Posted July 17, 200718 yr e pa tek sam sad saznala da mi za spanskum vizu treba i neko pismo roditelja sa potvrdom da me izdrzavaju, ali pojma nemam kako bi to trebalo da izgleda, da li je potrebno da se nesto vadi u opstini i td ili ja sama treba da sastavim neko pismo a cale i keva da potpisu... stvarno 1. put cujem za ovo i pojma nemam o cemu se radi, a u ponedeljak predajem dokumenta u ambasadi, pa mi je potrebna hitna pomoc
July 17, 200718 yr ako je to papir koji garantuje da tvoji roditelji snose troskove tvog boravka u spaniji, isto to traze i madjari, dakle, napises sama i odstampas tekst koji glasi otprilike "Ja, taj i taj, broj licne karte, JMBG, izjavljujem da cu snositi troskove boravka u Spaniji svoje cerke te i te broj licne karte, JMBG" onda taj i taj potpise papir i ode u opstinu ili sud da overi potpis, mislim da mora da ode licno, sa nekim svojim dokumentom (licna karta, pasosh). i to je to u madjarskoj ambasadi su umesto toga prihvatili izvod iz deviznog rachuna, sad ne znam, bolje da imas onako kako traze srecno
July 17, 200718 yr Španija? Pa. želim ti zaista puno sreće u dobijanju vize.. obavezno javi šta si uradila...
July 18, 200718 yr За то постоји посебан формулар који се купује у општини или у суду, ал' јефтиније је у суду да овериш (више него дупло), ал' могуће су гужве.