Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

Preko leta planiram da obilazim kolima bivsi SSSR. Imam vise varijanti putovanja. Evo primera. 1 - Madjarska, Ukraina (Kijev, Harkov, ...), Moskva. 2 - Rumunija, Moldavija, Ukraina, Krim. 3 - Sofija, Varna, trajektom do Krima, Kijev. 4 - Obilazak oko Crnog Mora. I naravno sve kombinacije i varijacije :-)

Jedno putovanje bi trajalo 2-3 nedelje u zavisnosti od finansijskih mogucnosti. Posto imam auto koji ide na gas prevoz nije veliki trosak ali smestaj jeste. Osnovni cilj ovog poziva je podela troskova smestaja i naravno drustvo. Zato su najprakticnije varijante 1 ili 3 saputnika. Pri tome polazim od pretpostavke da cemo smestaj placati.

Tek sam se uclanio u HC pa jos nemam osecaj kako sve to funkcionise i kakve su shanse da se nadje smestaj preko HC. Naravno neko iskusam u tome bi bio idealan saputnik.

Evo ukratko najvaznijih podataka:

- za sada nemam tacan datum polaska. Nisam vezan nikakvim obavezama tako da je datum fleksibilan

- duzina puta zavisi od destinacije. Varijanta sa Moskvom bi trajala najduze (predlog 3 nedelje) posto dosta odlazi na put a ostale varijante mogu da traju 10-15 dana.

- planiram 2-3 takva putovanja do kraja septembra pa ako ti ne odgovara prvi termin mozemo da se uklopimo u drugi

- ja sam pre 2 godine isao istim kolima ali na benzin do Kijeva (1400 km u jednom pravcu) i kostalo me je 100 eura. Gas je kod nas je dosta jeftiniji ali ne znam kakav je osnos u Madjarskoj i Ukraini. Takodje sve zavisi da li se deli na 2 ili 4 i koliko mesta planiramo da obidjemo.

- Inace vozim Opel Kadet iz 1988 godine. Auto je dobro odrzavan i dobro ide (standardno 140 a moze i do 180) ali uvek nesto moze da mu se desi posto je tako star. Cisto da budes upozoren na vreme. Naravno troskove eventualne popravke snosim ja ali treba imati u vidu da to moze da nam poremeti plan puta. Ja sam inace pretposle godine isao sa njim 2 puta do Kijeva i inisam imao problema. U svakom slucaju sto se toga tice ja sam optimista.

bas me iznenadjuje sto ti niko ne odgovara:(

ja bih volela da vidim Moldaviju, a vidim da si je ti uvrstio u putesestvije:)

zelim ti da nadjes saputnika i ostvaris ideju, posto si vec skovao tako dobar plan:)

pozdrav!

cao Srđane

reci mi molim te a kako si dobio ili ces dobiti vizu?

Vaucer ilista?