Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

Da ne offtopic-ujem vise u temi o El Salvadoru otvaram novu ovde.

Dakle, cuo sam sve i svasta o Gvatemala City-u, uglavnom sve najgore  :death: pa me interesuju iskustva ljudi koji su bili tamo. Posto idem poslovno, imacu kod sebe par vrednih stvari: laptop, mobilne telefone... Da li mogu s time da se setam po Zoni 10 (biznis zona koja bi trebalo da je manje-vise bezbedna) ili to bas i nije preporucljivo. Cuo sam da nocu nikako ne smem van, dakle dosadjivacu se u hotelu...

Ipak je to jedan od gradova sa najvecom stopom kriminaliteta u C. Americi :(

Iskustva sa lica mesta su vise nego dobrodosla.

Hvala!

Mozes opushteno da ides. U nocnom varijanti morash ostati u hotelu, koji che sam imati naoruzane cuvare, jer su uveche na ulicama bande, makroi, prostitutke i dileri, i to 5 m od policijske stanice.

Preko dana je sve manje vishe normalno, nemoj koristiti samo lokalne autobuse.

Opet meni je gvatemala najdraza zemlja centralne Amerike, ali van glavnog grada.

ne kurci se ulicom sa lap topom parama skupim mobtelom ipak je to guatemala, a sam znas da su zatvori u toj zmelji prepuni i najopasniji,skoro su glave sekli jedni drugima u jednom zatvoru u guatemali i stavili na koplje i zaboli na ograde od zatvorskog okruzenja,rokanje narko bandi na sve strane,bjeda radi svoje klinci nemaju posla pa smao vrebaju koga da opljackaju,ima dosta lazni taksija pazi se i toga,da ne udjes a odvedu te negde opljackaju ili roknu..kosto taj izand kaze po danu je mnogo bezbednije ali cuvaj se noci,gledaj da ne ubadas ocima,pokusaj biti kao oni da nisi poseban na ulici kako garderoba kako ostalo,predlog da ne nosis sve pare zajedno,stasvi nesto u novcanik nesto u dzep,ako te vec hoce pljackat dajto gde manje imas..guatemala i salvador hara mara salvatrucha njihov cilj su pljacke najvise zatopazi se i srecno naravno..od tolko zemalaja tamo da te posalju,,ecuador peru su nekako najbeznedniji u juznoj americi,sto ce centralne tice sve je jebeno,mozda costa rica se izdvaja malo

Po meni su ti u Gvatemala city-ju najbezbedniji gradski autobusi, u svim u koje sam ja ulazila imas zestoko naoruzanog policajca koji stoji tik pored vozaca i bezbednije je nego taksi, ali osim u nekoj najuzoj centralnoj zoni grda prava je umetnost snaci se u haoticnom sistemu javnog gradskog prevoza. Koliko sam ja shvatila kroz razgovor sa gomilom drugih turista koji putuju kroz Gvatemalu da su naopasniji pilicari, koji saobragaju izmedju glavnog grada i najblizis okolnih gradova, varosica.

• Author

Hvala vam na odgovorima i savetima. Necu da se kur*im ni sa cim, ali moram nekako da dodjem do firme. Bezveze mi je da uzimam taksi ako mi je firma 5 minuta od hotela mada ako je to jedina opcija moracu...

U svakom slucaju bice zanimljivo :P

Zaboravih da pomenem, 10 zona vazi za jednu od bezbednijih, tako da se slobodno mozes kretati po njoj i danju i nocu. Mi smo se sa sve malim detetom muvali po zoni u kojoj smo mi bili, zaboravih koja je, mislim da je 13. a nalazi se u blizini Kanala 3 (televizija). Sto se tice ostalih stvari koje te zanimaju ako si na CS-u mogu ti dati nekoliko kontakata od ljudi koje sam sa CS-a upoznala u Gvatemala city-ju i koji su mi mnogo pomogli.

• 3 weeks later...
  • Author

Sta ima novo? Uff... Udarna vest ovde, masakr 27 ljudi na rancu u severnoj Gvatemali. Narko banda pobila neduzne ljude i njihovom krvlju ostavila poruku na zidu kuce. Stvarno je uzasno to sto se desava u ovoj zemlji.

Sto se tice bezbednosti, za sada je sve OK, ali obitavam samo po zoni 15 koja je na periferiji jer mi je tu posao i hotel. Inace bio sam u Antigvi, i mnogo mi se svidela. Tamo se moze sasvim normalno setati po gradu.

Otidji obavezno do Panahacela, gradic je na obali jezera Atitlan, jezero, vulkani, seoca razbacana po okolnim padinama, carobno je...

• Author

Otidji obavezno do Panahacela, gradic je na obali jezera Atitlan, jezero, vulkani, seoca razbacana po okolnim padinama, carobno je...

Rado, ali nemam kada. Moram da radim :(