Jump to content

Featured Replies

Posted

Jel zna neko jel su velike gužve za vađenje lične karte i da li primaju izvod i državljanstvo za koji nije plaćena taksa?

• Author

Ma biće dokumenta na novom obrascu sigurno,jer moram da idem do opštine da ih vadim,nego da ne bi plaćao taksu da kažem da mi je za fakultet... Pa me zanima da li će primiti u policiji dokumenta na kojima piše oslobođeno takse?

Zašto da ne?

Obrati pažnju i na ovo:

2. Kada građani, koji već imaju biometrijski pasoš i pri tome ne menjaju ništa od ličnih podataka ili prebivalište, podnose zahtev za izdavanje biometrijske lične karte, uz odgovarajući dokaze o uplaćenim naknadama za izdavanje lične karte, neophodno je staviti na uvid sledeća dokumenta:

prethodnu ličnu kartu ili (ukoliko je lična karta izgubljena) drugu važeću ispravu iz koje se može utvrditi identitet podnosioca zahteva ;

original izvoda iz matične knjige rođenih izdat na obrascu sa neograničenim rokom važenja u skladu sa Zakonom o matičnim knjigama (''Sl. glasnik R Srbije'', br. 20/09) – ukoliko isti nije skeniran prilikom izdavanja biometrijskog pasoša;

biometrijski pasoš

Ukoliko jeste - ne moraš!

Ako zakazuješ elektronski (a možeš ako si iz Bg-a), sve se završava lako -  samo dođi ranije da bi imao vremena da popuniš uplatnice i uplatiš u Drugom opštinskom sudu (prizemlje), jer više ne može da se uplaćuje u policijskoj stanici.

• Author

Ja sam ubeđen da su mi skenirali izvod,mada ne mogu baš da se setim jer sam pasoš vadio pre 4 godine..  :D zakazaću preko interneta sigurno pa ću ići da izvadim samo sa pasošem  :D

Ako imas nov pasos samo ga poneses. A sto se tice izvoda koji su oslobodjeni takse, pa da l mislis da su panduri sisali vesla? Na izvodu koji je placen lupi se pecat, a besplatnom nema nista.

Na Cukarici samo dodjes i izvadis, nema guzvi, cekanja ni zakazivanja...

• Author

Znam da ima pečat zato sam i pitao.. Jer negde su primali a negde ne,na primer za pasoš kad sam predavao primali su mi izvod i državljanstvo na kojem ima taj pečat! Ali dobro sad je nebitno jer ionako ću nositi samo pasoš bez ikakvih izvoda.

Moje iskustvo je, da sam bez problema izvadio lk i pasoš sa izvodima oslobođenim od takse. Tako sam savetovao kolegu, a njega su vratili. Ja sam bio na Vračaru a on na Paliluli :ang:

Mozda ti je proslo, ali zaista nisu glupi, a i zasto bi se zbog 800 din  ciganisao? Plus ti vrate to a izvod ti ostane za sl put jer nema vise rok trajanja...

• Author

Bio sam jutros da izvadim,pre toga sam u nedelju zakazao preko interneta.. Samo sam odneo staru ličnu kartu i pasoš i to je to za 2 minuta sam završio čak nisam morao ni da se slikam uzeće sliku iz pasoša! Inače gužvi stvarno nema kad sam došao možda je bilo 5 ljudi pre mene ali i to ide jako brzo  :)