awinaken

Members
 • Content Count

  373
 • Joined

 • Last visited

About awinaken

 • Rank
  putnik dugoprugaš

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

1,741 profile views
 1. awinaken

  Korzika

  Hvala puno! Imam pitanje vezano za smještaj. Da tražim, standardno, airbnb i slične sajtove ili imaš neku drugu preporuku?
 2. awinaken

  Korzika

  Pokušala sam da pronađem temu ali je, izgleda, nema. Planiramo roadtrip u avgustu ali kako je ostrvo prilično veliko, a mi imamo max. 2 nedjelje, da li bi neko preporučio na koje djelove obratiti pažnju? Planirali smo kombinaciju plaže i hikinga. Na netu sam pokušala da nađem ali svi preporučuju sve djelove ostrva za ove vrste aktivnosti, što nam baš i ne pomaže jer ne bismo da jurimo. Svaki savjet je dobrodošao! Hvala!
 3. awinaken

  kina

  Mi smo isli u aprilu prosle godine kada su nam jos uvijek bile potrebne vize. Mislim da je u onim zvanicnim instrukcijama sta je sve potrebno bilo navedeno da je potrebno stanje na izvodu. Na kraju krajeva, taj jedan papir nista ne kosta da dobijes od svoje banke, 5 minuta posla, jedino ukoliko je problem sto nemas sredstva na racunu. Ne znam koliko je potrebno jer su nam to bili glavni racuni na kojima ima novca, pa nismo obracali paznju. Sa sajta http://rs.chineseembassy.org/srp/lsyw/qz/: L Viza Dokumenta koja pokazuju plan putovanja. 1. Rezervacija hotela ili pozivno pismo koje je izdala relevantna jedinica ili osoba u Kini. Pozivno pismo porebno je da sadrži: (1) Podatke podnosioca zahteva (puno ime, pol, datum rođenja itd.) (2) Podatke o planiranoj poseti (svrha posete, datume dolaska i odlaska, mesto ili mesta koja će se posetiti, vrsta odnosa između podnosioca zahteva i službe koja poziva ili osobe, način finansiranja troškova). (3) Podatke o službi koja poziva ili osobi (ime, kontakt telefon, adresa, zvanični pečat službe, potpis pravnog zastupnika ili potpis osobe koja poziva). 2. Potvrda o profesionalnom statusu. 3. Potvrda o finansiranju troškova. 4. Putno osiguranje ili kopija kartice putnog osiguranja. 5. Ukoliko Vas poziva prijatelj koji je strani državljanin, a ima boravak u Kini onda je potrebna i kopija njegovog pasoša i vežeće boravišne dozvole. Ukoliko Vas poziva prijatelj koji je državljanin NR Kine onda je potrebna i kopija obe stranice njegove kineske lične karte ili važećeg pasoša. --- Poseban podsetnik: (3) Potvrda o profesionalnom statusu odnosi se na status zaposlenosti, status nezaposlenosti, studijski status, penzionerski status. (4) Potvrda o finansiranju troškova odnosi se na izvod stanja sa bankovnog računa. Ukoliko se osoba upućuje na službeni put u tom slučaju dostaviti potvrdu o finanisranju troškova od poslodavca. Ukoliko pozivalac snosi troškove boravka u Kini i to je navedeno u pozivnom pismu, u tom slučaju nije neophodna potvrda o finansiranju troškova. Sto se drugog pitanja tice, da treba. Evo obrasca: http://rs.chineseembassy.org/srp/lsyw/bgxz/P020130823799596284679.pdf
 4. awinaken

  ITALIJA (Bergamo-Como-Genova)

  Ako mislis na transfer Bergamo aerodrom-centar Milana, onda je najbolje da ovdje kupis kartu: http://www.terravision.eu/airport_transfer/bus-bergamo-airport-milan/ A ukoliko mislis kako doci sa aerodroma do centra Bergama, onda procitaj ovo: http://www.bergamoairport.co.uk/bergamo-bus/ Ako bih imala 3 dana, onda bih isla Milano i eventualno Bergamo. To je jako malo vremena da se obidju i ta dva grada, ali ukoliko bas zelis onda se koncentrisi na 2 destinacije: Milano-Komo ili Milano-Bergamo.
 5. awinaken

  kina

  Ukoliko mislis na turisticku vizu, potreban je izvod iz banke o stanju na racunu. To je trebalo dostaviti kada su nama bile potrebne vize.
 6. awinaken

  AIRBNB iskustva

  Mi se uvijek radije odlučimo za airbnb jer volimo da imamo više prostora, imamo veću privatnost, i što je najvažnije, više volimo da pravimo klopu nego da jedemo napolju. Nekada je vegetarijancima jako teško da jedu u određenim zemljama jer se hrana u hotelima i restoranima uglavnom svodi na mnogo UH.
 7. Otišla sam na Terms and Conditions (6.1.) i našla da ukoliko se koristi Wizz Account, može da se uradi rezervacija za max. 4 osobe (ne računajući osobu koja rezerviše). Da li je to možda tvoj slučaj? U krajnjem slučaju, ostaje ti mogućnost rezervacije putem call centra. Piše u dokumentu da je i tako moguće iskoristiti kredit na Wizz Account-u.
 8. Cao! Kako ste se spremali za put u Kinu....na Klubu putnika ima jako malo saveta i iskustava vezano za ovu destinaciju, ili ja ne umem da pronadjem.

 9. Prije par godina sam koristila njihovu korisničku službu i sjećam se da su mi brzo odgovarali na mejl. U pitanju je bio let iz Budimpešte a ovo je moj sa kog su mi odgovarali: customer.relationsbud01@wizzair.com. Možda da probaš s ovim? Čak i da mejl ne ode na pravu adresu, ako ti neko bude odgovorio, vjerovatno će te uputiti šta treba da radiš. Možda da im napišeš da si već slao mejl na customerrelations@wizzair.com.
 10. Vau, svaka čast na hrabrosti! Ne znam koliko bih bila spremna na toliki rizik, ali srećom, nismo svi isti. Voljela bih i ja da čujem nastavak avanture i ako imate fotografije koje želite da podijelite, rado bismo ih svi vidjeli.
 11. awinaken

  kina

  Drugo pitanje: http://www.chinatrainguide.com/
 12. awinaken

  kina

  Ako ne računamo Hong Kong u Kinu, mi smo obišli Šangaj, Peking i Sian za nekih 15ak dana. Putovali vozom između gradova. Ukoliko misliš da ti je to previše, onda oduzeti Sian.
 13. awinaken

  AIRBNB iskustva

  Telenor banka izdaje karticu za max. 7 dana. Meni je stigla za 6, ako se dobro sjećam. Možeš da koristiš i tuđu karticu za plaćanje, ne mora da je tvoje ime i prezime na kartici.
 14. Sistem je isti i za kupovinu 7-dnevnih i ostalih propusnica za shinkansen. Naruče se preko sajta i FedEx-om šalju na kućnu adresu. Nije ih moguće kupiti na licu mjesta. To važi, naravno, za turiste i ljude koji nemaju njihovo državljanstvo. Što se tiče WiFi, i mi smo dobijali portabilni uređaj koji treba da se vrati prilikom izlaska iz stana.
 15. awinaken

  Peking i Shanghai u 10 dana

  Heh, ja sam i za Hangzhou procitala da nije toliko vau, ali kao sto sam i gore rekla, smatram da uvijek treba posjetiti, bez obzira na to sta se prica ili ne. Meni npr. Pariz nikad nije ostavio neki jak utisak, dok sam bila odusevljena manjim gradovima. Sto ti kazes, o ukusima...