Posted July 17, 2018 Pozdrav društvo, Tražim ekipu za sever Grčke i Albaniju u septembru kolima. Prvo što je potrebno je neko ko ima kola i ne plaši se da vozi po Albaniji (ja ne vidim razlog za strah). Pravila sam okvirni plan za moje društvo u junu (ali nismo otišli jer se par ljudi ipak plašilo da krene), pa ću ga navesti u kratkim crtama da biste imali u vidu kakvo putovanje je u pitanju. 1. Zagori , Grčka (2 noći) https://nestvarna.blog/2017/07/31/zagori-ζαγορι/ 2. Ksamil, Albanija (6-8 noći) https://anitahendrieka.com/ultimate-guide-ksamil-albania/ U okviru boravka u Ksamilu bilo bi lepo da se poseti Butrint, Blue Eye, Gjirocaster, Saranda 3. Na putu do Drača bi moglo da se poseti Llogara National Park, Apollonia , Berat 4. Drač (3 noći) Poseta Tirani i gradiću Krujë 5. Theth (2 noći) http://jasninaputovanja.me/2016/07/17/nacionalni-park-theth-u-albaniji-istinska-divlja-ljepota/ Naravno ovo je okviran plan da vam približi šta bih želela, a ako formiramo ekipu dogovaramo se za pravi plan. Pošto je ovo zahtevan put i traje skoro 2 nedelje, morali bi da se prvo upoznamo, možda i probamo neko vikend putovanje da vidimo da li funkcionišemo kao ekipa, pa tek onda da rezervišemo smeštaje. Procenjeni troškovi (procena radjena za 4 osobe) za gorivo i putarine max 75 evra po osobi. Low budget smestaj za sve dane oko 120 evra po osobi. Imam 40 godina, živim u Beogradu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 18, 2018 Ovo je predivna tura,i nista ruzno se ne moze desiti u Albaniji,dosta nasih turista je pocelo da letuje u Albaniji i nemaju ruzna iskustva.Rado bi isla u ovu avanturu od 10 - 15 Avgusta.Pozzz. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 18, 2018 5 dana? ili je to start date? Imas li kola? Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 18, 2018 Nemam kola,ne vozim.To je petiod kada bih mogla krenuti zbog godisnjeg odmora,septembar mi nikako ne odgovara. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 18, 2018 Ok, ako se javi neko ko ima kola i odgovara mu sredina avgusta , može i tad , samo su cene smestaja nesto veće, ne važi moja procena . Hvala što si se javila Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 18, 2018 Vazi,tu sam,pratim desavanja Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 18, 2018 I za ovaku avanturu bila bi pozeljna sportska aktivnost ljubav prema planinini,avanturama ... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 18, 2018 Ljubav prema prirodi i motivacija su dovoljni , nemoj da mi plašiš potencijalne vozače Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 29, 2018 Ja sam već nekoliko godina zaljubljena u Ksamil. Planirala sam u septembru da tamo provedem odmor, ali je teško naći prevoz do tamo. Ne znam da li ćemo se složiti da putujemo zajedno, ali u svakom slučaju bi bilo dobro da se upoznamo, pa bar da razmenimo informacije. Radujem se nekom tvom odgovoru! Možeš na jarmilaz@yahoo.com, a posle možemo viber, msg... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 30, 2018 Hvala sto si se javila. Bilo bi lepo da se upoznamo. Ima ponekad ponuda za Ksamil na sajtu blablacar, al trenutno samo za 09.08. Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 30, 2018 Ako je neko raspolozen za letovanje u Albaniji, neka se javi, isli bi mojim kolima Napravio bih turu preko Ohrida pa na jug Albanije, naravno uz obilaske, sve u svemu, aktivan odmor Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 30, 2018 A jel imas vec termin kad bi isao, ili je to stvar dogovora? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 31, 2018 Nista konkretno, sve je stvar dogovora, mada bi mi najvise odgovarala druga polovina avgusta Dok je jos toplo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 3, 2018 Samo nekoliko informacija za sve zainteresovane. Bio sam prošle godine motorom na jednoj većoj turi, a prošli smo i Albaniju uzduž i popreko. Imao sam (kao i mnogi) puno predrasuda, ali nisam imao straha jer sam se dosta informisao pre polaska. Ako budete išli prijatno ćete se iznenaditi mnogim stvarima, ljubaznosti domaćina, građevinama, putevima... Bio sam u Sarandi koja je znatno veće mesto od Ksamila, ali samo obišao i Ksamil. Ksamil je predivan što