Jump to content

Featured Replies

Posted

Ako je neodgovarajuci naslov,moze se izmeniti,ovo mi je prvo palo na pamet.

Sa druge teme...

To sam bio ja, očito.

Ne moramo baš svakom novajliji koji dođe i u dobroj nameri pita nešto nabijati na nos što je to učinio u pogrešnom forumu, a pritom mu i ne pomogavši. To stvara neprijateljsku atmosferu i tera ljude, bez ikave potrebe. Ne mora baš svaka poruka da bude u pravom forumu, pri čemu im se delokruzi ionako preklapaju, neće forum propasti zbog toga. A uvek, ako vam se ne dopada sadržaj neke poruke, možete je prijaviti moderatorima umesto da ulazite u sukob, kao što ste npr. ti i @mveruovic nedavno uradili na temi o Šengenu (gde ni originator nije cvećka, i slažem se s vama o karakteru takvih pitanja, ali ne i sa načinom na koji ste reagovali).

Pa...da li je tesko procitati pravilnik foruma,za par minuta?

Ako i neko ukaze na to,treba li mu brisati postove?

OK,nisam odgovorio/pomogao tom novom clanu,ali za pocetak skrenuti nekom paznju na funcionisanje foruma - ne vidim sta je tu lose.

Kad sam vec kod toga,jedno od prvih/osnovnih pravila je:

Ne ponavljajte teme

Pre nego što otvorite novu temu, proverite da li je nešto o tome ovde već pisano, koristite pretragu. Ako takva tema već postoji, dopišite u nju ono što ste želeli da kažete. Nemojte nikada praviti dve identične teme.

A tema "kako putovati do Lodz-a" vec postoji:

https://www.klubputnika.org/forum/topic/3593-kako-putovati-do-lo%C4%91a-lodz-u-poljskoj/?hl=lodz

P.S. - Da se ne shvati ovo opet pogresno kao "nabijanje na nos" i napad na nekog,jer to nije,samo kazem zapazanje.

P.S. 2 - Tehnicki predlog:uvedite opciju "report post" (prijavi post),mislim da je u predhodnoj verziji/predhodnim verzijama foruma bila ta mogucnost,pa bi se i ovakve stvari drugacije resile.

Nažalost, ljudi baš nisu skloni "netiketi" i čitanju pravila. Kada vidim jako off-topic poruku, obično je premestim u odgovarajući forum i pošaljem PP autoru gde da je nađe. Ako je granični spam ili je na drugi način neprikladna, obrišem je (tačnije, sakrijem od javnosti, moderatori je mogu videti) i pošaljem PP. Ne radimo to sistematski, priznajem, nego koliko primetimo ili nađemo vremena, a zavisi i od toga u kojoj je meri neprikladna. Trenutno smo samo @panonski i ja aktivni od moderatora, Chivitli i Lazar se tek povremeno uključe.

Što se kriterijuma za brisanje tiče, verovatno bi svako da je moderator imao svoje. Naročito kada rasprava preraste u prepirku, nije lako odrediti gde je granica između razmene mišljenja, i jalove svađe koja nikog ne interesuje osim aktera. U principu, trudimo se da budemo liberalni, pogotovo prema starim članovima koji inače doprinose radu foruma. Ali mislim da niko ne treba ni da se ljuti ako mu poruka bude editovana i obrisana, c'est la vie.

U konkretnom slučaju, poruka nije bila u jako pogrešnom delu foruma, čovek je verovatno mislio da leti do Lođa, pa je video da nema avion, pa je onda stavio tu. S druge strane, ni ja baš ne volim kad neko tako postavi pitanje, dobije odgovor, i više se ne javi. Doduše, vidim da je pretplaćen na topik, pa ako ga spojim s onim postojećim, izgubiće obaveštenja.

"Report" opcija postoji -- nalazi se u zaglavlju svakog posta pored vremena. Nije najuočljivija, priznajem, a razlog tome je što su ljudi X puta pogrešno kliknuli na nju dok je bila ispod poruke, misleći da znači "Reply" (toliko o opštem praćenju fabule radnje), pa smo je pomerili tu.

• Author

A ja jos u tripu da "report" stoji negde na desno polovini posta...i cudim se posle gde je nestao.

Ladno ga nisam do sad primetio.

A vezano za tog lika i Lodz - spojis teme,obavestis ga sta je uradjeno i da je potrebno da se pretplati na tu spojenu temu...jedno od resenja ;)

Mada verujem da ce vec na toj spojenoj temi naci dovoljno informacija,da mu subscription nece biti ni potreban...