braker

Members
 • Content Count

  95
 • Joined

 • Last visited

  Never

About braker

 • Rank
  putnik kratkoprugaš

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. braker

  Predlog za putovanje

  Koliko je sigurno, ne moze ti niko reci. Samo, sa takvim razmisljanjem ne stizemo daleko, to je sasvim sigurno. Jednostavno se raspitas o sredini koju zelis posetiti, a u slucaju nepredvidenih okolnosti upotrebi razum, umece snalazenja i intuiciju.
 2. Dobro, ali, zasto pande? - Pitam iz ciste znatizelje.
 3. Cujte, svi vi dobro znate da sama regulativa ne znaci ama bas nista u tom delu sveta. Recimo, australijskom drzavljaninu sa privremenim (radnim) boravkom u Jordanu nisu hteli izdati vizu na granici, iako je u toj istoj godini u dva navrata, na tom istom prelazu, bez problema dobijao vizu. Tako, cisto da racunate i sa mogucim nepovoljnim ishodima.
 4. Prevalili ste toliki put, a izgleda da na njemu nista naucili niste. Sudeci po recniku kojim se koristite, i zakljuchcima koje njime izvodite, verovatno drugacije nije moglo ni biti.
 5. braker

  Istanbul

  Zavisi od zadrzavanja na granicama, ali ako me secanje ne vara oko 8 sati u proseku.
 6. Ako baratas nemackim jezikom, pogledaj na sledecim mestima : www.mitfahrgelegenheit.at www.mitfahren.at www.mitfahrboerse.at www.mitfahrzentrale.at Relacija Wien-Budapest spada u bolje pokrivene. Sto se javnog sobracaja tice, nije mi poznato da postoji jeftinija varijanta.
 7. Pre par nedelja pregovarao sam sa makedonskim kondukterima o ceni karte za australijskog putnika, koji je upao u voz za Solun. Uglavnom, ukoliko naletis na coveka neces imati problema da izdejstvujes bilet po cenama za lokalni saobracaj. U suprotnom, zamoli ih da te izbace na prvoj narednoj stanici jer ne pristajes na pljacku u vidu medunarodnih tarifa. Mozes platiti evrima. Sretno.
 8. Na osnovu dugogodisnjeg iskustva rekao bih da stop u Austriji funkcionise srednje, do srednje zalosno. Ako se tome dodaju kisovit dan i vreme vikenda, bez znacajnijeg doprinosa Fortune drugacije nije moglo biti. Vise srece narednog puta. Cheers.
 9. Ima. Evo, recimo, jedano razmisljenje vezano za temu. Problem svake akcije je odrzivost. U nastanku ideje podrzavaju gotovo svi, da bi vec realizacija donela prve zrtve, a posvecenost i istrajnost ostaju privilegija pojedinaca.
 10. Za nomade koji bi da uplacuju novce iz pustih inostranstava, treba jos nekih dodatnih bankarskih kodova, sifri i slicnih zavrzlama.
 11. Cuj, kao i svuda zavisi od osobe sa kojom imas posla. Meni se desilo da na drugom kraju istog tog jezera nisam mogao pronaci mesto za kupanje - obala je ili opstinska ili u privatnom posedu i kupanje je ili zabranjeno ili se papreno placa. Uglavnom, spavanje u vreci u obliznoj sumi i podnevna zega su ucinili svoje, a moje uzivanje u cistoj jezerskoj vodi prekinula je patrola policije, koja mi je revnosno naplatila kaznu. Nije se dalo polemisati, jer prirodna blagodet je u vlasnistvu, jelte. Na obodu Alpa sam platio kaznu za kampovanje na mestu gde nisam znao da je isto zabranjeno, ali mi j
 12. Lazare, to nije secanje vec zakon velikih brojeva. Slucajno sam to bio ja.
 13. braker

  Ranci

  To je dzin medu rancima, Maja. Takve ne zagledam, tako da i ne znam. Al' bum videl. Pozdrav odnekud...
 14. I, je l' se prikupio novi kontigent?