pecanj

Members
 • Content Count

  202
 • Joined

 • Last visited

About pecanj

 • Rank
  putnik srednjeprugaš
 • Birthday 11/08/1991

Profile Information

 • Gender
  Male

Contact Methods

 • Skype
  njoorka

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Radi se upravo o tome da međunarodnim ugovorom jeste drugačije određeno. I mislim da ti međunarodni ugovori ne bi smeli da se naknadno krše, čak ni promenom zakona. Jer, to bi onda značilo da svi sporazumi o bezviznom režimu koje je Rusija ikad potpisala postaju u nekoj meri narušeni. A retko koja država na to neće odgovoriti istom merom.
 2. Postoji u Nišu agencija koja asistira u regulisanju boravka. Koliko se sećam, beše neka fora da otvoriš firmu, pa da uspostaviš saradnju sa nekom bugarskom firmom.
 3. U međuvremenu sam aplicirao i za tranzitnu, 2 ulaza po 7 dana, 45 evra. Ponovo odbijen. Razlog: Explore your travel experience with your tour desk 🙄 Možda bih i imao razumevanje za odbijanje tranzitne vize u 21. veku kad bi mi dali logičan razlog. Ne znam prijatelju, nesam pametan. Meni je sve ovo nelogično, jer me niko nije pitao da li radim, da li imam para za put, da li sam bio u Izraelu... Kad aplicirate online, sa spiska birate mesto gde želite da podignete vizu. To može da bude ambasada/konzulat ili neki od ponuđenih aerodroma (ne i kopneni prelaz).
 4. Nikako mi ne odgovara to jer VOA daju samo na aerodromima, ne i na kopnenim prelazima. A ja nameravam u Iran kopnenim putem.
 5. Da li je neko u skorije vreme tražio vizu za Iran? Aplicirao sam onlajn (tako valjda mora) za turističku, 2 ulaza, 60 dana. Posle nepunih deset dana mi stiže mejl koji kaže da sam odbijen. Razlog odbijanja: pokušajte preko turističke agencije (?!?!?!). Zvao Ambasadu u Beogradu, ali džaba. Kažu - Teheran odlučuje ko će dobiti vizu, mi tu ništa ne možemo. Nikako mi nije jasno šta im se to kod mene nije sviđalo, s obzirom da se prilikom apliciranja online ostavljaju samo najsnovniji lični podaci, tipa ime, prezime, adresa i ajd zdravo. Inače, cena za srpske državljane je 65€, dobra
 6. Odgovorili su da nam vize ne trebaju za period do 90 dana, i ažurirali E-visa portal. Tako da je sad sve razjašnjeno.
 7. E-visa portal u sekciji ,,Do I need visa?'' i dalje kaže da su nam vize potrebne. Pustio sam im mejl. Videćemo...
 8. Na sajtu našeg MIP-a još uvek nema ništa.
 9. Upravo zvao iransku ambasadu u Beogradu. Ekspresno nam je uzvraćeno istom merom, tako da su nam od sada na dalje potrebne vize.
 10. Dobra tema! 2015. godine sam izvadio prvu kinesku vizu sa mnooogo turskih i nekoliko severnokiparskih pečata u pasošu. Nikakvih problema ni pri vađenju vize ni pri ulazu/izlazu. Nakon toga menjam pasoš, vadim novu vizu u Beogradu, idem najpre u Tursku, ulazim u Kinu, izlazim iz Kine, još par puta vadim nove vize u Hongu Kongu, nikakvih problema. Jedini put sam sa tim jednim parom turskih pečata bio zadržan na ulasku u Kinu na prelazu Suifenhe, međutim, kolega koji je bio sa mnom je imao sirijsku vizu u pasošu, te su zadržali svu trojicu nas Srba, odvodili nas u neki hodnik jedno
 11. 1. Nema. Ako ne nameravaš da se zadržavaš u Pridnjestrovlju, već samo da prođeš, reci to pridnjestrovskim graničarima, kako bi ti izdali tranzitnu migracionu kartu. U slučaju da nije tranzitna, biće potrebno da im kažeš adresu boravka. 2. Ne možeš iz Ukrajine na Krim. Ukrajinci ne puštaju ako nemaš posebnu dozvolu, koja se, koliko ja znam, ne izdaje baš tako lako. Znači, na Krim možeš samo iz Rusije, i istim putem nazad, bilo avionom, bilo trajektom/preko mosta. U slučaju da te Ukrajinci nekad provale, mogu da ti zabrane ulaz na teritoriju Ukrajine. 3. Bio sam samo u Severnoj Osetiji
 12. pecanj

  Niš - crna gora

  Meni se Kosovo nije činilo nesigurno za autostop, iako sam tuda stopirao više puta.
 13. Vize ti ne trebaju. Ako ides automobilom preko Sculenija, imaj u vidu da moze da se ceka po par sati, jer Moldavci neverovatno sporo rade. Peske ne moze. Mnogo ti je brza opcija pogranicni voz Iasi - Ungheni, kosta oko 2,5 EUR jedan pravac.
 14. pecanj

  Niš - crna gora

  Ja sam stopirao preko Kosova, znači Niš - Merdare - Vučitrn - Kosovska Mitrovica - jez. Gazivode - Špiljani. Do Špiljana je manje/više išlo lagano, a zatim i ne baš. Ali sam ipak stigao na odredište. Možeš da sedneš na voz za Merdare, i tako skratiš put, pošto voz tamo stiže rano ujutru, koliko se sećam. Nikad nisam išao preko Kopaonika/Kruševca, te opcije mi se čine znatno duže.
 15. Nije to apostil, s obzirom da Kina nije potpisnica haške konvencije, upravo zato je i potrebna ova dodatna overa. Koliko ja znam, zemlje potpisnice haške konvencije ne traže nikakvu dodatnu overu preko apostila, sam apostil je dovoljan. Tačno je da pravila mogu da se razlikuju od provincije do provincije, ne samo po pitanju radnih, već i ostalih viza. Poslodavci, takođe, mogu da budu loše obavešteni, da te pogrešno upute, a posle saznaš da ti ,,fali jedan papir''. Zbog toga mislim da je najbolje da vataš poslodavca pod mišku, pa zajedno u Entry - Exit Administration Bureau da se raspit