Followers 0

Shenzhen Kina

64 posts in this topic

Zdravo svima, zivim u Shenzhenu. Interesuje me da li ima ljudi iz nasih krajeva ovde cisto radi druzenja? Pozdrav

i to ne jedan - negod dva Nikodijevica!

U stvari ima nas sedmoro koji se aktivno druzimo, i jedno 5 epizodnih likova.

Takodje ima jos par ljudi u GZ-u........ tako da nisi sam, imas ledja!

javise na p.m  pa cemo da se povezemo.

Pozz

Nikodijevic sa ovog foruma je tamo u Shenzhenu jedan od bitnijih clanova nashe dijaspore, cujem a i citam u medijima da je bliski saradnik brace Sharica za rastuce Kinesko trziste narkotika, tako da ti je moj savet da ako hoces lako da se oparis, odma stupis u kontakt s njim. Jedino sto sam takodje nacuo je da moras na grudima da istetoviras grb njegove bande da bi ushao u tu sedmoclanu ekipu, ali to je mala cena za zastitu koju dobijas u tom gradu kasnije od klana Nikodijevica. Srecno.

Ja zivim u Hangzhou-u, jeste da je je daleko, ali ako vam zatreba pomoc, smjestaj ili sta god, sloodno se javite :) Bicu u Hong Kong-u pocetkom februara, prolazim kroz Shenzen, tako da ako je ko slobodan mozemo da se nadjemo. Pozdravi i srecna kineska nova ;D

Zivim u Chonqcing-u, ako dolazite da vidite pande u regiji prirodnog stanista ili Three Gorges branu - javite se . :) Bicu pocetkom i krajem februara u HK i Shenzhen-u.

Ako dolazi neko iz Srbije u ove krajeve (Shenzhen, Guangzhou, HK) u narednim mesecima neka mi se javi  :mah: Hvala

Pre svega da se vidimo, popijemo kafu, ispricamo  :) A trebace mi i jedna sitnica iz Srbije za neko vreme, pa mi to moze neko poneti ukoliko je u mogucnosti ;) Tu sam na pm da se ne zatrpava forum, pozdrav svima :mah:

Sjajno  clap clap clap A ponuda za kafu i dalje ostaje, pa se javljajte kada budete svracali u ove krajeve  :mah:

Pozdrav svima od novajlije na forumu!

Dobio sam stipendiju za master studije u Kini, konrektno u Zhenjiangu, te cu od jeseni biti tamo naredne 2 godine.

Ima li neko kakvih saveta s obzirom da se prvi put odvajam na duze od roditelja, a pogotovo sto odlazim tako daleko...

Ima li neko kakvih saveta s obzirom da se prvi put odvajam na duze od roditelja, a pogotovo sto odlazim tako daleko...

Nemoj da sedis na hladnom betonu  lol::  :blob:

Jest, u pravu je...  lol::

vec 10 minuta ne mogu da prestanem da se smejem

a garderoba? toplo da se obuces i da pazis u saobracaju i da gledas sta jedes posto nekad to sto jedes moze da prohoda

:hihi:

Ових дана сам у Шенжену па ако има неког од наших ,да ми мало помогну око смештаја био бих захвалан.

Caos svima, moj brat je jutros doputovao u Shen Zhen, dobio je posao u hotelu L' hermitrage..smesten je mnogo daleko od grada i nema trenutno internet kao ni kineski broj moba, ne poznaje nikaoga, sam je.. Da li je neko voljan da se nadje sa njim i da ga uputi kako stoje stvari a i radi druzenja..

Zabrinuta sestra..

p.s njegov srpski broj +381641842601

pisite mi na moj mail malamo_ana@yahoo.com

Cao svima!  :)

Dolazim u Shenzhen pocetkom novembra, htela bih da predajem engleski, ali ne bih se bunila da radim i nesto drugo.  :)

Imam nekoliko pitanja, pa bilo bi lepo da me neko od vas koji ste vec tamo uputi.

1. Kakva je potraznja za nastavnicima engleskog jezika, da li se traze odredjeni sertifikati ili ne, da li je bolje raditi u grupi ili pojedinacno, sa decom ili odraslima...?

2. Kakva je hrana, da li mi probirljivi mozemo da nadjemo nesto i da li je sve ljuto ili ne, jel uglavnom jedete po restoranima ili kupujete i po hipermarketima...?

3. Kakva je klima u periodu od novembra do februara?

4. Gde traziti stan, kako se krecu cene vecih stanova, 5-6 soba?

5. Da li je moguce raditi sa turistickom vizom, sta se desava kada ta viza istekne, koja je procedura, da li mogu samo da predjem u Hong Kong ili moram da se vratim u Srbiju?

6. Ako postoji jos nesto sto mislite da biste trebali podeliti sa nama koji prvi put odlazimo tamo i uopste nismo upuceni, slobodno pisite.

Hvala unapred na odgovorima, i nadam se da se vidimo u Kini.  ;)

Ahahahahahahaha izvrnula sam se od smeha!  ;D

Kako stvari stoje i ja dolazim u Shenzhen, samo vizu da resim.

Sarah, koliko sam ja upucena, mozes vizu da obnovis u HK tako da ne brigaj  :music:

E, evo i mene. U Senzen sam citava 4 dana. Nadjoh pristojan internet konacno. Vidim da se sestra brinula (Ancura). Interneta sam bio BEZ. U nekoj nedodjiji gde sam smesten nemamo internet. Kinezi ne znaju engleski, ja nemam net, pa da se slikas. Vidim da je dosta ljudi pitalo ima li zainteresovanih za smestaj ? Mene to veoma zanima, jer sam moram naci bolje resenje od postojeceg. Ako se formira neka ekipa za trazenje smestaja, javnite mi na  fil.novicki@yahoo.com    Inace, radim u hotelu u Nanshan, solidno mesto. Smesten sam u pustari nekoj, krs zivi...  :stop:

Mozesh turisticku vizu produziti u polociji, naravno mozesh preci i u hong kong pa ponovo vaditi vizu.

Sa turistickom ne mozesh legalno raditi za kinesku kompaniju u Kini, ali mozesh juriti studensku ako upishesh neku skolu jezika

http://shenzhen.craigslist.com.cn/search/roo?query=+

Probajte ovde naci shta vam treba, apartmani su dosta skupi, ima dosta jeftinih hotela u Longgangu blizu metro stanice, elong je za to dobar. Ako vas ima vishe, jeftinije vam je da uzmete hotel zajedno nego da rentate apartman verujte mi, jer ce te naci aprtmane ali daleko od svakog normalnog prevoza

Lijep pozdrav svima.

dosao malo i ja, sasvim slucajno zalutao na ovaj forum, pa da Vas sve lijepo pozdravim i pitam kako ste?

Inace ja sam iz zagorja, nedaleko od Zagreba i trazio malo po netu da li ima balkanaca po Kini i naišao na ovaj forum.

Pa kad sam vec tu, rado bi koji puta popricao sa Vama i ako Vam mogu nekako pomoci, nije greda.

Pozdrav svima, ja sam Sinisa iz Banjaluke, BiH. Stigao sam u SZ prije nekoliko dana i ostajem naredna 3-4 mjeseca, a mozda i duze. Ukoliko je neko za druzenje neka se javi. Volio bih upoznati nase ljude (ex-yu) u SZ. Uglavnom, smjesten sam blizu metro stanice Fumin na crvenoj liniji metroa.

blueblify@gmail.com