MarkoToro

Members
 • Content Count

  193
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About MarkoToro

 • Rank
  putnik srednjeprugaš
 • Birthday 05/14/1989

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.flickr.com/photos/marko_14_photo/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  China (Aveiro in my mind)
 • Interests
  lingvistika/fotografija/putovanja/kuhinja/filmovi

Recent Profile Visitors

11,304 profile views
 1. MarkoToro

  Workaway

  @Miroslava Janackovic Prepoрučujem da koristiš Google Chrome jer ima prevodilac za sve sajtove. Kad odeš na https://www.workaway.info/en/account/workawayer odmaš će ti izaći opcija da platiš, cena je 39€. Ispod ispisane cene imaš: credit card - kartica, PayPal i present code - to je poklon kod ako si od nekog dobila. Ako izabereš karticu: card number - broj kartice, expiration date - datum isteka kartice, CVV - bezbednosni kod na poleđini kartice. I na kraju klikneš Pay now (Platiti).
 2. MarkoToro

  Road Trip dogovor

  I @Milena24 @Road_Trip nadam se da niste odustali od ideja svojih zbog virusa. Ja sad gledam Ekvador i čini mi se primamljivo. A i otvorili su granice. Npr. u novembru bi bilo super obići.
 3. @Wazza i šta bi na kraju odoste li vi u Južnu Ameriku ili ne? Ekvador je sad jedini koji prima tursite i ima koliko-toliko sređenu situaciju sa virusom. Pa sad iskreno gledam neki novembar tamo.
 4. MarkoToro

  Putovanje za vreme i posle koronavirusa

  Ta nisu skakavci. Valjda po Bibliji ide kuga, suše pa skakavci i onda potop 😆 (izvinjavam se ako sam nekog povredio na religijskoj osnovi). elem, ljudi putuju idu, letuju, rade. Nije baš da niko ne mrda nikud.
 5. MarkoToro

  Putovanje za vreme i posle koronavirusa

  Posle Balkanizacije u lingvistici i savremenoj teoriji raspada država, sad imamo i "Balkansku rutu" kad su migranti u pitanju o 2015. i sad ovo "Balkansku korona rutu". Nego, da li je neko putovao ka Istanbulu avionom ovih dana ili nedelja? Značila bi mi informacija kakvo je prolazno vreme izlaska iz aviona i pokupljanje prtljaga uz sve ove kontrole i sl. Trebalo bi da hvatam naredni avion, nisu povezani letovi, pa ne bih da zakasnim ako baš svakom mere temperaturu ili ako nas prskaju i proveravaju ponaosob. Hvala.
 6. MarkoToro

  Zivot i rad u Kini

  Nije jer ne možete ni ući ni izaći iz Kine bez karantina, ili posebnog poziva. Jedno pitanje za vas sve: ima li neko iz Nanjinga ili da ima grupe za strance u Nanjingu. Možete me dodati ili poslati mi ovde poziv za grupu. Na Wechatu mi je isto ime kao i ovde. Hvala!
 7. MarkoToro

  Putovanje za vreme i posle koronavirusa

  Hvala na informaciji! Pa dobro, znači u 7č ispred Torlaka se vidimo uskoro.
 8. MarkoToro

  Putovanje za vreme i posle koronavirusa

  Update od mene: pred put, na koji nisam otišao, nisam uspeo nigde da se testiram, ne želim da dižem paniku niti širim dezinformacije ali evo. 7 dana pred put pa do 2 dana pred put nisam uspeo da dobijem: Batut, Torlak, Institut za javno zdravlje Vojvodine. Javili su mi se iz Instituta za javno zdravlje Kragujevac i nemaju testove za građane koji samoinicijativno žele test, i dobio sam Zavod za biocide ali oni ne rade uzorkovanje. Batut kao ima telefon da se dan unapred zakaže testiranje ali se niko ne javlja ili su - nedostupni. Eto. Nadam se da će se u danima i nedeljama promeniti situacija.
 9. MarkoToro

  Putovanje za vreme i posle koronavirusa

  🇵🇹 onda čim se stvore uslovi.
 10. MarkoToro

  Putovanje za vreme i posle koronavirusa

  Najsigurnije je direktno sajt ministarstva unutrašnjih i/ili spoljnih poslova i min. zdravlja zemlje u koju idete. Idite u Portugal svi. I ne vraćajte se. Ne zato što vas ne želimo već zato što je raj.
 11. MarkoToro

  Putovanje za vreme i posle koronavirusa

  @marica, hvala ti mnogo! Uh. Zaista je zeznuto. Meni je let u subotu u ponoć tako da u sredu ujutro bih morao da se testiram i da onda strepim da li će mi dostaviti rezultate do petka popodne.
 12. MarkoToro

  Putovanje za vreme i posle koronavirusa

  Svaki dan se vidi/čuje/čita u vestima da ima pa da nema testova, pa se čeka pa se i ne čeka toliko na rezultate. Jasno nam je da je haos, naročito na brdovitom Balkanu. Da li je neko radio PCR test i gde? Najvažnije, koliko se čeka na rezulate? Hvala! (potrebno je imati negativan PCR test za ulazak u neke zemlje, a opet da ne bude stariji od 72 sata pa je sad nauka iskombinovati sve)
 13. MarkoToro

  Putovanje za vreme i posle koronavirusa

  Meni je informacije od drugarice i njenog muža koji radi tamo, u Nemačkoj. U karantinu su i testirali su se kad su stigli, Donja Saksonija je u pitanju. Sve države EU su dobile preporuku da prime te države sa spiska gde je i Srbija. A preporuka je neobavezujuća kao u Srbiji da se nosi maska Druga tema, znam. Evo ovde: https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2020/06/30/council-agrees-to-start-lifting-travel-restrictions-for-residents-of-some-third-countries/ "The Council today adopted a recommendation on the gradual lifting of the temporary restrictions on non-essential travel into the EU" Imate i ovde.
 14. MarkoToro

  Putovanje za vreme i posle koronavirusa

  Kakav biznis, bokte, sad globalno sa testovima. Može se u Grčku i avionom. Juče mi je sestra sletela na atinski aerodrom. Grci traže da se skine neka aplikacija i tu unesu podaci. Takođe, građani Srbije od danas mogu u sve države Šengena osim u Nemačku. Tj. i tamo se može ali uz posebne potvrde, pozivna pisma i-ili 14 dana karantina.
 15. MarkoToro

  Zivot i rad u Kini

  Zvanično, u Kini ne smeš raditi sa studentskom ili family vizom, samo sa Z vizom. Nezvanično, ima svega, ipak je to Kina. Moj je savet uvek ići legalno, gde god i kako god. Više o vizama OVDE A ovde o legalizaciji papira za kinesku vizu. Srećno! @EMIRATES GIRL