Jump to content

Featured Replies

Posted

Ne sećam se da smo ovo negde pominjali, ali sad me je neko podsetio na temi "srpski mitfahren": u Novom Sadu se mogu naći neregistrovani "linijski" taksiji koji voze do Zrenjanina i Rume. Vozači koji voze do Zrenjanina okupljaju se ispred perona autobuske stanice (ulaz sa Bulevara Jaše Tomića). Vozači koji voze do Rume okupljaju se na parkingu na Bulevaru Oslobođenja, dijagonalno od Futoške pijace. Cena i jedne i druge vožnje je 200 dinara, a taksi kreće čim nađe četvoro putnika, što se obično dešava za manje od 15 minuta. Nije toliko jeftinije od busa, ali jeste za nijansu udobnije, plus može da vas odveze tačno na adresu koja vam treba. Ono što je meni posebno odgovaralo u par navrata jeste da ih možete naći bilo kada u toku dana, od sumraka od svitanja (ili od 7 ujutro do 7 uveče), tako da ne zavisite od reda vožnje autobusa.

Naravno, neko može da kaže: "čemu to, kad stop iz NS dobro radi u oba smera" :D ali, eto, mislio sam da može biti korisno nekome. Ako znate za druge slične linije, javite ovde, pa da napravimo svoju bazu podataka. :)

mala ispravka - za zrenjanin je 300 dinara....  sto mu dodje kao autobuska karta sa indexom

i ne bih se slozio da je udobnije, uglavnom su sklopocije od kola i ima vas petoro tako da je veoma skuceno

Ima iz Beograda do Vrsca.

Stoje na stanici kod Pacevackog mosta, gde staje i autobus za Vrsac, i uglavnom ih mozes prepoznati po VS tablama.Voze po istoj ceni kao sto je i autobuska karta,a hoce i da te odvezo direktno do odredjene lokacije na koju si se zaputio.

Cena je u aprilu bila 500 din

Ima divljih taksista kod OMV pumpe u Krnjaci, voze do Zrenjanina i okolnih sela. Cena je vrlo slicna ceni autobuske karte, ako ne i ista. Ako stojite tamo na stanici, sami ce vam prici. Nisam licno probao, ali u petak zamalo :)

Ovo nije ilegalan prevoznik ali je jako dobra ponuda:

Svaki dan u 10 sati ispred novosadskog filozofskog fakulteta dolazi kombi prevoznika Severtrans Senta i vozi turu od Novog Sada do Sente. Interesantno je da je karta fiksna, odnosno platite 150 dinara i mozete da idete skroz do Sente ili da izadjete u Temerinu. Ako idete do Sente jako se isplati jer normalna karta kosta oko 700 dinara bez popusta. Pozeljno je poneti index, ili samo reci vozacu neki petocifreni broj, jer je bus navodno za studente.

Postoji jos i fora da taj bus produzuje za Kaznjizu preko Coke, ali desise da pravi pauzu od pola sata. Verujem da ako sacekate tih pola sata necete trebati da placate ponovo kartu ali nisam siguran.

Nisma samo jos skontao cemu to sluzi, i zasto je tako jeftino. E da, ne daju ti kartu nego te upise na neki spisak. Ja mislim da je fora u tome da on ujutru dovede neke radnike iz Sente u NS pa da se bar malo pokrije kad ide nazad napravili su tu akciju.

Postoji takodje linijski taksi za Backu Palanku i taj kraj, stoje otprilike gde i ovi za Rumu, a ima nekih i na pocetku Futoske ulice, odma' iza autobuskog stajalista. Za cenu ne znam, ali je ista kao i kad se ide autobusom.

Taksista koji vozi BG-ZR i obrnuto, a prepoznacete ga po tome sto mu je volan sa desne strane (mada cujem sada da je slupao taj auto, pa mozda ima neki drugi) ne samo da je divljak u smislu ilegalac,  vec je i divljak u kulturoloskom i saobracajnom smislu. Decko-covek, sta li je, ne vozi nikad ispod 150 kmh, kad ga zamolite da ide sporije, on vam kaze da ako vam se ne svidja napustite auto, pretice na nadvoznjacima i mostovima, naravno i preko pune linije, i moja preportula je da ga izbegavate. Mrsav, visok, i neverovatno napadan, na autobuskoj stanici u ZR ce vas bukvalno vuci za rukav da idete sa njim "pre busa". Ja i mnoge moje drugarice smo se zeznule, ali ne dva puta. Nikad vise s tim tipom. Cak i ako vam ne smeta ultrarizicna voznja, racunajte da ce vam sigurno smetati Dr Igi vrlo pojacan.

S druge strane, preporucujem jednu zenu, Romkinju, na istoj liniji, vozila je BMW i super vozi.