MarkoToro

Members
 • Content Count

  141
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About MarkoToro

 • Rank
  putnik srednjeprugaš
 • Birthday 05/14/1989

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.flickr.com/photos/marko_14_photo/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  China (Aveiro in my mind)
 • Interests
  lingvistika/fotografija/putovanja/kuhinja/filmovi

Recent Profile Visitors

8,259 profile views
 1. MarkoToro

  Berlin-pabovi,restorani,klubovi 😃

  Ja sam se pre 10 dana vratio iz Berlina. Drugi put sam bio i sad ga volim (malo) više. Za kafu je super (hipsteraj) West Berlin kafe. Na 2 min. od Checkpoint Charlie istorijskog mesta. Sve druge pabove i klubove smo (društvo i ja) nailazili apsolutno nasumično. Ugasite internet i upustite se u berlinski lavirint. Kreuzberg je deo grada gde definitivno ima zanimljivih mesta. Uživajte!
 2. MarkoToro

  Putovanje u juznu Ameriku

  Moji prijatelji su baš skoro bili u Kostariki i proveli se fantastično. Eto. @nikod23 Srećno sa protestom, ali ne znam za državu, na svetu, ne samo u Južnoj Americi, da nije podogđena nekim protestom (ili ratom)
 3. Ćao, Marko, Da, taj je redosled. Samo što se i prevod mora overiti ako ga legalizuješ. Tako da i prevod mora u sud na nadoveru. I onda ministarstva pa konzulat. Srećno!
 4. Uvek je frka za karte za Božić i Novu godinu, tada najviše ljudi putuju po Evropi i Zapada uostalom. Tako da, moj je savet uzeti karte pa ako neki dan pređe preko kolektivnog godišnjeg isplatiće se ako ti karta sad bude daleko jeftinija nego kasnije.
 5. Može i dve U svaku ruku po jednu, pod uslovom da su prazne (pred security).
 6. Dakle, završih i ja to ludilo od papira i sve sam, ukratko opisao ovde: https://trbuhomzaosmehom.wordpress.com/2019/09/04/legalizacija-papira-za-kinesku-vizu/ Ako imate pitanja, slobodno pišite.
 7. Ja nikad nisam imao potrebu za WizzAir visa check. To je radio/radi Ryanair. Ali i za Ryanair više ne treba za letove unutar EU.
 8. MarkoToro

  Zivot i rad u Kini

  Sve jasno. Hvala. 🤗
 9. MarkoToro

  Zivot i rad u Kini

  Ja evo otvorenog uma, duha, srca i čist od predrasuda i gluposti idem u Kinu za koji dan. Spreman sam na to da idem u drugi svet, drugu civilizaciju i drugi univerzum u odnosu na ovaj u kom sam već 29 godina. Idem i sa velikim poštovanjem zemlje u koju idem i njenog naroda. Isto tako idem u Lihtenštajn, Bugarsku, Togo pa i u Kinu. Kome je lepo u korumpiranoj i neuređenoj Srbiji (zemlji laži, prevara, pljuvanja, psovanja, kleveti, kletvi, rušenja, laganja, korupcije... ovo nisam "čuo" nego živim u ovoj zemlji, nažalost dugo već, pa znam) neka tu i ostane, svako bira svoj put. Tema je Život i rad u Kini, te imam pitanje za one koji su sa Z vizom tamo: kad je dobijete jednom ona važi 1 godinu (?) i vezana je za poslodavca?
 10. Inače, ovi iz Oxforda neće da prevode ako nije prvo overeno tj. nadovereno u sudu. Meni je diploma u jednom gradu, uverenje o nekažnjavanju u drugom nema mi smisla da sad opet moram da šaljem i prevode na overu u sudove (?!?) Nego sam overio originale, a prevode sa overenim originalima šaljem u ministarstva pa u konzulat. Ako neko smatra da treba drugačije neka viče. Hvala!
 11. Hvala, @Lazar i meni je to bilo logično.
 12. Ćao svima, imam nedoumice u vezi sa legalizacijom papira za Kinu. Dakle koji je red: diploma i uverenje o neosuđivanju se prevode na kineski i onda redom sud, ministarstva (dva) i ambasada? Ili prvo overa svega (sud + ministarstva) pa onda prevod pa ambasada? Hvala!
 13. MarkoToro

  Zivot i rad u Kini

  Ako bi konkurisao za radnu vizu onda ti treba i potvrda o neosuđivanju (to vadiš u MUP-u) i lekarsko uverenje (skidaš sa sajta ambasade).
 14. MarkoToro

  Zivot i rad u Kini

  Tačnije, Španije i Portugala. 🥰 Polako, korak po korak. Sad sam evo na pragu Kine samo WeChat da mi se omogući pa da kao čovek odem. A papiri skoro svi spremni. Imam i školu tamo i ugovor samo da se strela odapne.
 15. MarkoToro

  Zivot i rad u Kini

  Ćao svima, moće li neko priskočiti u pomoć oko aktiviranja WeChat-a? Hvala unapred. Ili treba da mi neko očita QR kod ili da mi pošalje kod iz SMS poruke. Baš su ga zakomplikovali sad sa ovim merama. I da, možete mi pisati privatno, da ne smaramo ljude ovde.