Posted September 6, 201015 yr Proveravao sam visa informacije na timaticweb (ono sto koriste avio kompanije kad se cekiras) i naleteo na informaciju da za Makedonce (tj. za mene) nije potrebna viza za Iran za prestoj do 3 mjeseca Malo sam procepkao na google, nema puno informacija, ali sam nasao na 2-3 mjesta gde je pisalo isto Kao finalna potvrda trebam pitati ambasadu, koja je postojala u Skopje, ali nesto i se gubi trag. Na telefone niko ne odgovara, na navedenu adresu nije. Moze li mi neko pitati u ambasadi u Beogradu, mozda znaju tamo ova informacija. Ne mogu povjerovati da se tek tako moze otici u Iran
September 6, 201015 yr pa potrazi stranicu iranskog ministarstva spoljnjih poslova. tamo je definitivno tacna informacija.
September 6, 201015 yr Author To sam prvo proverio, ali nema neke precizne informacije na sajt iranskog mfa. Ok, nazvat cu ambasadu u Beograd, problem je sto konzularno odelenje radi samo dva sata na dan, tri dana nedeljno, ali potrefit cu vreme nekako. Tu je i ambasada u Sofiji. Nadam se da neko zna pravu informaciju. Slao sam i mail do IATA, pisao sam im kao mislim da je to greska u njihovom sistemu (pre mesec dana). Fino lepo odgovorili su mi da razgledavaju situaciju i da su mi zahvalni na informaciju. Ali evo nikakve izmene ni nakon 33 dana. Mislim da ne bi trebalo da si dozvole da imaju takvu gresku u sistem koji koriste sve avio kompanije, znam da podleze na kazne ako puste putnik bez ispravnih dokumenata u avion. A ovako ja mogu bez ikakvih problema da se ukrcam na let za Teheran samo sa pasosem.
September 7, 201015 yr Author Provereno NE TREBA viza samo za MAKEDONSKE I TURSKE drzavjane wow, ne mogu poverovati, idemo u Iran .gif' alt='::'>