novi_putnik

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

About novi_putnik

 • Rank
  novajlija

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Hteo bih i ja da idem a ne znam odakle da pocnem, moze li pomoc kako to sve izvesti? Znam da ste pisali dosta ali evo ja recimo nemam trenutno nikakva primanja a hteo bih da podjem, zato mi trebaju vasi saveti?
 2. Proleti vreme to je neverovatno. Nisam ni ja mnogo obisao, osim bliske okoline Lohua sa zelejeznickom stanicom i setnja glavnom ulicom odatle koja ulazi dublje u grad. Najvise vremena sam proveo u kineskom trznom centru nadomak granice, zao mi je sto vise nisam upoznao grad... Bice prilike nadam se.
 3. Evo i javno da kažem, bio u Shenzhenu na par sati, dobio besplatnu vizu na granici Lohu i sve je prošlo u najboljem redu. Kakve su mogućnosti za našeg čoveka da nađe posao u HK ili Shenzhenu?
 4. Bio u Hong Kongu početkom Juna i vratio se uspešno. Impresije i utisci su veoma pozitivni, to je druga planeta u odnosu na naše područje i rado bih se tamo vratio. Tokom svog dvonedeljnog boravka tamo uspeo sam da odem u Shenzen u kratki obilazak i poduži šoping na samoj granici sa HK gde mogu da se nadju dosta povoljne stvari uz usputno cenjkanje hehehe. Na aerodromu vas niko ništa ne pita ako dolazite kao turista već vam samo daju papirić do kog dana vam je dozvoljeno da ostanete, a svaki put kad izađete iz zemlje i ponovo se vratite dobijete novih 14 dana. Sam se uverio u to prilikom odlask
 5. Da li je izvodljivo izmedju letova u razmaku od 8 sati otici do Moskve i vratiti se? I šta se onda popunjava u tom migracionom listiću?
 6. Koliko je ulazaka dozvoljeno sa tom petodnevnom vizom?
 7. Kako mislis strpljiv? Moram biti siguran da ne poljubim vrata na ulazu hihihi.
 8. Da li se viza za Shenzhen dobija samo na jednom granicnom prelazu iz HK i kakva je procedura?
 9. Da li znate kako je na aerodromu u HK kada se sleti, sta vas sve pitaju i traze?
 10. Za građane Srbije dozvoljen je boravak u Hong Kongu 14 dana bez vize, ukoliko napustite Hong Kong i posle se ponovo vratite opet se daju 14 dana. Tako mi je rečeno preko telefona iz kineskog konzulata u Beogradu. Ako neko ima još kakve informacije slobodno neka ih podeli.
 11. Jeste mi obaveza i zelja, zato ako imas neki predlog za resenje slobodno ostavi pozitivan komentar.
 12. Ja bi ostao 16 dana, kako ta dva dana da regulisem, jel moze onda u samom gradu neki produzetak vize da se uradi? Javljajte ljudi :-\
 13. Da li neko zna kako da se regulise duzi ostanak od 14 dana u Hong Kongu, jel moguce otici do Makaa pa se vratiti sa novih 14 dana za boravak u HK?
 14. Obavezno ubacite ispisane želje u zid plača!