Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Vratih se ja iz Saloua, pa da podelim malo utiske,možda će nekome biti od koristi...

Krenuli smo iz Bgd-a u petak 26.08, let do Barselone,a onda je trebalo stići do Saloua,koji je nekih 90km južno od Barselone.Postojale su dve opcije-prva,jednostavnija i malo skuplja,busom,direktno sa terminala 1 na aerodromu(to je terminal na koji sleću avioni Spanaira) i drugi,jeftiniji i komplikovaniji,vozom sa terminala 2,pa do stanice Sants u centru Barselone i onda vozom do Saloua.

Odabrali smo prvu varijantu i evo ukratko za one koje zanima kako stići od aerodroma u Barseloni do Saloua.Kad se preuzme prtljag,spustite se nivo ispod,zatim se napusti aerodromska zgrada i krene levo.Na drugoj strani ulice su peroni na kojima staju autobusi,a firma Plana Autocares vozi sa perona 7-11 do Saloua.Cena karte u jednom smeru je 15eura,a povratna oko 26.

Posle 1h20min vožnje i usputnih stajanja u mestima Taragona i La Pineda,stigli smo u Salou.Iz busa smo izašli na Plaza Europa trgu,a hotel je bio nekih 100 metara odatle. Preko neta smo rezervisali smeštaj u apartmanima Los Peces (deo Brisasol hotelske grupe),izašlo nas je po 195 eura za 11 noćenja. Apartmani su ok,nema nekog posebnog luksuza,ali su pristojni i imaju ogromnu terasu,što je nama bilo i najbitnije.U apartmanu smo imali frižider,mikrotalasnu,šporet i sve potrebne sudove.

Sam Salou je prilično veliko mesto,sastavljeno mahom od hotelskih kompleksa.U periodu kad smo mi bili,najviše je bilo Rusa,zatim Engleza,dok naših ljudi nije bilo skoro uopšte (valjda su se svi sjatili u Ljoret i Costa Bravu).Glavno šetalište ide uz samu plažu,jako je lepo uređeno i ima gomilu fontana,od kojih one najveće sijaju u boji,nešto poput magičnih fontana u Barseloni,samo mnogo manje naravno.Diskoteke i pabovi su na svakom koraku,sve je uglavnom prilagođeno Englezima,jer su oni glavni gosti u ovom području.

U Salou ima više plaža,mi smo se kupali na glavnoj gradskoj (Platja de Llevant),ogromna je,peščana i sa dugačkim plićakom.Na plaži ima par kafića,u kojima su cene identične kao i u samom gradiću.Kad smo već kod cena,bili smo prijatno iznenađeni,s obzirom na to da je neko napisao ovde da je skupo. Odmah da napišem-uopšte nije skupo,kafa sa mlekom u kafićima je oko 1,5-2 eura,pivo točeno veliko je 1,5 eura,a u prodavnicama su cene na nivou beogradskih u proseku(nešto je skuplje,nešto jeftinije)...Hleb je 0,65,mleko 1,12, pivo u limenci 0,55, Coca Cola od 2l je 1,3 eura itd. Može se povoljno jesti i u restoranima,glavna jela su oko 6-8 eura,bezalkoholna pića od 1,6-2,7 eura,a dnevni meni koji se sastoji od predjela,glavnog jela i dezerta je od 9-13 eura.Naravno,tu su i neizbežni McDonalds i Burger King (Big Mac obrok je 6,5 eura).

Suvenira ima raznih,magneti su 1,5 eura.

Što se tiče izleta,blizu je Taragona i čuveni zabavni park Port Aventura.S obzirom da smo u pomenutom parku već bili pre par godina,sada nismo ponovo išli. Bili smo u Aquapolis-u,akva parku koji se nalazi na 15min vožnje od Saloua,u mestu La Pineda. Prosečan park,mene nije posebno oduševio,cena karte je 25,5 eura,nema poludnevnih karata.

Jedno veče napravili smo izlet do obližnjeg mesta Cambrils,koje se dosta razlikuje od Saloua.U pitanju je staro ribarsko mesto,totalno drugačiji koncept od Saloua,ali u svakom slučaju interesantno je prošetati.Tu smo jeli i najbolji sladoled u zadnjih par godina,zaboravio sam kako se zove poslastičarnica,ali red je ogroman,a kugle sladoleda veličine manje dinje!!!Obavezno probati!

Prilikom povratka,plan je bio da jedan dan pre avionskog leta stignemo u Barselonu,tu provedemo ceo dan,prespavamo i ujutru natenane krenemo na aerodrom. Odabrali smo hotel Pelayo u strogom centru,100m od Placa Catalunye,33 eura noćenje po osobi.Hotel je skroman,ali lokacija je vredela suvog zlata. O Barseloni neću previše na ovoj temi,pomenuo sam najviše zbog hotela,topla preporuka za kraći boravak u Barseloni.

P.S. Naravno,ako nekog interesuje nešto pojedinačno,stojim na raspolaganju...

@aldarinho...

Hvala. Sve sto je potrebno za nekoga ko nije bio - napisano u tekstu. Sto bi rekli....i idiot bi se sada snasao da dodje do Saloua...  :mah:

• Author

Nema na čemu, tome forum i služi, da se međusobno ispomažemo...Drago mi je ako moje iskustvo bude od koristi, pogotovo jer sam siguran da će ovo mesto kod nas biti daleko popularnije u narednim godinama,kad ljudi malo izgustiraju Ljoret de mar i Kosta Bravu.