГ-Дубаи Пегасус и Дуб-Коломбо Емирати, али за Пегасус не може у Дубаију он лајн чекирање, писали смо и Пегасусу и Аеродрому Дубаи...Пегасус нам није ни одговорио, а аеродром Дубаи јесте да ако се карта мора чекирати, обавезно се пролази кроз пасошку контролу и треба виза....Па јел то тако према твом искуству?
 14. Писали сте пуно о овоме, ал ајде да још једном проверим...Купио сам карте за Грузију за следећу зиму...Видим да у цени стоји и ставка чек ин фи...Да ли чекирам карте он лајн или је то аутоматски приликом куповине (како сте писали, то је аутоматски приликом куповине, али како онда седиште добијеш) и да ли то важи у свим сегментима путовања (карте купљене Бг-Цариград-БГ и Цариград-Тбилиси-Цариград)? Хвала!
 15. Извините, заиста сам почетник у овоме...Никада нисам куповао преко претраживача карту...Куповао сам преко сајта авикомпаније...Ево, безуспешно покушавам да купим карте преко едримс франц...имам промо код, и дају цену карте комбинација јата и виза повратна за Рим...Укуцам све податке како траже, видим да је 2е провизија када се плаћа виза интернет картицом, али на последњем кораку када хоћу да платим одједном напишу цену карте већу за 20е...баш цену карте повећају, не неке додатно наведене трошкове...шта је то људи