MarkoToro

Members
 • Content Count

  117
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About MarkoToro

 • Rank
  putnik srednjeprugaš
 • Birthday 05/14/1989

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.flickr.com/photos/marko_14_photo/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad (Aveiro in my mind)
 • Interests
  lingvistika/fotografija/putovanja/kuhinja/filmovi

Recent Profile Visitors

7,095 profile views
 1. MarkoToro

  Zivot i rad u Kini

  Da dodam da sam i ja probao WeChat da instaliram i traži da neko ko već ima WeChat očita moj QR kod ili da se nekom ko koristi app pošalje SMS sa kodom koji ja moram da ukucam. Imao sam pre app. pa sad kad sam hteo opet instalirati to mi je iskočilo. @Lazar Hvala! Pišem odmah.
 2. MarkoToro

  Zivot i rad u Kini

  Stiglo mi je ovo od škole u Kini: "Translate into chinese, first get verification from your country, could be education department. Then double verification from chinese embassy. When you get it, please send me the scanned version first, if everything is OK, you need to send me the original documents by DHL" Da ne smaram druge ako ima dobrih duša, javite mi se u DM da vas pitam koje pitanje! Hvala!
 3. MarkoToro

  Madrid

  O da. Definitivno pogrešan utisak. Evo ovde sam isto malo pisao o Madridu. A gde samo Madriđani piju piće i sl. to je svuda. Ali ozbiljno. Mesto gde sigurno nema turista uopšte i gde samo lokalci kuliraju i piju pivo i kafu je La Lonja u naselju Moratalaz. To je niz kafića i restorana između zgrada u ovom kvartu. Stiže se metro linijom 9 (stanica Artilleros ili Vinateros). A i kafići oko Trga Sv. Ane su prepuni lokalaca mada i turista.
 4. MarkoToro

  Madrid

  Eto sad i ja da dodam, nedeljom od 9 do 15 je čuveni El Rastro u ulici Calle de la Ribera de Curtidores (deo grada Embajadores, širi centar) ulica od početka do kraja se na 8 sati pretvara u pravi buvljak svega i svačega.
 5. MarkoToro

  Madrid

  Za prevoz uzmi MetroBus 10 vožnji za 12€. Ako dolaziš avionom, na aerodromu uzmi odmah to na automatu. Obrati pažnju da imaš doplatu od 2€ za tu karticu (koja važi 10 godina i dopunjuje se svuda) i 3€ za aerodrom (doplata za prevoz).
 6. MarkoToro

  Madrid

  @Kej Ja kao najveći Madriđanin ikada moram da uskočim. Ovo je moj grad. Pored Aveira i Porta u Portugalu. Madrid je nešto posebno. Sve što je @golosina rekla potpisujem i ja. Tri najpoznatija muzeja Španije pa i među najbolje u Evropi, Prado i svetu, a sva tri na 1km. Madrid je druga prestonica na svetu po broju stabala. Koliko god bio sav u asfaltu i betonu on je pun drveća. Negde imaš i po dve kolonade drveća. Retiro je gradski park sa botaničkom baštom, kristalnom palatom i jezerom. Casa de campo spada u najveće "gradske šume" Evrope. Izguglaj. Tu je i Madrid Río, prelep park uz reku. Uz to najviša je prestonica u Evropi - na 650m je. Energija vrca na sve strane. Ljudi su njegova energija. Ako voliš streetart obavezno idi u četvrt La Latina i sve oko Mercado de Cebada. Madriđani vole da šetaju i piju pivo i kafe po ceo dan i do kasno uveče. Iza svakog ćoška viri po jedno pozorište, ulični svirači, bašte pune ljudi. To je grad i za rokere i pankere i hipstere, fensere ma sve. Grad slobode u svakom smislu. Grad modernosti i poezije. Grad Almodovara. Tu su živeli Servantes, Lope de Vega, Lorka, Kalderon de la Barka. Jedini grad gde ćeš naći čitav egipatski hran iz mesta Debod, koji je stigao iz Egipta sredinom XX veka. Ali Madrid je i grad fudbala - tu su tri velika kluba. Za kraj dodao bih da piće Madriđani piju svuda, vole i Malasaña deo, vole i Chuecu. Što se mene tiče zaobiđi ulicu Gran Vía jer je prepuna ljudi, turista i šopingholičara. Svuda se može peške, a metro je dobar za dalje delove grada (par puta je proglašavan za najčistiji i najbolji metro u EU). Obavezno idi na Cerro del tío Pío (u delu grada Vallecas) tu je najlepši zalazak sunca sa pogledom na grad. A samo mesto sačinjavaju brdašca, tačnije 7 njih. Zabavno je, nađi na mapi. Možeš do njega metro linijom 1 iz centra ili stanice Atocha koju je Lazar pomenuo. Kako kaže jedan od najpoznatijih španskih pisaca, Karlos Ruis Safon, Barselona je žena, i to izuzetno sujetna, dok je Madrid muškarac. U Barselonu ćete se zaljubiti, Madrid ćete zavoleti. Meni ta u Antverpenu je i nelepa. Porto-São Bento stanica je nešto posebno. A Atocha je monumentalna i drugačija od one u Antverpu.
 7. MarkoToro

