Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li imate neku posebnu dijetu koje se pridrzavate pre i tokom puta?

Konkretno imam na umu vreme koje se provodi u prevozu gde su higijenski uslovi losi (duge voznje vozom, autobusom itd)

Kako svesti potrebu na minimum?

:potty:

Meni se na tim dužim putovanjima apetit nekako ugasi čim uđem u bus. :)

Obično gledam da imam sa sobom plazma keks, koji izuzetno prija crevima, i slane štapiće. Osim toga, nosim flašicu sa vodom iz koje povrmeno uzimam po gutljaj-dva i jedan sendvič, koji obično pojedem iz dva puta. Na taj način zavaravam glad i žeđ i onda ni nemam tolike potrebe. 

I ja radim slično. Težim da ne unosim mnogo tečnosti, iz jasnih razloga, a jedem, u zavisnosti od dužine puta, jednom, dvaput ili triput :D. No, umesto da pojedem veliki sendvić i čokoladu, kao što bih pojela da su uslovi normalni, pojedem prvo mali sendvič, pa zviždućem gledajući kroz prozor, pa onda nešto slatko, pa onda neki keksić. Ukoliko put traje duže od 5 sati, kao što često traje :D, onda posle keksa (plazme, bake rollsa i sl)  jedem i drugi sendvič.

No, za razliku od panonskog, a i zbog toga što uglavnom koristim voz, a ne bus, koji je zgodniji za hranu, apetit mi nije smanjen dok putujem, nego se tako lepo maltretiram apstinencijom, pa uglavnom gladna izađem na konačnoj stanici.

• Author

I masline su dobre!

Ali sta kada se put oduzi na 3-5 dana. Cega se pridrzavati tokom voznje Transsibirskom ? Nesto mora da se jede, a opet da ne projuri samo :)

Predpostavljam, supice, keksici, chajevi....

Koliko se moze smrsati u vozu :P

Da, i meni je to palo na pamet. Moja najduža neprekidna vožnja je bila nešto preko 30 časova, što se može izdržati, a šta raditi kad je u pitanju nedelju dana :D.. Jebiga, ako se već mora na no 2 u vozu, onda nek ide život, ako odeš jednom, možeš i deset puta, kao da je bitno tada šta se jede (onda je i bolje jesti nešto što olakšava probavu, kontam, jer je bolje da sve bude redovno nego da se maltretiraš i zadužavaš duže u nemiloj prostoriji nego što je neophodno, haha, izvinjavam se na grafičkom prikazu :D ). Ja se uglavnom naviknem na sve uslove za dan ili dva, kao i ostali ovde, pretpostavljam.

sto se dijete tice...pa zaboravis novcanik ili ti ga ukradu i ond si na dijeti.... serenade

posto sam osoba koja moze da pojede vise hrane nego sto u stvari tezi vjecito odmeravam mjesta sa velikim porcijama :)....a u avionu se uvijek sticajem okolnost pojavim sa cipsom(veeeeeeelikim) pa me svi okolo popreko gledaju...

ima li tu neka granica ispod koje smatramo da su uslovi u prevozu losi...meni nakon onih kamiona po Kubi nas prevoz dodje kao "limo service" ...

Pa sad ako je autobus zavisi... Ako se ide sa nekom velikom ekipom ocekivano je da ce so poneti jako puno kvarljive robe te se to ,boze moj, mora sto pre pojeti. Jos ako je i neki alkohol tu, on se konzumira radi boljeg slaganja hrane u stomaku.  pijjj

Meni hrana nikad niije predstavljala problem. Kolicinski jedem normalno kao i uvek, uglavnom su to neki sendvici, cokoladice... Vodu jedino gledam da ne pijem mnogo da ne bih piskao svaki cas.

Najduze sto sam putovao busom u cugu je 36 sati. Tad i nikad vise. Praviuli smo pauze svakih 3-4 sata, tako da nije bilo problema. Ja uglavnom spavam kad putujem pa sam imao sistem 4 sata spavanje, wc, fiskultura, sendvic, 4 sata spavanja, wc... 

Sad kad putovao vozom do budimpeste trebalo je nekih 6 sati i nisam nista jeo, samo sam pre toga vecerao.

• 1 month later...

Ako je putovanje u trajanju do 8 sati onda mi je uglavnom dovoljno da jedem prije nego sto krenem na put, ali ako je duze opusteno ide jedan sendvic, volim da imam vodu ili neki sokic sa sobom (samo da ispunim receptorima uzitak). Uglavnom kada sam na putu imam smanjen apetit.... :eat:

Moj najduži put je bio 3 dana. Verovali ili ne samo sam krkao plazmu i pio kiselu vodu u minimalnim količinama. I da, uopšte nisam osećao glad. Međutim kad sam 4-og dana došao u posed ioele konkretne hrane.... :LOLLL:

zaključite sami!