Jump to content

Featured Replies

Posted

Veliki pozdrav!

Ajde da probam i ovde da postavim pitanje, našim svetskim putnicima!

Nađoh se pred problemom. Naime treba da se prijavim za zelenu kartu za Dansku i među dokumentima koje moram da priložim traže i potvrdu iz banke da na računu imam sumu ekvivalentnu 77.664 danskih kruna, što je oko 10 500 eura (to je dokaz da mogu da se izdržavam godinu dana ukoliko ne nađem posao odmah). Ja te pare naravno, hahaha, nemam pa me interesuje da li neko ima iskustva sa izdavanjem tih blef potvrda? Tipa, ili da banka izda kako su to ranije radili ili da otvorim devizni račun i uplatim pare (komplet skrpljeno pozajmljene), sutradan pokupim potvrdu i naredni dan podignem sve pare i vratim ih vlasnicima ? Da li uopšte moram da uplaćujem sve pare da bih dobila tu potvrdu?

Ono što meni nije jasno je da li sve to može da se završi u roku od 3-5 dana ili postoji neki period čekanja - recimo, da li mogu odjednom da podignem sve pare dan posle izdavanja potvrde i da li mogu odmah da zatvorim račun? Kako to ide i koju banku preporučujete?

Problem je što nisam u Srbiji i biću na 2 nedelje a te dve nedelje kačiće praznici pa moram da prikupim sve podatke pre toga da bih mogla hitro da reagujem.

Anyone?

Hvala vam svima puno!  :blob::party:

Najbolje da uradis sve legalno, pozajmi novac otvori racun, stavi novac na racun i uzmi potvrdu odmah, i tad najavi dizanje novca sa racuna, jer neke banke traze da najavis dizanje novca jedan dan ranije, ali mozes se dogovoriti na licu mesta. U vecini banaka otvaranje racuna je besplatno ali nije besplatna potvrda.ì, pa se raspitaj malo bolje,

Nemam iskustva sa Danskom, ali u Austriji je slicna procedura (za osnovne traze oko 7, a za master 10 000 Eur na racunu). Svi koje poznajem su samo stavljali na dan-dva i vadili potvrde o stanju racuna. Samo jednom momku su trazili da na dan podizanja vize donese opet potvrdu o stanju na racunu, ostalima vise nista.

• Author

Hvala vam puno na odgovorima!  :pivoooo:  :blob: A sad na posao  :) wish me luck!  ;)

Trazis potvrdu na 10.000 eur,latis proviziju i banka ti je izda..neznam ko ce da ti "pozajmi" te pare u danasnje vreme)))))

• Author
:D nisam tražila pozajmicu, tražila sam savet :D tu brigu prepusti meni. Za savet u svakom slučaju uvek i puno hvala  ;D

:D nisam tražila pozajmicu, tražila sam savet :D tu brigu prepusti meni. Za savet u svakom slučaju uvek i puno hvala  ;D

nisi me razumela..trazis potvrdu u banci bez para...bez ulaganja..dobijes je za 2 min

• Author

Ne ne, ok!  8-) Samo jesi siguran da to još uvek može tako? Znam da sam ja to poslednji put radila 2007 ili 2009 ali za mnogo manju sumu novca i bilo za ekskurziju. Ako znaš da je neko to skoro radio i to za toliku svotu, onda kontam da će moći.

Ja sad trenutno iz Danske ne znam ništa, poslala sam drugare da se raspituju dok i ja sama pokušavam da dođem do informacija i pribavljam ostala dokumenta. Znate već kako je  ;)

nisi me razumela..trazis potvrdu u banci bez para...bez ulaganja..dobijes je za 2 min

Mislim da joj treba potvrda iz banke u Danskoj i nisam siguran da bi joj tamo neko izdao potvrdu o stanju na racunu bez realnog novca na racunu.

Pa neznam sta bi joj rekli u banci u Danskoj kada bi se pojavila sa 10.000 eur i htela da ulozi na konto!! Mislim da bi odmah dosla policija,istog momenta! Pa u Nemackoj nesmes da uplatis sebi vise od 900 eur na konto,inace si odmah na udaru finansijske policije,zbog takozvanog pranja novca.Moze ona da ima pare gde god hoce u svetu,dovoljna je bankomat kartica.

Pa neznam sta bi joj rekli u banci u Danskoj kada bi se pojavila sa 10.000 eur i htela da ulozi na konto!! Mislim da bi odmah dosla policija,istog momenta! Pa u Nemackoj nesmes da uplatis sebi vise od 900 eur na konto,inace si odmah na udaru finansijske policije,zbog takozvanog pranja novca.Moze ona da ima pare gde god hoce u svetu,dovoljna je bankomat kartica.

Opet cu se ograditi da ne znam kako je konkretno u Danskoj, ali znam za 5-6 zemalja EU pa cu dati sebi za pravo da pretpostavim da je i u Danskoj slicno.

Kada bi se pojavila sa 10 000 Eur ne bi joj rekli apsolutno nista. Sve do 10 000 Eur se dize u vecini banaka u Austriji BEZ prethodne najave. Od nenajavljenih priliva sve ispod 15000 Eur ne podleze kontroli, kao ni najavljeni prihodi preko te sume.

Opet, u Austriji traze pare na racunu u Austriji. Ne u nekoj banci van Austrije, pogotovo ne u Srbiji (vecina banaka koje posluju u Srbiji nema mnogo veze sa maticnom, samo su "fransizno" otkupljena imena).

Snajka mi radi u  Austriji u banci tako da znam da NE MOZES sam sebi da uplatis vise od 1000 EUR na racun.U Nemackoj imam konto tamo je limit 900 EUR...Mozda neka banka dozvoljava ali cisto sumnjam,stroga je kontrola porekla novca.Kod sebe mozes da imas 10.000 EUR kes,i preko granice da nosis.Ali taj novac da uplatis sam sebi...malo teze.

Snajka mi radi u  Austriji u banci tako da znam da NE MOZES sam sebi da uplatis vise od 1000 EUR na racun.U Nemackoj imam konto tamo je limit 900 EUR...Mozda neka banka dozvoljava ali cisto sumnjam,stroga je kontrola porekla novca.Kod sebe mozes da imas 10.000 EUR kes,i preko granice da nosis.Ali taj novac da uplatis sam sebi...malo teze.

Super, ne znam u kojoj banci radi. Ja zivim u Austriji. Na privatan racun kako svoj tako i tudji sam uplacivao mnogo vece sume i od tog "kes" limita koji pominjes. Racune imam u Erste bank, Bawag i Volksbank Wien. Ponekad koristim i Meinl kao korespodentnu banku za druge vrste transfera.

Vecina nasih ljudi u Austiji nije bas ekonomski obrazovano pa im se poturaju raznorazne price, uzimaju im se pare za otvaranje racuna i slicne mini prevare. Nazalost.

Nemam nista protiv razmene iskustava, ali sirenjem dezinformacija mozes napraviti problem nekome.

Npr poslusa te neko, zamoli u Intesi da izvadi laznu potvrdu o stanju na racunu i podnese to za vizu. U Magistratu bi ga odmah vratili, ali ako podnosi u Srbiji ne bi. I onda bi ta osoba izgubila dosta vremena pri aplikaciji.

Radi u BAWAG Banci..neznam za te tvoje transakcije,neka ova devojka uradi kako misli da je najbolje...meni stiglo iz Nemacke 500eur od Suda pa me pitali za poreklo novca...