Followers 0

Mogucnost za vizu za Novi Zeland

21 posts in this topic

Decko mi zivi u NZ i predajemo vizu za odem turisticki tamo.Sve sredjuje jedan advokat,ja sam skupila papire koje su rekli i poslala .

To su-

1.Rodni list

2.Uvjerenje o nekaznjavanju

3.Kopija pasosa ovjerena

4.Kopija licne karte-ovjerena

5.Potvrda da sam vlasnik stana u kojem samnom zive i moji roditelji ali je stan na moje imae-ovjereno

6.Potvrda iz banke da imam otvoren ziro racun i pare na njemu

7.Potvrdu da sam zaposlena ali je potvrda iskucana na kompjuter u dvije recenice,nema m2 i m1 obrasca niti radnicke knjizice,ima samo potvrda sa pecatom firmew i direktorov potpis.Nema ni potvrda o godisnjem.

On ima sve sto je potrebno.Advokat ce napisati da mi je to dugogodisnji prijatelj kod kojeg idem turisticki za vrijeme praznika tamo(decembar mjesec)jer su svi tada na odmorima pa mi mogu posvetiti paznju.On je inace u NZ vec godinama.Ppire kada dobije samo nosi advokatu,on to rjesava dalje.Mene zanima kolike su mogucnosti da dobijem tu vizu po ovakvim papirima???

Brine me najvise nepotpuna dokumentacija o poslu.Koliko sam cula samo cu ako mi odobre vizu postom slati pasos u London,ni na kakve razgovore necu ici.Dakle dobro bi mi doslo sto vise odgovora.Hvala unaprijed

Smatram da apsolutno ima sanse da dobijes vizu i da ne treba za to da brines, jedino sto sam cula da se dugo ceka.

Ne vjerujem ni da cu ici prije novembra,do tada mislim da cu znati na cemu sam.Samo me brine ta potvrda o poslu.Da li ce biti validna bez godisnjeg odmora i velicine plate.Nema ni radnicke knjizice.I decko me ubjedjuje da je siguran da ce dobiti vizu ali nekako me brine jer mi zivot zavisi od toga....

Ne znam zasto saljes pasos u London kad u Beogradu sve poslove oko Novog Zelanda zavrsava Australijska ambasada.

Ne znam,taj advokat je mom decku rekao da se pasos salje u London.A ja sam iz Bosne

Kada u nekoj drzavi nema ambasade neke zemlje prva najbliza ambasada je zaduzena za tu drzavu tako da je verovatno Australijska ambasada u Beogradu zaduzena i za drzavljane Bosne i Hercegovine. Doduse morala bi da pozoves ambasadu da se raspitas ali kad vam sve to advokat sredjuje onda on valjda ima svoje puteve kojima to radi.

Ako taj advokat trazi previse para da to uradi mislim da bi trebala sama da krenes put Beograda i da si mirna.

;D

Taj advokat je doveo dosta ljudi iz Indije a od njegovog je prijatelja projatelj,tako da mislim da nece biti  problema.

M,ene samo zanima da li cu dobiti vizu s obzirom na papir o poslu tj nepotpunu dokumentaciju

Moj je momak danas advokatu dao papire i on ih je predao na prevod.Poslije idu za London.Pored svega sto0 sam imala on je pogledao papire i rekao da ce poslati ali sve je bila prica -ako odbiju,ako ne daju,kada treba opet pokusati,koliko platiti itd.Poslije tih njegovih rijeci ja sam definitivno izgubila nadu jer valjda ako je advokat zna da li ima sanse.Bukvalno je drugim rijecima rekao-nista od vize:(

Ma hajde, nije kao da predajes vizu da se iselis tamo, to je samo turisticka viza, pa ako ti decko jos zivi tamo ne verujem da ces imati ikakvih problema. Mada ono za prevod si mogla sama da uradis, verovatno bi jeftinije prosla...

Ne znam zasto saljes pasos u London kad u Beogradu sve poslove oko Novog Zelanda zavrsava Australijska ambasada.

Nije australijska ambasada nadležna za NZ. Moj ortak je prošle godine išao u NZ, procedura je ultra dugačka, pasoš se šalje u ambasadu u Den Haagu, jer su oni nadležni, izgubio je 3,4 meseca na ceo proces....

Voleo bih da dobijes vizu i pored svega, a drugog momka ces naci... Javi kakav su ti odgovor poslali! Srecno!

