Povratnik

Members
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

About Povratnik

 • Rank
  novajlija
 • Birthday February 26

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1,136 profile views
 1. To jest... visa - run više nije opcija, ili grešim?
 2. Tema umrla... zar je korona uspela da sve uništi? Avgust je, traže li se sada učitelji po Kini ili je sve pozatvarano od škola? Je li iko ostao na terenu?
 3. Šta se dešava sa Hong Kongom, i kako će razvoj događaja uticati na visa run?
 4. Nekom šala, nekom ne... " People's Daily, China @PDChina No people in #Wuhan, C China's Hubei will be allowed to leave the city starting 10 a.m. of Jan. 23. Train stations and airport will shut down; the city bus, subway, ferry and long-distance shuttle bus will also be temporarily closed: local authority #WuhanPneumonia #coronavirus" Wuhan ode u karantin Ko beše napisao onaj roman KUGA ?
 5. Nisi čuo? E boranija, pa Srbi su krivi za minus 50 u Čikagu. Da ih nema toliko tamo, ne bi bio toliki minus. Ovako, Srbi su krivi za sve, uvek su i bili. Za prvi svetski i ostale ratove... Nego, s kojim pravom, bilo moralnim, bilo kakvim drugim kažeš : "Paljba što dalje" Zapišavaš teritoriju?
 6. Ako vlasnik domena usenzenu.eu.org čita ovu temu, ne bi bilo loše da se taj domen, ili bar sadržina prebaci negde. Uputstva su jako korisna, ako ništa drugo valjalo bi prebaciti na wordpress platformu. Trenutno, dostupno je samo obaveštenje: Website Suspended! Unfortunately, this website you are trying to visit has been suspended due to a terms of service violation or inactivity. If you are the owner of this website, please check your registered email for more information regarding your suspension. This website is hosted by VimlyH
 7. Već dugo sam pratio ovaj forum i sve isplanirao, ali dok sam ja isplanirao kako i šta, ovi naši promeniše propise vezano za izdavanje lekova, ne daju za period duži od dva meseca. Bilo bi glupo da se vraćam tamo ovamo radi lekova, ako mogu da ih tamo kupim. E sad, da li ima neko dovoljno vremena za gubljenje da meni pomogne? Ja sam tražio informacije po internetu u vezi pojedinih lekova, ali nisam našao tačne podatke o tome koliko lekovi koštaju, barem ne oni koji mene interesuju, Da li bi neko bio voljan da pomogne informacijama sa terena? Da kažem koji lekovi su
 8. Još jednom, moram da postavim par pitanja na ovu temu. Naime, kao hronični bolesnik moram da znam kakva je mogućnost nabavke pojedinih lekova u Kini, na licu mesta. Da li moje putničko osiguranje pokriva troškove izdavanja lekova za moju hroničnu bolest ako sa dijagnozom dođem u Kinu i pokažem lekaru koji su mi lekovi potrebni, kakva je šansa da dobijem recepte i da mi se lekovi izdaju - prodaju šta god tamo u Kini? Ovde su izmenili propise, nekada je moglo da se izdaju recepti na duži vremenski period, kada neko ide u inostranstvo, ali je sada to izmenjeno
 9. Snežana, apsolutno si u pravu. Nikakav savet - najbolji savet. Ipak, svaki tvoj post je vrsta pomoći tako da - ne staj. Piši što više. Šta god da napišeš, bilo na blogu, bilo ovde, znaj da pomažeš, čak i ako ne daješ direktne odgovore na direktna pitanja. Nekad su indirektni odgovori mnogo bolji. Na osnovu mog prethodnog boravka u Kini, ophodili su se prema meni kao prema Bogu. Doduše bio sam u Xingtai-u. Ne znam koliko je to zabačeno i da li je sada to neko mesto gde bi se čovek uhlebio. Zna li neko nešto o tom gradu danas?
 10. Snežana, pratim dobro tvoje postove i cenim sve što napišeš. Bio sam već davno u Kini, ali ne kao tičer. Tada moje poznavanje jezika nije bilo dovoljno, a i nisam znao za tu kombinaciju, za predavanje. Sada, kada znam jezik donekle dobro, išao bih opet, karta u jednom smeru, samo bih te pitao: Turistička viza, da ili ne? Raditi sa njom je rizično, zar ne? Koju drugu vizu obezbediti? Biznis viza, da otvorim tamo firmu sa sto dolara? Je li to mogućnost?
 11. Odakle takva informacija ili dezinformacija? Može li nešto više, link, bilo šta?
 12. Kako misliš ukinuto je izdavanje turističke vize? Misliš, imamo bezvizni režim sa Kinom? Utoliko bolje. Jedna muka manje. Uhm.... proverih. Samo na trideset dana.... ništa od bezviznog režima osim ako se tamo može produžiti.
 13. A kad ti planiraš putovanje? Skorijih dana ili ne baš tako skoro? Možda bi mogli zajedno tamo....
 14. Marice, ako ste se meni obratili nakon citata, znači mora neka viša, visoka, šta već. Engleski nije problem, lako prevodim filmove sa Eng. na Srp. Ostaje pitanje da li da idem tamo ili da nakon faksa idem kao teacher negde? Evo liste traženih zanimanja, aktuelna. http://skillshortages.immigration.govt.nz/immediate-skill-shortage-list.pdf