Posted March 12, 20187 yr Zdravo putnici, da li je neko skoro bio u Libanu i kakva je bezbednosna situacija? Na sajtu britanskog ministarstva spoljnih poslova stvari se komplikuju, pa bi me zanimala informacija iz prve ruke sa terena. Moj odlazak u Liban bi bio turistički, sa posetom značajnih lokaliteta poput Balbeka, ali koliko mogu da pročitam kod Britanaca, uopšte ne preporučuju da se ide u Balbek, kao i na brojna druga turistička mesta.
March 13, 20187 yr Pa sada, Baalbek jeste malo blizu Sirije, ali ne znam. Ono sto ja vidim po FB-u i znam (brdo prijatelja mi je iz Libana), Bejrut deluje vise nego sigurno- poslednji put sam bila prosle godine doduse, ali sretoh se sa libanskim drustvom pre nedelju dana, i nista nesto nisu pominjali neke nove situacije. U najgorem slucaju mozes da iskoristis neku od agencija koje prave one dnevne ture ka odredjenim destinacijama ako je bas za Baalbek i Anjar. Dosta je sigurno organizovati i nekog lokalnog taksistu koji te onda za tarifu voza gde zelis da ides, ali nije lose da ti sa ovim pomogne neko lokalan. Ako je neko skorije isao stopom/biciklom neka se javi, ali to je vec nesto sto ja ne bih preporucila ako si sama.
March 14, 20187 yr Author Hvala puno na odgovoru. Zvala sam i Libansku ambasadu. Preporučuju kretanje po Libanu jedino u organizaciji lokalnih agencija. Verovatno će tako i biti:)
March 20, 20187 yr Liban je veoma zanimljiva zemlja! Ja sam bio oktobra 2017. 16 dana, sam, turisticki. Obalu sam prosao od Tripolija do Tira, bio u Balbeku, na planini sa kedrovima... sve je bilo ok! Ako jos nisi otputovala, javi se. Edited March 20, 20187 yr by panonac
February 16, 20196 yr Da li je neko skoro bio u Tripoliu i Tyr-u ? Interesuje me bezbednosna situacija, u junu planiram put.
February 24, 20196 yr Stvarno ne znam zasto, ali privlaci me i Liban. Valjda zato sto je deo cele te Blisko Istocne igre. Neko bio u Beirutu? Sta preporucujete? Kakve su plaze/more tamo? Edited February 24, 20196 yr by PosetilacKaPutniku