Poštovani, da li neko ima informaciju koliko dugo se čeka turistička viza za Novi Zeland? Tj, koliko je komplikovan ceo proces? Planiram da idem tamo u septembru, imam svu dokumentaciju, tamo bih imala smeštaj, imam i garantno pismo i potvrdu iz banke, međutim nisam zaposlena, pa ne znam da li mi to umanjuje šansu da dobijem vizu.

Hvala u napred!

Litlle F., mozes li mi reci sta ti je sve od dokumenata potrebno za vizu? i gde si predala dokumenta? Hvala veliko  :)

Nisam još predala dokumenta. ono šta znam je da se pasoš šalje u ambasadu u Londonu zajedno sa svim papirima. Ovih dana ću stupiti u kontakt sa njima. Postoji mogućnost da ću aplicirati za partnersku vizu, proces je nešto komplikovaniji (treba dokazati da smo u vezi duže od godinu dana i da imamo ozbiljne namere  :-[), ali ona omogućava trajni boravak i legalno zaposlenje.

Ovde možete pronaći više informacija: http://www.immigration.govt.nz/migrant/

čim stupim u kontakt sa ambasadom napisaću Vam sve što su mi rekli.

Molim te i hvala puno..ja bih pokusala bar do kraja godine da odem tamo..decko mi tamo zivi i ima drzavljanstvo, ja bih otisla prvo na turistiku (bar bi pokusala) a posle bi se vencali..svaka informacija sa tvoje strane bi mi puno znacila..hvala, jos jednom

Nikakav problem, svakako moram zbog sebe to da uradim, u istoj smo situaciji. :) Samo što nas dvoje krećemo zajedno iz Srbije. Koliko sam čula, poprilično su liberalni oko vize i ono što znam je da je važno imati dovoljno novca na računu, kako na svom tako i na računu onoga kod koga ostaješ. 1000 novozelandskih dolara po mesecu boravka ukoliko se sama finansiraš, a 400 ukoliko imaš sponzora. Povratna karta je od velike koristi ili dokaz o tome da ćeš napustiti Novi Zeland, kao i garantno tj. pozivno pismo. Ostalo su formulari koji se dobijaju u ambasadi ili skidaju sa sajta.

Toliko sam uspela da nađem na internetu.

postovanje,nije bas tako kako pisete o dobijanju vize za new zealand,ja zivim u new zealandu od 1996.godine i drzavljanin sam NZ,malo je problematicno dobiti turisticku vizu,turistcika viza znaci idete u turizam samo,nista drugo,zato se trazi brdo dokumentaa,koje je ponekad nemoguce skupiti/i dokazati da se bas ide u turziam

Ima li nekih svežijih informacija u vezi sa novozelandskom vizom?

Trebalo bi da se ukrcam na brod tamo, 17. februara, da li imam dovoljno vremena da apliciram za vizu?

I gde se vadi? London ili u australijskoj ambasadi u Beogradu? Malo sam zbunjen...

Pozdrav!

Koje je smaranje ova novozelandska viza. Je l' zna neko koliko treba da se plati za vizu?

I sta znace ovi troskovi postarine? Da li se oni placaju ambasadi, pa onda prosledim DHL-om ili direktno u DHL-u?

Edited by Behemot

Da odgovorim sam sebi na pitanje, na kraju proces i nije bio toliko komplikovan i dobio sam vizu za 10ak dana.

Dakle prvo se popuni jedan od ovih obrazaca u zavisnosti za koju vizu aplicirate:

http://www.immigration.govt.nz/migrant/general/formsandfees/formsandguides/

Onda popunite ovaj formular za plaćanje:

https://www.ttsnzvisa.com/Forms/Credit%20card%20authorisation%20form%20LONDON.pdf

(Ovo je meni bilo konfuzno jer ne plaćate kreditnom karticom unapred, samo popunite ovo i skinu vam lovu kada dobiju dokumenta)

Onda sve to zajedno sa pasošem, slikama i ostalom pratećom dokumentacijom pošaljete na:

Visa Application Centre
Burwood House
14-16 Caxton Street
London
SW1H 0QY
UNITED KINGDOM

Naravno u slučaju bilo kog pitanja javite se ovde, vrlo su ljubazni:

ttslondonnz@ttsvisas.com

+44 203 582 7499

Eto, može nekome da koristi.