Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

Cao ja sam Nemanja,pre neki dan sam napunio 18 godina i odlucio sam da zelim da proputujem svet.Znam da je sama ideja dosta teska i ambiciozna ali sam odlucan u tome da je jednoga dana ostvarim:biggrin:.Do sada nisam nesto puno putovao izuzev letovanja sa roditeljima u Crnoj Gori i Grckoj.Posto sam dobio zeleno svetlo sto se tice putovanja u regionu sakupio sam nesto novca za prvo putovanje i mislim da sam spreman.Jednio sto mi nedostaje je najverovatnije oprema i doosta iskustva...Gledao bih da putujem sto jeftinije koristeci voz i autobus kao prevozno sretstvo.Mozda nesto u stilu bekpekera:kamper:Za smestaj su naravno tu i neke jeftinije kombinacje motel,hostel pa i sator.Prvo nesto sto mi je kao sjajna ideja palo na pamet je Istambul.Grad izgleda lepo nije skup i deluje bas avanturisticki.U svakom slucaju ukoliko ima bilo ko zainteresovan neka mi se javi.Srednjoskolac sam iz Beograda.Pozdrav svima!:smile:

Dobro došao u Klub Nemanja,

drago mi je što si podelio tvoje planove sa nama. prepoznajem tvoju odlučnost i hrabrost da se upustiš u sve to. Siguran sam da ćeš ovde naići na dobronamerne ljude koji će pokušati da ti savetima i preporukama pomognu u realizaciji tvojih planova.

Sigurno sam i ja jedan od njih. Iskustvo u vaspitavanju dve odrasle devojke mi daje za pravo da ti možda, preporučim jednu ideju koja se sasvim uklata u tvoje planove. Naime u Beogradu postoji organbizacija Mladi istraživači Srbije mis.org.rs koji organizuju veliki broj volonterskih kampova širom sveta. Mislim da se godišnje organizuje preko 3000 volonterskih kampova u skoero svim zemljama sveta na najrazličitije teme. Siguran sam da ćeš naići na nešto što ti je interesantno. Princip je da se mladi ljudi okupe oko neke zajedničke teme i pomognu lokalnom stanovništvu da urade neki posao: čišćenje šume, neko istražovanje, organizacija nekog festivala.... i mnoge druge. U zamenu za volonterski rad od nekoliko sati dnevno za uz7vrat dobiješ besplatan stan i hranu. To ti je prilika da samostalno odputuješ u neku stanu zemlju, npr nekoliko dana ranije, obiđeš newšto interesantno, provedeš 2-3 nedelje u volontiranju i stekneš neprocenljivo iskustvo i drugove iz celog sveta. To ti je opet prilika da ih kasnije posetiš u njihovim zemljama ili ugostiš kod sebe.

Ovo ti sve govorim jer su moje ćerke sa volontiranjem počelje sa 16 godina i do sada su bili učesnice na više desetina volonterrskih kampova i to po dva ili tri godišnje :smile: letovanja sa drušvom ih od tada ne zanimaju a kroz našu kuću je prošlo više desetina drugara iz celog sveta. Ni one nisu ostale dužne :):):)

prouči malo sajt www.mis.org.rs i to onaj deo o volonterskom radu pa na put.

Srećno!!!!

• Author

Ideja zvuci sjajno,istrazicu sve na tu temu i sam sajt organizacije pa vam javljajm ako nesto odlucim!:smile:

Edited by Rajic Nemanja