  Zivot i rad u Kini

  U pravu si. Nekad mi se čini da je lakše doći do milion dolara nego do 14K juana PS. Ovde gde sam sad i nude i daju 6k juana.
 8. MarkoToro

  Zivot i rad u Kini

  Hahaha ja se od Aveiro PŠ spremam izgleda. Tada sam i dobio ovo i sad se Kineskinja povampirila. Da li da ulazim u to sad opet ili ne, pitanje je tri-četiri-sad!
 9. MarkoToro

  Zivot i rad u Kini

  @Kiki14 Hvala ti na odgovoru! I pitaću ih sad svakako to. Hvala!!!
 10. MarkoToro

  Zivot i rad u Kini

  Hvala na odgovoru. Odmor i bolovanje nisu pomenuli u ugovoru, ali sam pitao sad.
 11. MarkoToro

  Zivot i rad u Kini

  Ćao svima, da li je neko radio ili radi ili je pregovarao sa Jiangsu Gestalt Education Technology Co., Ltd. Nude mi: 14000 RMB mesečno, za 40 sati, plaćen stan, i refund za povratnu kartu na kraju programa, osiguranje. Uz to daju trial period od mesec dana sa istim uslovima. Employer Name: GNEDU (Suqian) Training Technology Co., Ltd, the sub branch of Jiangsu Gestalt Education Technology Co., Ltd To mi je slala sad neka Kineskinja preko Skajpa, a pričao sa njima pre godinu-dve. Hvala svima unapred!
 12. Da odgovorim na ovo ako se nekom još bude dešavalo da piše ovo iznad na Boadring pass-u. "This is not a boarding pass" za letove iz BG-a Wizzom pričam sad. Odete na njihov šalter, date pasoš i taj papir i oni na šalteru odštampaju kartu. I to je sve. Kad se vraćate nazad, radi i app i sve. Ja sam leteo na relaciji Beograd-Hanover. Rekli su da je to tako za letove iz BGa ka Šengen zemljama.
 13. Hvala lepo, @pegi A za povratnu, ja nemam jbg. čekiraću se tek za koji dan.
 14. Pozdrav ljudi, Ovo mi se prvi put dešava ali i prvi put letim Wizz-om iz Beograda (sutra ). Naime, na boarding pass-u mi stoji samo ovo: "Passengers must proceed to the Wizz Air check-in desk for document check and to collect their boarding card before proceeding through security to departure. Failure to do so may result in travel being denied." Da li je to opet ona fora sa overbooked letovima i da li se još nekom dešavalo? Hvala.
 15. Pozdrav ljudi, Ovo mi se prvi put dešava ali i prvi put letim Wizz-om iz Beograda (sutra ). Naime, na boarding pass-u mi stoji samo ovo: "Passengers must proceed to the Wizz Air check-in desk for document check and to collect their boarding card before proceeding through security to departure. Failure to do so may result in travel being denied." Da li je to opet ona fora sa overbooked letovima i da li se još nekom dešavalo? Hvala.