Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

Spreman sam za ovo ambiciozno putovanje sledećeg leta ( Jul - Oktobar ), i tražim još ljudi koji bi išli mojim stopama. Potrebna je visoka spremnost, kondicija, volja, izdržljivost, itd.

Da li je neko već razmišljao o ovom putovanju, jer se sve više biciklista i backpackera odlučuje za ovu turu?

Kad sam poslednji put gledao granični prelazi između Sudana i Etiopije su bili zatvoreni zbog rata na severu Etiopije. Radoznao sam kuda planiraš da prođeš - kroz Južni Sudan ili kroz Eritreju i Djibuti pa kroz istočnu Etiopiju...?

• Author

Svestan sam i ja situacije tamo, i pratim tok događaja. Južni Sudan ne dolazi u obzir jer je previše rizično, a ova druga opcije je više izvodljiva i bezbednija.

U najgorem slučaju, preskočiću Egipat, Sudan i Etiopiju, i krenuti iz Kenije.

Zapravo danas sam pročitao da je prelaz iz Sudana u Južni Sudan otvoren, ali da, jako je rizično. Video sam i da je prelaz iz Eritreje u Djibuti zatvoren ali ne znam koliko je sveža ta informacija. Znam da je u Eritreji neophodna posebna dozvola da bi se napustila prestonica pa me ne bi čudilo da ni tamo ne može da se uđe kopnom. U svakom slučaju i Eritreja učestvuje u tom ratu na severu Etiopije tako da je to sve sa Eritrejom možda i gore od Južnog Sudana, gde je bar primirje od 2018. Ako kreneš iz Kenije onda nemaš problema većih od kriminala, pre svega u Južnoj Africi i Keniji... Srećno.