Jump to content

Featured Replies

Posted

Lep putopis, nikada do sada nisam procitao vise o Albaniji (mada nisam ni trazio da procitam, da priznam? :roll:). Dobre i zanimljive i slike, zvuci interesantno, ali ja sam ipak mislio da nije bas toliko haoticno sve tamo i da je to samo nas utisak, ali eto izgleda da je ipak tako.

Cudi me da su cene kao kod nas ili vise?

Aj jos koju rec o moru ovde na forumu. Ako Saranda nije nista specijalno, a neko drugo mesto? Ja sam cuo da je more bas lepo i da ima predivnih cistih i neposecenih plaza? :-)

Jeste li jeli jos nesto osim bureka? ;-)

Sve u svemu, zagolicana mi je masta da i sam odem jednom, definitivno (dok ne udju u EU i odvale nam vize? :lol:).

Lep putopis, nikada do sada nisam procitao vise o Albaniji (mada nisam ni trazio da procitam, da priznam 

Ja sam svojevremeno pomalo i tražio i našao samo nekog tipa na 92ojci koji je na brzaka išao do Skadra. A najlepše je tako u svom komšiluku naći neku besnu egzotiku.

I evo već povezujem ovu lepu pričicu sa nekim svojim (što ostvarenim što neostvarenim) planovima i sklapam u glavi putanju koja kreće iz jugozapadne Makedonije, (s naglaskom na jezera, naravno), iza Svetog Nauma ili Oteševa produžava za Pogradec, prelazi do Butrinta i onda manje više obalom fura za sever do Podgorice.

Nego Vasko, da li ste ustanovili šta je sa klasičnim autostopom u Albaniji ? Nije valjda uobičajena stvar to taxiranje ? Ja verujem da bi (pravi) stop kroz Albaniju trebao da bude dosta dobar.

thumb.jpgKlimavim autobusima po razrovanom asfaltu, kroz varošice od kamena, pored beskrajnih peščanih obala, duž uskih oronulih sokaka i bulevara duginih boja... jednom rečju, Albanija.

Autor: Vasko Lukinić

Pročitajte ceo tekst

• 1 year later...

zaista lijepo...opisana je najbolje moguce albanija....sve pohvale...bio sam u 9 gradova u albaniji...od svih gradova,najvise mi se svidio grad 'pogradeci' koji je na ohridskom jezeru....putevi su zaista jako losi...na svim putevima kroz albaniju stoje na svakih 500 metara benzinske pumpe a na svakoj albanska zastava i do nje americka a oko nje plast sijena i stala ;D bunkera ima na sve strane...ko ide iz tirane za drac na putu moze da stane kod jednog ogromnog restorana sa 3 sprata...okolo je zapusteno ali unutar restorana je extra...ima i cassino...nije puno skupo,i konobari su jako ljubazni...

• 3 months later...

Hvala ti za ovako detaljan opis. Ja sam se nameracila da odem ovog leta i pogledam sve iz bliza. Nadam se da su otisli malo napred za ovih nekoliko godina. Javicu vam kad se vratim.

• 3 weeks later...

SUPER SI MAJSTORE.BAS LEPO OD TEBE STO SI NAM TAKO LEPO SVE OPISAO

clap.gif' alt=':clap:'>

Ja sam bio u Dracu ove godine i nameravam da idem i sledece ;D

Albanija je Monako za cg (namerno malim slovima :green: )

Svaka cast za opis, ja nisam imao problema jer sam isao avionom do Tirane, gde me je sacekao prijatelj, naravno mercedesom, i dovezao do Draca.

Preporuka ssvima da odu i pogledaju, mnogo fin narod i gotovo svi govore engleski

• 3 weeks later...

Vasko odličan ti je ovaj prikaz putovanja u Albaniju. Slučajno nabasah. Pozdrav

ma da...drac je lijep,al nikada drac ne bih pogledao pored BUDVE iskreno...ne bih se bas slozio sa tobom da je albanija 'monako' za cg....podgorica je za tiranu NEW YORK...FINA JE I TIRANA,ALI IMA DOSTA PRLJAVIH DJELOVA I OPASNIH...

Albanija kolku i da ne sakame da priznaeme,mnogu poveke e otidena napred od nekoi zemji vo regionot,a i posiroko(Makedonija,Srbija,Bosna,Bugarija,Romanija itd).Mnogu imam projdeno vo zivotot,a uste poveke me ocekuva na moite 16 trkala(sleper) pa zatoa se stavam vo pozicija da mozam da komentiram,ali ovie ili ednostavno bile baxuzi ili nejkele da gi vidat dobrite strani na Albanija(vo sto se somnevam).Ali sekoj gleda so svoi oci,neli... :pivoooo:

• 3 weeks later...

svaka cast za putopis :)

• 4 months later...

