MarkoToro

Members
 • Content Count

  129
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About MarkoToro

 • Rank
  putnik srednjeprugaš
 • Birthday 05/14/1989

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.flickr.com/photos/marko_14_photo/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad (Aveiro in my mind)
 • Interests
  lingvistika/fotografija/putovanja/kuhinja/filmovi

Recent Profile Visitors

7,779 profile views
 1. MarkoToro

  Zivot i rad u Kini

  Ako bi konkurisao za radnu vizu onda ti treba i potvrda o neosuđivanju (to vadiš u MUP-u) i lekarsko uverenje (skidaš sa sajta ambasade).
 2. MarkoToro

  Zivot i rad u Kini

  Tačnije, Španije i Portugala. 🥰 Polako, korak po korak. Sad sam evo na pragu Kine samo WeChat da mi se omogući pa da kao čovek odem. A papiri skoro svi spremni. Imam i školu tamo i ugovor samo da se strela odapne.
 3. MarkoToro

  Zivot i rad u Kini

  Ćao svima, moće li neko priskočiti u pomoć oko aktiviranja WeChat-a? Hvala unapred. Ili treba da mi neko očita QR kod ili da mi pošalje kod iz SMS poruke. Baš su ga zakomplikovali sad sa ovim merama. I da, možete mi pisati privatno, da ne smaramo ljude ovde.
 4. Nego da se vratimo na temu: *KINA* da li treba uz health certificate da se prikači i analiza krvi i kakva fotografija ide na taj zdravstveni sertifikat? Hvala. Ej pa to je bilo 2013. za SAD, a za Portugal 2016.
 5. Pa naveo sam ti obe države u odgovoru. Prva turistička, druga studentska/volonterska.
 6. Za SAD su mi tražili oba papira i baš su mi eksplicitno rekli da nema istrage protiv mene i da nisam do sad osuđivan. A to su mi i za Portugal tražili.
 7. Turistička, radna, studentska i volonterska. Irska, Portugal, Španija, SAD, Norveška.
 8. @boranija znam zašto pitam. Ali hvala u svakom slučaju. PS. Nije mi prva zemlja za čiju vizu konkurišem i do sad sam morao OBA papira da vadim. I nije možda da bude, nego neće ti (neke zemlje) dati vizu ako se protiv tebe vodi postupak, što je logično. A non-criminal record je da do sad nisi bio osuđivan.
 9. A da li treba i uverenje da nisam pod istragom? Obično idu ta dva dokumenta zajedno, jedan iz SUP-a, drugi iz suda. @Aki
 10. MarkoToro

  Zivot i rad u Kini

  Ekipa iz Novog Sada, gde ste radili testove i sve što treba za medical certificate?
 11. MarkoToro

  Zivot i rad u Kini

  Ej, ekipa može li neko da se javi u dajrekt mesidž ko živi u Jiangsu provinciji. Hvala!
 12. MarkoToro

  Zivot i rad u Kini

  Da dodam da sam i ja probao WeChat da instaliram i traži da neko ko već ima WeChat očita moj QR kod ili da se nekom ko koristi app pošalje SMS sa kodom koji ja moram da ukucam. Imao sam pre app. pa sad kad sam hteo opet instalirati to mi je iskočilo. @Lazar Hvala! Pišem odmah.
 13. MarkoToro

  Zivot i rad u Kini

  Stiglo mi je ovo od škole u Kini: "Translate into chinese, first get verification from your country, could be education department. Then double verification from chinese embassy. When you get it, please send me the scanned version first, if everything is OK, you need to send me the original documents by DHL" Da ne smaram druge ako ima dobrih duša, javite mi se u DM da vas pitam koje pitanje! Hvala!
 14. MarkoToro

  Madrid

  O da. Definitivno pogrešan utisak. Evo ovde sam isto malo pisao o Madridu. A gde samo Madriđani piju piće i sl. to je svuda. Ali ozbiljno. Mesto gde sigurno nema turista uopšte i gde samo lokalci kuliraju i piju pivo i kafu je La Lonja u naselju Moratalaz. To je niz kafića i restorana između zgrada u ovom kvartu. Stiže se metro linijom 9 (stanica Artilleros ili Vinateros). A i kafići oko Trga Sv. Ane su prepuni lokalaca mada i turista.
 15. MarkoToro

  Madrid

  Eto sad i ja da dodam, nedeljom od 9 do 15 je čuveni El Rastro u ulici Calle de la Ribera de Curtidores (deo grada Embajadores, širi centar) ulica od početka do kraja se na 8 sati pretvara u pravi buvljak svega i svačega.