bloom

Members
 • Content Count

  145
 • Joined

 • Last visited

  Never

About bloom

 • Rank
  putnik srednjeprugaš
 • Birthday 07/11/1981

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  pokraj Dunava
 1. Da, i meni most nije bio nešto zanimljiv. Mi smo se tamo zadesili u nedelju, tako da je bila i prevelika gužva jer je gomila ljudi došlo na izlet tamo. Onda smo otišli na suprotnu stranu, tamo se spustili niz neku stazicu do reke i tu malo iskulirali. Tamo je skroz super. Na tom putu mi je najzanimljiviji bio vidikovac na koji se nailazi posle mosta kada se spušta od Tateva. Mi smo takođe Jerevan-Goris išli taksijem. Ukoliko je nekom potrebno može da pita ljude iz Envoy hostela da mu organizuju, isto je 4000 po osobi. Za maršutke su nam rekli da ne voze na ovoj relaciji. U povratku smo Goris
 2. Mi smo u jednom pravcu išli žičarom, a u drugom peške kako bismo videli pejzaž i iz te perspektive i kako bismo svratili do Đavoljeg mosta. Ispostavilo se da je put prilično dosadan, pa smo posle mosta odmah ustopirali prevoz. Inače, u Gruziji i Jermeniji stopiranje funkcioniše odlično. Nijednom nismo čekali više od 5-10 minuta da nam neko stane, tako da čim vam se učini da je prevoz skup ili da neće uskoro doći, dižite palac.
 3. Pročitao sam u Lonely Planet-u da su u zdravicama u opticaju vino i žestina (uglavnom čača), a da se pivo nudi samo neprijateljima. Nije mi baš najjasnije što bi neko uopšte nazdravljao sa neprijateljima, al' dobro, poenta je u vinu i žestini. Nadam se da će i mene nuditi vinom, ja neću imati problema sa objašnjavanjem
 4. Ja samo da se zahvalim na informacijama! @Snezana011 Svakako bih voleo da probam što više vina, tako da mi nije problem da ostavim koji dinar na to...samo da bude dobro vino Ova glavna vinarija mi je na spisku između ostalih. Hvala za info o drugom manastiru, gledaću da ga posetim. @baki70 Da, video sam i ja da se može maršutkom do mesta koje se zove Sagarejo, a da se odatle ide taksijem za nekih 20-30€. Ako ne iskopam neku bolju varijantu, ne gine mi to.
 5. Krećem u Gruziju i Jermeniju u avgustu, pa me zanimaju 2 stvari. Je l' obilazio neko Kakheti oblast u Gruziji? Ako ima takvih može li neka preporuka za vinarije kao i za smeštaj u Telaviju i okolini? I druga stvar, kako najjeftinije do Davit Gareja manastira? Koliko sam shvatio maršutke ne voze do tamo, nadam se da taksi nije jedina opcija.
 6. Ne znam neki jeftin hotel pošto je plaćala kompanija u kojoj sam bio, ali ne moraš da se ograničiš na centar jer je tamo sve blizu, a i prevoz im je super.
 7. Tumarao bih po centralnom groblju. Vrlo slikovit prikaz poslednjih 140 godina istorije Beča, uključujući i eru ex-yu gastarbajtera
 8. Odlična crtica o biljkama i životinjama koje stopiraju!
 9. Meni putnici definitivno! Išao sam u septembru do Manhajma i putovao tričavih 26 sati Prvo smo menjali autobus u Somboru, onda čekali na granici 2 sata. Kada smo ušli u Austriju pukao nam je neki deo koji nisu imali da promene, pa smo čekali novi autobus. Kad smo krenuli novim autobusom, posle nekih pola sata nas je zaustavila policija zbog pasoške kontrole (nisam ni znao da to postoji kad se prođe granica) i pronašla 2 ilegalca u autobusu, tako da smo čekali još sat i po. Nikad više autobusom!
 10. bloom

  Putovanje po besmislu

  Ako vam nešto znači, ima je u gradskoj biblioteci u BG-u. Uzimao sam je par puta.
 11. bloom

  Cvetanje Tise

  http://www.kanjizatourism.org.rs/desavanja/najava-programa-za-cvetanje-tise-kanjiza Tu piše za kada je zakazan glavni program ove godine, tako da oni pretpostavljaju da će negde oko 12.juna biti najintenzivnije cvetanje ove godine, a kog tačno dana jedino možete da saznate ako ih svaki dan zovete. Najintenzivnije cvetanje traje ne više od 2-3 dana. Oba puta kada sam ja bio, bilo je oko 15.juna.
 12. Ako je put u unutrašnjosti IS kao uz Dunav biće uživancija. Hvala za info!
 13. Napravio bih uskoro malu turu putničkim kolima po ovom kraju, pa me zanima jel ima neko informaciju kakav je put od Požarevca do Negotina preko Kučeva i Majdanpeka i put od Zaječara preko Bora, Žagubice, Krepoljina i Lipovice do Despotovca?
 14. Potvrđujem, par drugara i ja već skupili ceo album i poklonili ga lokalnoj kafani, sad skupljamo drugi za nas. Uglavnom zahvaljujući gomili likova iz kafane koji skupljaju, mada je i drugar-taksista pomogao cimanjem mušterija i davanjem popusta u zamenu za sličice.
 15. Bio u prethodne dve godine, a i ove ću. Meni je atmosfera preko dana sasvim fina, tek predveče postane bezveze, valjda zbog sve većeg broja klabera koji počne da se okuplja, ali uvek se može pokupiti na vreme.