se tiče dnevnog života (plaže, kupanje), ali što se tiče noćnog života Saranda je ipak nešto drugo (kao poređenje Budve i Ade Bojane). Cene smeštaja su vrlo povoljne (naročito van špica), a u prodavnicama su slične kao kod nas (neke stvari su i skuplje što me je iznenadilo). Gorivo im je isto skuplje nego kod nas pa u skladu s tim i točite u jeftinijim državama. I samo dva mala primera s putovanja. Kada smo došli u Sarandu i tražili naš apartman GPS nas je navodio u jednu ulicu koja je bila zatvorena za naš smer. Kolega i ja smo zbunjeni stali i nismo znali gde dalje. Jedan meštanin je video da smo stranci stao i pitao za naš problem. Mi smo mu objasnili i pokazali mapu gde trebamo da stignemo, a on je seo u auto i rekao da ga pratimo. Adresa je bila nova i njemu nepoznata, pa kada smo došli u blizinu pozvao je našeg vlasnika apartmana koji je par minuta nakon toga došao po nas i odveo nas do apartmana. Pitao sam se posle - "u kojoj bi zemlji neko to uradio?!?. Informacije DA, ali da neko troši svoje vreme i gorivo samo da bi dva stranca sproveo do hotela - to je malo teže... Drugi primer - policija. Ima jako puno patrola, ali ih vrlo malo ima radar. Mene je zaustavio jedan policajac na otvorenom putu i obzirom da nije prepoznao NS tablice pitao odakle sam. Kada sam mu rekao iz Srbije, samo se nasmejao i pokazao rukom "vozi dalje". Nije me tražio ni dokumente, a kamoli da je nešto drugo smarao. Kada sam to naknadno pričao svom domaćinu u Podgorici, on mi je pojasnio stvari. U Albaniji je tokom komunističkog režima Envera Hodže bila ZABRANJENA vera tako da Albanci nemaju u sebi usađenu versku mržnju. Ni u ovo doba Albanci ne deluju verski "napumpani" i opredeljeni, a za Sarandu kažu da je pravoslavno mesto (verovatno i zbog blizine Grčke). Bilo je dosta Makedonaca, Bugara, Rusa, ali sve u svemi nismo doživeli nijednu neprijatnu ili neprijateljsku situaciju. Pa eto, ako se neko "lomi" možda mu ove informacije pomognu... Pozdrav svima i dobar provod - Zoran - Novi Sad Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 3, 2018 Hvala Zorane, sve sam to već čula od ljudi koji su bili i sigurna sam da nećemo imati problem. Nas troje smo se dogovorili da idemo, ali samo oblast oko Sarande, tj.juzna Albanija, jer vozač pristaje jedino tako 😉. Za zainteresovane idemo 14.08. a vraćamo se 25.08. Ima još 1 slobodno mesto. Znači samo more i obilasci i samo od Vlore do Ksamila sa brdima bez planinarenja. Termin je fiksni, jedva smo se i za ovoliko uklopili 😊. Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 8, 2018 (edited) Ćao , pozdrav , čitam ovo što si napisala , i lepo smišljena tura . Ja sam zainteresovan , bio sam sa svojim autom desetak puta po albaniji , dosta poznajem prilike i sve ostalo , pa eto , da se upoznamo , izmenjamo iskustva , skupimo društvo pa u albaniju ....ja sam za ..., pa se javi .... Pozdrav Edited August 8, 2018 by chivitli Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 10, 2018 Hajde ako je jos neko raspolozen, imamo jos 2 slobodna mesta u autu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 10, 2018 Koga ćeš da izbacis za to drugo mesto ? 😎 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 11, 2018 Dzip je registrovan za 5 Ti i Riska ste sigurne Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 16, 2018 Hvala Zorane za iscrpne informacije. Pošto ja uvek planiram godinu dana ranije svoje aktivnosti (sem u izuzetnim slučajevima) tako sam rezervisao apartman u Valloni od 18 do 25. jula 2019. preko booking. com-a. Planiram da krenem 16. jula iz Pančeva i da prenoćim dve noći u Ohridu(nikad ranije nisam bio) a onda preko Elbasana za Valonu. Malo sam bio, ne mogu da kažem zabrinut, ali znatiželjan za uslove na tom putu. Hvala što ste vaša iskustva podelili sa nama. A da ako ima jos neko da pravi planove tako unapred ka moja porodica (ja i žena) bilo bi interesentnao da se jave porodice koje su motorizovane (ja jesam) pa onako u društvu da krenemo za Valonu. Ja bih ovom prilikom samo naglasio da imam izuzetno dobra iskustva sa bukiranjem apartmana preko booking.com-a pa preporučujem slobodno da se oslone na ovakav vid rezevacije za odmor. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites