Povratnik

Members
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

About Povratnik

 • Rank
  novajlija
 • Birthday February 26

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1,037 profile views
 1. Povratnik

  Zivot i rad u Kini

  Šta se dešava sa Hong Kongom, i kako će razvoj događaja uticati na visa run?
 2. Povratnik

  Zivot i rad u Kini

  Nekom šala, nekom ne... " People's Daily, China @PDChina No people in #Wuhan, C China's Hubei will be allowed to leave the city starting 10 a.m. of Jan. 23. Train stations and airport will shut down; the city bus, subway, ferry and long-distance shuttle bus will also be temporarily closed: local authority #WuhanPneumonia #coronavirus" Wuhan ode u karantin Ko beše napisao onaj roman KUGA ?
 3. Povratnik

  Zivot i rad u Kini

  Nisi čuo? E boranija, pa Srbi su krivi za minus 50 u Čikagu. Da ih nema toliko tamo, ne bi bio toliki minus. Ovako, Srbi su krivi za sve, uvek su i bili. Za prvi svetski i ostale ratove... Nego, s kojim pravom, bilo moralnim, bilo kakvim drugim kažeš : "Paljba što dalje" Zapišavaš teritoriju?
 4. Povratnik

  Zivot i rad u Kini

  Ako vlasnik domena usenzenu.eu.org čita ovu temu, ne bi bilo loše da se taj domen, ili bar sadržina prebaci negde. Uputstva su jako korisna, ako ništa drugo valjalo bi prebaciti na wordpress platformu. Trenutno, dostupno je samo obaveštenje: Website Suspended! Unfortunately, this website you are trying to visit has been suspended due to a terms of service violation or inactivity. If you are the owner of this website, please check your registered email for more information regarding your suspension. This website is hosted by VimlyHost.
 5. Već dugo sam pratio ovaj forum i sve isplanirao, ali dok sam ja isplanirao kako i šta, ovi naši promeniše propise vezano za izdavanje lekova, ne daju za period duži od dva meseca. Bilo bi glupo da se vraćam tamo ovamo radi lekova, ako mogu da ih tamo kupim. E sad, da li ima neko dovoljno vremena za gubljenje da meni pomogne? Ja sam tražio informacije po internetu u vezi pojedinih lekova, ali nisam našao tačne podatke o tome koliko lekovi koštaju, barem ne oni koji mene interesuju, Da li bi neko bio voljan da pomogne informacijama sa terena? Da kažem koji lekovi su u pitanju. pa da se neko raspita u lokalnoj apoteci koliko koštaju, da li može s našim lekarskim nalazom, ili kako već? Koliko koji košta, i maksimalna količina leka koja se može izdati.... Hvala unapred svakom ko bi pomogao
 6. Još jednom, moram da postavim par pitanja na ovu temu. Naime, kao hronični bolesnik moram da znam kakva je mogućnost nabavke pojedinih lekova u Kini, na licu mesta. Da li moje putničko osiguranje pokriva troškove izdavanja lekova za moju hroničnu bolest ako sa dijagnozom dođem u Kinu i pokažem lekaru koji su mi lekovi potrebni, kakva je šansa da dobijem recepte i da mi se lekovi izdaju - prodaju šta god tamo u Kini? Ovde su izmenili propise, nekada je moglo da se izdaju recepti na duži vremenski period, kada neko ide u inostranstvo, ali je sada to izmenjeno i lekovi se ne izdaju nego za period od maksimalno mesec dana. Kako nemam nameru da se šetam tamo i ovamo, morao bih da znam mogu li tamo nabaviti određene lekove. Ako je neko voljan da pomogne, može mi se javiti ovde ili na wechat korisničko ime: Povratnik Hvala svima unapred
 7. Povratnik

  Zivot i rad u Kini

  Snežana, apsolutno si u pravu. Nikakav savet - najbolji savet. Ipak, svaki tvoj post je vrsta pomoći tako da - ne staj. Piši što više. Šta god da napišeš, bilo na blogu, bilo ovde, znaj da pomažeš, čak i ako ne daješ direktne odgovore na direktna pitanja. Nekad su indirektni odgovori mnogo bolji. Na osnovu mog prethodnog boravka u Kini, ophodili su se prema meni kao prema Bogu. Doduše bio sam u Xingtai-u. Ne znam koliko je to zabačeno i da li je sada to neko mesto gde bi se čovek uhlebio. Zna li neko nešto o tom gradu danas?
 8. Povratnik

  Zivot i rad u Kini

  Snežana, pratim dobro tvoje postove i cenim sve što napišeš. Bio sam već davno u Kini, ali ne kao tičer. Tada moje poznavanje jezika nije bilo dovoljno, a i nisam znao za tu kombinaciju, za predavanje. Sada, kada znam jezik donekle dobro, išao bih opet, karta u jednom smeru, samo bih te pitao: Turistička viza, da ili ne? Raditi sa njom je rizično, zar ne? Koju drugu vizu obezbediti? Biznis viza, da otvorim tamo firmu sa sto dolara? Je li to mogućnost?
 9. Povratnik

  Zivot i rad u Kini

  Odakle takva informacija ili dezinformacija? Može li nešto više, link, bilo šta?
 10. A na kraju, šta je bilo istina?
 11. Povratnik

  Zivot i rad u Kini

  Kako misliš ukinuto je izdavanje turističke vize? Misliš, imamo bezvizni režim sa Kinom? Utoliko bolje. Jedna muka manje. Uhm.... proverih. Samo na trideset dana.... ništa od bezviznog režima osim ako se tamo može produžiti.
 12. Povratnik

  Zivot i rad u Kini

  A kad ti planiraš putovanje? Skorijih dana ili ne baš tako skoro? Možda bi mogli zajedno tamo....
 13. Povratnik

  Kako se preseliti na Novi Zeland?

  Marice, ako ste se meni obratili nakon citata, znači mora neka viša, visoka, šta već. Engleski nije problem, lako prevodim filmove sa Eng. na Srp. Ostaje pitanje da li da idem tamo ili da nakon faksa idem kao teacher negde? Evo liste traženih zanimanja, aktuelna. http://skillshortages.immigration.govt.nz/immediate-skill-shortage-list.pdf
 14. Povratnik

  Kako se preseliti na Novi Zeland?

  Hajde ovako: ja sam na listi deficitarnih zanimanja, pčelar sam, s tim da za to nemam nikakav tefter, ćitap, potvrdu o tome da sam stručan za to već pčelarim godinama. I šta sad? Kako to dokazati? Nikako. A pčelari su traženi na NZ. I da dokažem svoju stručnost, šta dalje? Nisam završio nikakvu višu kamoli visoku školu. Je li to već kraj svake nade za preseljenje? Porodica? Da, imam je. Možda bi me izvadilo to što imam mladu porodicu, ja već zalazim u neke godine kada me ni NZ neće hteti plašim se (do koliko primaju?) Hvala unapred na odgovoru.
 15. U kini sam bio 1998 godine, u provinciji Hebei, grad Xingtai. Zadržao sam se tamo nekih nepunih dva meseca. Prekratko da vidim sve, i upoznam Kinu dovoljno, a opet dovoljno da vidim sve kontraste u tom gradu, i njegove lepote. Posetiocima tog grada bih preporučio hotel San Lian i njegov restoran. Na periferiji ima jeftinih radnji sa kvalitetnom robom ako hoćete da se obučete po meri. Kada sam napisao kvalitetnom, mislio sam prvenstveno na kožne jakne. S vremena na vreme sam imao priliku sedeti s kineskim domaćinima i gledati TV. Ukazivali su mi da je reč o Jugoslaviji - još je bila YU - i bili su zgranuti izveštajima koje ja nisam razumeo. Međutim, osećalo se nešto u vazduhu što mi se nije sviđalo. U telefonskim razgovorima sam saznao da se sprema rat. Onda sam se i zapitao šta mi je činiti. Izgleda da sam tad načinio životnu grešku vrativši se. No sad, šta je tu je. Protraćene godine života, dobro, ne baš protraćene, ali sada razmišljam o ponovnom odlasku u Kinu, samo kao teacher. So, let me see. What you would me tell me about this? Do I really need BA or TEFL or similar certificate? I don't have this. I have experience in translating movies and tv series from English to Serbian. I like working with kids. Did I have chance to take job in China like teacher? And what about topic working and life in China? Looks like closed?