Posted April 1, 201213 yr Koliko sam razumeo internet izvore, vrelo Mlave se nalazi u Žagubici. Jel bio neko tamo, pretpostavljam da je lepo, ali ima li da se radi nešto više ili samo da dođeš, diviš se vrelu 10 minuta i kreneš dalje? Jel to u nekoj šumi, parku, na obodu mesta...
April 1, 201213 yr Na obodu mesta pored restorana. Lepo je i bas kao sto kazes divis se vrelu 10 minuta i ajd dalje. Preko puta restorana je groblje sa spomenikom "jedinom milioneru u Zagubicu".
April 4, 201213 yr Author Ipak sam morao lično da se uverim Jeste, lepo je. Iznad vrela postoje staze kroz šumu pa se može tuda malo šećkati. Motel uz samo vrelo je ok za predah ili ručak. A groblje preko puta, sa spomenikom "jedinom milioneru u Žagubicu" ili onom motociklisti je zaista ... Zanimljiv fakat je da se u stvari još ne zna koliko je vrelo duboko, jedan naš ronilac je uspeo da se spusti do nekih 70m dubine, ali tu nije kraj! Sve u svemu, ako poredim vrela ono Krupajske reke izgleda zanimljivije. Kako sam žurio na brčkanje u Ždrelo, nisam više posvetio pažnje Žagubici, mada nam reče jedna lokalka da su tu negde i neki vodopadi, koji na slici deluju interesantno za videti. Na putu ka Žagubici iz pravca Petrovca na Mlavi se nalazi i Trška crkva iz 12. veka (navodno jedna od naših starijih crkava), koja je bila zaključana pa nismo videli kako izgleda iznutra. A bilo je i znakova za prerasti, samo prosto nije stalo u jedan dan da i to tražimo. Da, mogu još i da dodam da je ovaj put ka Žagubici verovatno najkrpljeniji koji sam ikada video