Izvanredan putopis, uzivao sam citajuci ga. A kako planiram ove godine sa drustvom da posetim Albaniju, nasao sam dosta upotrebljivih informacija. Zahvaljujem!

Raspolaze li mozda netko od forumasa svezim (!)informacijama u vezi cena (privatni smeštaj, hrana, pice,...) u Albaniji? Npr. od 2008. godine?

Pozdrav iz Slovenije! :mah:

• 4 months later...

Moj prijatelj i ja smo bili prosle godine i lepo se proveli.Ovo je zanimljiv putopis,ja imam slicna iskustva,s tim sto sam bio samo u Dracu i Skadru.U Skadru nas je jedan lik pratio i to je bilo najcudnije i najgore iskustvo,a i kada ides nekim prevozom gde nije naznacena cena,onda uzimaju jako puno,a ja nisam od onih koji se cenkaju.Posto nisam znao nista o prevozu tamo,jedan taksista nas je ,,oderao'' od Ulcinja do Skadra,ali da kazemo to je bio crnogorski Albanac i u Dracu smo bili prvo smesteni u jednom veoma lepom hotelu u delu gde je niz hotela za samo 12,50 Eura po osobi za nocenje sa doruckom,a hotel im ****,samo po povratku iz grada uvece presedamo iz gradskog autobusa u taksi koji uzima jako puno,pa smo se premestili u manje udoban u centru.Najsmesnije je bilo u gradskom autobusu koji je inace neuredan i star,kada je kondukter poceo da prska pod vodom iz flase,kao nekad kad su nase bake peglale-sklanjas noge da cika odradi fajtanje poda.Hteli smo da se vratimo avionom,ali su prodali jeftinije karte,a one preostale su nam bile jako skupe.Obilazili dzamije,crkve,nasli jedan stari hamam u kome je tada bila postavljana izlozba slika Draca sa pocetka 20.veka...

Burek i peciva mi se nisu toliko dopali.

Hotel se zove Conte,ako nekog zanima,samo sto je cudno sto ne traze pasos,nego odmah da platimo,to nisam nigde doziveo.Inace su svi bili OK,nemam zamerki.Puno novih zgrada u zivim bojama,a stare zgrade sa ulazima bez stakala,a ako nemas blkon,a zivis u starijoj zgradi,a ti sebi dogradi-tako smo videli puno dogradjenih balkona,a svako sebi iznad prozora sebi stavio nadstresnicu koja mu odgovara-jako su inventivni i sve mi je bilo zanimljivo,samo im zameram sto skoro niko ne zna engleski,ni u restoranima,ni u hotelima,ja sam koristio malo italijanskog koga sam davno ucio,a tamo retko ko ne zna italijanski.

Ima jedan novi,lep kameni pravoslavni manastir na brezuljku iznad Draca,otisli taksijem,vratili se peske.Obisli 2 pravoslavne crkve,jedan grcka pravoslavna,a katolicku crkvu jedva nasli.

Bili i na Skadru na Bojani...Jeli uglavnom ribu,samo se nismo puno trudili da nadjemo albanski restoran,nego jeli kao u italijanskim..To je uglavnom sto bih ispricao.Veoma lepo iskustvo ,a po prvi put sam nasao ovaj sajt i veoma mi se svidja razmena informacija i iskustava medju nepoznatim ljudima...

Pozdrav iz Chicaga

hvala na opisu.ja smoim semejstvo i prijatele nameravamo iki ove godine.samo neznamo dali je lepo.ako ima neke slike stavi gi

• 2 months later...

sta je preporuka da se osedne na par dana na moru, neki hotel..? unapred zahvalna

• 3 weeks later...

Patopisot ti e prekrasen covece..jas sum bil dvapati po toj pat i skoro po istata ruta, i ne bi mozel podobro da go opisam.. Sekoja cest!

• 8 months later...
  • 1 year later...

mene interesiraju nova saznanja o Albaniji, jer bi se uputio do Tirane iz Ohrida u svbnju ove godine. kako bi putovao automobilom interesirju me ceste parking u Tirani zapravo sve od hotela cijena it.d. Unaprijed zahvaljujem

putovao bi automobilom iz Ohrida u Tiran. Interesiraju me cesta smještaj u Tirani cijene prenoćišta i što se od znamenotisti može vidjeti Hvala unaprijesd