Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

26. 11. 2548. Pokrajina Ratchaburi - zapad. Mister Dzo, pomenuti profesor sa Rajabhat Univerziteta i njegova lepsha polovina povezli su me toga dana u jedno simpatichno krstarenje shumama i nacionalnim parkovima na zapadu Ratchaburija, na samoj granici sa Burmom. Opchinjavajuci planinski krajolik u fantastichnoj izmaglici zimskog dana je velikoj meri upotpunjavao i poboljshavao zvuk starih sijamskih komunistichkih pesama iz kolkcije mister Dzo-a za koju mi je ovaj indiskretno napomenuo da su samo pre nekoliko godina distrubuteri i uzivaoci ove vrste muzika bivali hapsheni. Ja sam samo cutao i sa odushevljenjem pasivno uzhivao u svemu tome... I aktivno fotografisao... Shuma banane. U pozadini burmanske planine...

606.jpg

Nacionalni park Princeze Sirikit - Keng Som Meow.

600.jpg

Mister Dzo i zhena mu u parku Princeze Sirikit.

607.jpg

Josh malo nacionalnog parka Princeze Sirikit... Lokalni vandrokashi bivaju smeli te se izlazhu veoma hladnom potoku. 608.jpg

Nadaleko poznat izvor vrele vode - Bo Krun u blizini sela Suan Pun (u prevodu Pchelinja Bashta). Smatra se (a verovatno je i blagovremeno potvrdjeno) da je ova voda lekovita te mnogi stari em mladi tajlandjani dolaze da smoche noge i josh shto shta. Na izvoru temeperatura iznosi preko 50 stepeni po Celzijusu.

601.jpg

E mnogi mi nisu verovali a retki su bili spremni da poveruju da sam negde u Shri Lanci video crvene banane. U grupu nevernika spadaju i svi tajlandjani koje sam do tada sreo. Ovde u blizini Bo Kruna naleteo sam na jednu tezgu i skakao od srece kada sam ugledao grozd famoznih crvenih banana. Grozd je bio predposlednji a od uzbudjenja nisam ga kupio... Budala. Kasnije su se svi redom odushevljavali ovim dokazom da crvene banane - ipak postoje! Na fotografiji josh nisu zrele, kasnije poprimaju jos lepshu i jasniju nijansu crvene!

602.jpg

Kao Chom vodopadi. U prevodu ime znachi 9 koraka ili 9 stepenika, jer toliko slapova ima... Na chetvrtom mi je pukla papucha pa sam odustao od misije da potvrdim verodostojnost imena.

603.jpg

Sedeo sam na obali potoka i posmatrao slapove Kao Choma... Inercija sete... 605.jpg

Dok sam skakutao nazad na jednoj nozi po oshtrom i klizavom stenju em kamenju, neka silna ekskurzija tajlanskih srednjoshkolaca je sa sve odecom kompletno poskakala u hladne vode vodopada...

604.jpg

Takodje mi je Mr. Dzo skrenuo pozhnju da se ne valja vrludati duboko u shume jer je Burma militantna drzhava i mnogo vojnih i paravojnih (gerilskih) formacija patrolira shumama u kojima granica nikad nije jasno definisana. Susret sa takvom grupacijom zavrshava se sa mnogobrojnim komplikacijama koje se razreshavaju sa nekoliko desetina ili stotina dolara (pitam se da li to ukljuchuje i vizu za Burmu) ili bezhanjem glavom bez obzira. U blizini ovih nacionalnih parkova nalaze se jache skoncentrisane tajlandske vojne baze, vojnici su opusteni, shume mirne i svi srecni i veseli... U Chom Bung sam se vratio sa jednom i po papuchom uz zvuke americhkog kantrija kojeg je Mr Dzo veliki fan... Ih taj Tajland...

Pročitajte ceo tekst