Jump to content

Featured Replies

Posted

Društvo, za koje putopisne stripove znate? Koje ste čitali?

Ovo je poslednji koji sam čitao, ali nisam bio oduševljen. Skrpljene beleške, tralala, pre za blog nego za knjigu.

210946.jpg

Dopadaju mi se svi njegovi putopisi, ali se slazem da je Shenzen najlosiji. Cini mi se da su mu losiji putopisi mesta na kojima je boravio krace vreme (u Shenzenu i Pjongjangu je valjda bio samo mesec-dva poslom kao animator), a mnogo bolji putopisi kada su mu zenu Doktori bez granica poslali na godinu dana i vise u Jerusalim i Burmu, a on nije radio uopste, vec je samo pripremao stripove. Razlozi su i sto sa porodicom ima prilike da dublje zaviri u zbilju zivota na lokaciji, em ima vise vremena, em je izlozen razlicitim aspektima zivota (vodi decu u vrtic, ide na zabranjene lokacije preko Doktora bez granica, upoznaje zenine kolege i ostale animatore...).

Ima zanimljivih obzervacija, a mislim da je vrednost njegovih putopisa bas to sto su 100% licna, nije ih pravio kao vodice za putnike, nego jednostavno opisuje sazeto vreme koje je proveo negde, sam ili sa porodicom. 

Ima torent sa svim stripovima osim Jerusalima. Jerusalim je malo teze naci na engleskom, ali postoji, ja sam ga bio ulovio nakon godinu dana lagane potrage.

Ah, da, lep je taj o Jerusalimu, u Italiji je izasao kao Le Cronache di Gerusalemme.

Inace, u Italiji ima mnogo strip putopisa (stripova, uopste). Ovde mogu da se skinu besplatno (samo treba da ih "lajkujete" na nekoj socijalnoj mrezi): http://www.gud.it/fumetto/viaggi-e-reportage-a-fumetti

Na italijanskom su, naravno, ali mozete uvek da se gledaju slicice. :)

Ovde mozda mogu da se skinu Tintin stripovi (nisam sigurna, ja vise volim papir): http://kickass.to/les-aventures-de-tintin-collection-complete-pdf-french-t3868271.html

Ja ću ipak ostati ljubitelj Uroševih crteža iz Afrike :)

Davno sam te pitao koja je to tehnika/stil u pitanju, jer mi se čini da sam još negde video sličan način crtanja. Kao što postoji npr. kubizam, realizam (lupam sada), tako sam mislio da i u crtanju postoje stilovi.

Pat Perry

Lutam nešto internetom i naletim na njega. Pogledati ovaj link: sketchbook

Naslućujem neki jug zemlje. U Blogu (drugi link) se vidi da piše Luizijana na jednom od crteža.

A evo šta piše o njemu:

"Pat Perry is an artist from Michigan. He currently lives and works itinerantly in the USA, spending his time drawing, painting, playing, writing, and recording what's left of the wild world. Although he is happy to be able to speak and have an audience through his artwork, he does his best everyday to listen and learn from the world he fell into during this rather peculiar and brief moment.

We must remain "unadapted.""