Posted July 9, 201411 yr Zdravo svima, planiram da putujem u Pariz na 7-10 dana, bez aranzmana u nekoj od turistickih agencija (jer su uglavnom papreni). Ako je neko upoznat sta od papirologije treba (osim pasosa), zamolio bih da mi objasni kako doci do tih papira. Svaka informacija i savet su dobrodosli. Hvala unapred. Edited July 9, 201411 yr by freaky.ph
July 9, 201411 yr Povratna karta, smestaj, osiguranje. Za Francusku je potrebno 62 evra dnevno, odnosno 31 ako imaš zvaničnu potvrdu o obezbeđenom smeštaju. Moze i izvestaj iz banke. Velika je verovatnoca da ti nista od toga nece traziti, ali treba sve to imati za svaki slucaj.
July 9, 201411 yr Author Povratna karta, smestaj, osiguranje. Za Francusku je potrebno 62 evra dnevno, odnosno 31 ako imaš zvaničnu potvrdu o obezbeđenom smeštaju. Moze i izvestaj iz banke. Velika je verovatnoca da ti nista od toga nece traziti, ali treba sve to imati za svaki slucaj.Rezervacija u nekom hotelu i onda mi treba 31e dnevno? Ja sam cuo da treba i pozivno pismo, ali to ne znam kako bih mogao da dobijem s obzirom da nemam nikog u Francuskoj, vec idem turisticki.
July 11, 201411 yr Rezervacija u nekom hotelu i onda mi treba 31e dnevno? Ja sam cuo da treba i pozivno pismo, ali to ne znam kako bih mogao da dobijem s obzirom da nemam nikog u Francuskoj, vec idem turisticki.Ako vec nisi otputovao ili mozda vratio se sa puta, sve imas ovde: http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php/konzularni-poslovi/putovanja-u-inostranstvo/vize-za-inostranstvo-i-informacije-o-drzavama?lang=lat Samo izaberes zemlju koja ti treba.
July 11, 201411 yr Mislim da je 31 evro ako imas smestaj kod nekog, ako si u hotelu onda 62. Ja kad god idem negde gledam da imam 50 evra po danu, nikad me nisu pitali za novac.Jedino sam cula da Belgijanci traze. A pozivno pismo ti ne treba.
July 12, 201411 yr Author Nisam otputovao jos, hvala vam na jako korisnim informacijama, puno ste mi pomogli.
July 27, 201411 yr Nisam otputovao jos, hvala vam na jako korisnim informacijama, puno ste mi pomogli.Ako jos uvek nisi otputovao...pasos i vaucer gde odsedas,ja putujem septembra kupio karte preko wizz air iznajmi stan u centru parisa,aribnb.com site i toliko,naravno poneses i novac i to je to to je sve sto treba da posedujes kada resis da putujes