Jump to content

Featured Replies

novine ko novine, vecito pisu neke gluposti. eto danas svugde naslov "rusija ukida vize srbiji", a zatim dalje u tekstu kako treba da potpisemo neki medjudrzavni sporazum zahvaljujuci kome ce gradjani srbije moci da idu u rusiju samo sa originalnim pozivnim pismom ili turistickim vaucerom. dakle, ono sto vazi i sad. ko tu koga...? usput, nadam se da posle sklapanja "medjudrzavnog sporazuma" nece ukinuti 'poslovno za' foru.

Tipično za novine... Naravno, pošto se otprilike 0.001% građana Srbije nekad u svom životu zapitalo šta je potrebno da bi se otišlo u Rusiju, svi će ovo dočekati kao dobru vest, i pomisliće - eto, Rusi nam pomažu, mi im ukinemo vize, pa onda i oni nama... i tako će građani opet biti prevareni. Al neka, bar će se obradovati što im više ne treba viza za Rusiju za koju im ni ranije nije trebala viza, pa će posle ručka čitati novine i reći ženi "evo, sad možemo u Rusiju - kad hoćemo!"  :fool:

• 4 weeks later...
  • Author

Da nije zalosno bilo bi smesno...

Lavrov: Rusija će ublažiti vizni režim za Srbiju

Autor: Beta | 02.04.2008 - 12:04

Rusija pozdravlja odluku Srbije da ukine vize za ruske državljane i učiniće sve da maksimalno olakša izdavanje svojih viza za građane Srbije, izjavio je danas šef ruške diplomatije Sergej Lavrov.

Odgovarajući na pitanja poslanika u Državnoj dumi, on je rekao da odluka Beograda o ukidanju viza svedoči o strateškom partnerstvu dve države.

"Mi želimo da kao odgovor preduzmemo mere za maksimalno olakšavanje za građane Srbije, za ulazak u Rusiju, sve do davanja besplatnih viza za pojedine kategorije", kazao je Lavrov.

On je, međutim, dodao da Rusija neće odgovoriti istom merom, odnosno recipročno, jer bi u tom slučaju bezvizni režim važio i za građane Kosova. A tamo, kako je rekao "žive i oni koje mi ne bismo želeli rado da vidimo u Rusiji bez ikakve vize".