Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

S obzirom na to da letujem već nekoliko godina u Španiji u sopstvenoj režiji (Costa Brava, Costa Daurada), dugo sam razmišljao kuda da se uputim sledeće godine na leto. Najpre sam razmišljao o Costa del Sol (Torremolinos konkretno),ali sam saznao da je more jako hladno u tom delu obale,zbog nekih hladnih struja iz okeana.

Na kraju,odluka je pala na Playa d`Aro na Costa Bravi. Ono što znam je da se mesto nalazi na pola puta između francusko-španske granice i Barselone (oko 100km od obe tačke) i 30-ak km severno od Ljoreta. Hotel se zove Bulevard,ima jako dobre preporuke na turističkim sajtovima i prošao sam prilično povoljno s obzirom na termin boravka i cene ostalih hotela.

Već sam razradio plan dolaska iz Barselone do samog gradića,pa me zanima,ukoliko je neko boravio u ovom mestu,bio bih zahvalan kada bi ovde sa nama podelio iskustva.

Boravio nisam, prošao jesam. Istina, bilo je to u okviru ekskurzije. Gradić me je podsetio na neke gradiće u Grčkoj, miran, puno prodavničica i prijatan za šetnju, posebno do Utvrđenja koje se nalazi sa tvoje desne strane ako gledaš i ako si okrenut prema moru. Navodno je u njemu živela glumica Ava Gardner.

Ljoret je mnogo bučniji i življi, i pre bih se za njega odlučio nego za Costa Bravu. Međutim, gradić je ostavio lep utisak na mene u tih par sati koje smo proveli tamo.

• Author

Hvala na informacijama,svaka je dobrodošla...Ali,bojim se da je u tvom postu reč o mestu Tossa de Mar,koje se nalazi 7-8km od Ljoreta i u kome se nalazi spomenik Avi Gardner,takodje i tvrđava sa desne strane gledajući u pravcu plaže,a mesto zaista podseća na grčke primorske gradiće.

Sudeći po slikama,Playa d`Aro nije tako malo mesto,a i plaža je daleko veća nego u Tossa de Maru. U svakom slučaju,hvala na dobroj volji.

• Author

Aha,u tome je caka :P...

Costa Brava je naziv za celu obalu od francusko-španske granice do Barselone,a Ljoret je samo jedno od brojnih letovališta Costa Brave,nama Srbima najpoznatije...