Jump to content

Featured Replies

Posted

Devojka i ja bi da idemo u Grcku ali totalnu budget varijantu posto je avgust prilicno skup.

Da li neko ima iskustva u kampovanju negde na Halkidikiju?  :kamp:

Ono sto me najvise interesuje da li je moguce negde kampovati za Dz? Da li je neko imao ili je cuo da je neko drugi imao problema kad je kampovao na "divlje"?

Kakvo je stanje sa sigurnoscu kola u smislu obijanja zbog kradje?

Hvala unapred na pomoci

Ja sam bio u maju u kampu Kriaritsi beach, na Sitoniji, istocna obala, posle Sartija. Kamp je na samoj plazi, van naseljenog mesta. Najblize mesto je Sikia, nekoliko km dalje, ali su sama plaza i kamp vrlo skriveni. Postoji jedan znak za silazak sa magistrale, sa dela odakle se ni more ne vidi. I onda vozis po spletu puteva i pratis neke male znakove i table za kamp i polako se spustas ka samom kampu. Deo do kampa deluje prilicno obeshrabrujuce, sa nekim moon-like predelom i mini farmom koza i kokosaka usput, ali vozis sve dokle god mozes autom i stizes do tog kampa. Malo pre samog kampa je i neki deo sa prikolicama, ali ti produzis skroz do kraja. Plaza je lepa, imas pogled na Atos preko mora. Kamp je isto dobar, natkriven je i ima hladovine, ima tuseva i wc-a, jedan restoran i jedan bar na plazi i to je sve. Nemas negde posebno da ides odatle jer su u zaledju stene i nema neke posebne prirode. Od glavne plaze na desnu stranu imaju jos dve manje plaze jos zavucenije i neko stenje vrlo cudnih oblika, za zaljubljeni par dusu dalo  zvizhd

• Author

Gde se nalazi ovaj kamp na mapi? Pokusavam da nadjem na Google mapu ili Google Earthu ali nikako neide, moze mala pomoc?

Takodje kolika je bila cena za kampovanje po osobi? I koliko se doplacuje za kola?

• 1 year later...

Aj da obnovimo temu- je l ima neko neki kamp da preporuci u Grckoj, po mogucstvu negde gde bi mi bilo uz put kad krenem za Istambul, posto cu kolima do grcke, pa nekoliko dana da budem tamo i produzim za Stambol.

Ovaj sajt, odozgo, mi nije bas jasan- ako su ovo sve cene za po danu( i a osobu, i za satro, i za auto) meni se cini da je bolja varijanta hostel il  soba, jer je komfornije a cene su iste.

Da, za dve osobe, šator i auto ti je 20evra. U Grčkoj je kampovanje skupo, skoro su iste cene i za "tvrd" smeštaj.

Да баш гледах и не исплати се. Поготову север Грчке је прескуп што се тиче осталих цена типа клопе, пића итд. Избегавати ако се не мора.

Iako mozda nije vezano bas za temu kampovi na Halkidikiju ima veze sa kampovanjem u Grckoj. Ja sam poslednje tri godine bio na kampovanju na Peloponezu, krajnji jug Githio, Kiparisa Elafonisos. Cene su po osobi 8 do 9 evra (mesto za sator, kola, struja i cena za osobu pojedinacno). Ima puno kampova uglavnom svi imaju svoj sajt ali cene koju su tamo iskazane nisu prave cene. Isto tako kampovi imaju popuste ako se ostaje duze od 8 dana a ako imate medjunarodnu kampersku kartu popust je od 10 do 15%. Inace ona se moze dobiti u AMS Srbije i vazi skoro za celu Evropu. Cena joj je bila prosle godine 2000 dinara. Peloponez je jeftiniji od severa i ostrva jer nema toliko puno turista i hotela. Plaze su predivne pescane i takoreci puste. A unutrasnjost Peloponezi je ko stvoreno za dnevne obilaske.

To je super, al ja sam ove godine nesto planirala da idem posle Grcke u Tursku, pa mi je daleko da se spustam juznije, no dobra je info za slucaj da odustanem od Turske il za sledecu godinu. Mene svakako vise i zanima juzni deo Grcke, jer ima dosta toga sto jos nisam obisla, a i nema guzve, kao gore.