Jump to content

Featured Replies

Posted

U odeljku sajta "Vize" pise da Jordan nema ambasadu u Srbiji.

Nasao sam na nekom sajtu informaciju da Jordan ima ambasadu u BG na adresi

Kablarska 28, tel. 011 369-1922

Trazio sam na zvanicnom sajtu jordanskog MIP-a ovu informaciju ali tamo nema nikakih informacija o

ambasadama Jordana u svetu vec samo o stranim ambasadama u Jordanu.

Takodje sam na netu nasao pricu da se u ambasadi Jordana viza navodno dobija besplatno dok se na granici

naravno placa. Druga prica kaze da se i u ambasadi viza placa (10 JD za jedan ulazak a 20 JD za multi,

to je isto u evrima).

Zna li neko nesto o ovome?

Svojevremeno je stvarno postojala ambasada Jordana na toj adresi, na Senjaku. Cak sam i uzeo neke prospekte od njih. Medjutim, vec nekoliko godina je zatvorena. Inace, ono sto ja znam je da je procedura vadjenja jordanskih viza po ambasadama malo drugacija od onog jednostavnog pojavljivanja na granici. Cak mislim i da traze neke papire. Dakle, u svakom slucaju je manje komplikovano dati tih 10 JD na samoj granici, nego se cimati po bilo kojoj ambasadi, za vizu, pa makar ona bila i besplatna.

• Author

OK znaci ambasada je zatvorena. Sto ne znaci da nece biti ponovo otvorena posto sam citao da ce u nekim zemljama (sledi spisak na kome je i Srbija) ambasada Jordana biti otvorena kad te zemlje otvore ambasadu u Jordanu.

Bivsa SFRJ ambasada u Amanu je po deobnom bilansu pripala BiH.

Za sada znaci viza na granici ako nam i to mozda ne ukinu kao BiH (mogli su da uzmu vizu na granici ali od 2006. moraju da imaju vizu unapred).

Jeste Jordanci naplacuju i izlazak, na kopnenom prelazu se placa 5 JD, a na aerodromu 20 JD.

Ukoliko ovo nije promenjeno.

Koliko ja znam, moze se izbeci i placanje tih 10 JD. Akaba je specijalna ekonomska zona unutar Jordana. Viza za tu zonu je besplatna i dobija se pri dolasku u Akabu iz inostranstva (luka ili aerodrom ili kopneni prelazi u okolini Akabe). Medjutim, ako se u Akabu stize iz drugih krajeva Jordana, npr na prelazu Jabber sa Sirijom, mozete uci u Jordan besplatno ako kazete da vam je krajnji cilj Akaba i ako se u roku od 48h od tada prijavite u policijskoj uporavi u Akabi. Dakle, imate 48h da prodjete kroz Jordan i vidite sta vam treba. Sad, ja ne znam kako vas ovo sprecava da u povratku provedete koliko god vremena hocete u ostatku Jordana za dzabe, ali znam da postoji neka vrsta carinskog punkta na autoputu Akaba-Aman, blizu Akabe i tu se vade torbe i tako to.