awinaken

Members
 • Content Count

  391
 • Joined

 • Last visited

About awinaken

 • Rank
  putnik dugoprugaš

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

5,689 profile views
 1. Da, sad sam i ja htjela da pomenem to za pasoš. Prvi put mi nisu pečatirali ali sam znala za I94. Drugi put su pečatirali. Hvala na pojašnjenju za dane. Sada ne planiram da ulazim prije druge polovine novembra ali se spremam da će me tada više ispitivati. Prva dva puta nije bilo ništa posebno.
 2. Hvala, posle pročitane cijele teme pomislila sam da bih se možda i ja susrela sa sličnim.
 3. Drugari, imam jednu nedoumicu. Provela sam ukupno 93 dana od aprila do avgusta ove godine u USA (prvi put 23 dana april-maj, drugi put 70 dana jun-avgust). Na I-94 formularu stoji Admit Until Date 12. 12. 2023. (tako stoji i u pasošu), mada sam izašla iz USA mnogo ranije, tačnije 21. 8. 2023. Da li je uopšte dobra ideja da idem nazad za mjesec i po dana (polovinom oktobra ili početak novembra) ako sam pri posljednjoj posjeti provela skoro 2.5 mjeseca? Čitajući o ovome po raznim forumima, naišla sam da je nepisano pravilo da moram biti u matičnoj zemlji 1-2 dana po danu koje sam provela u
 4. Drugari, da li to znači da bih imala potencijalnih problema na kopnenoj granici sa Meksikom? Dečko se preselio u San Dijego i planiram u oktobru/novembru da idem tamo, pa smo mislili kada je Meksiko toliko blizu da idemo na roadtrip. Imala bih povratnu kartu iz Srbije do USA (kao uvijek do sada).
 5. To, na veliku žalost, ne važi za Srbiju. Nisam mogla da nađem povoljan smještaj bilo gdje na planini a da nije sumanuto skup. Na kraju sam imala sreće i uspjela sam da pronađem prelijepu kuću u Homoljskim planinama ali samo zahvaljujući google mapama i činjenici da ovaj kraj zemlje nije mnogo posjećen. Kako imam babu i dedu na Tari, tj. tačnije u Kremnima, koje, kao selo, nikad nije privlačilo turiste jer je na 15-ak minuta od Omorike i Drvengrada, ove godine su i tu svi kapaciteti popunjeni do početka septembra. Nevjerovatno!
 6. Ja prva ne bih rezervisala sobu kod mojih roditelja jer više volim privatnost. Ali ima ljudi kojima to ne da ne smeta, već žele da imaju interakciju sa ljudima u smještaju. Bilo je raznih gostiju ali svi su uglavnom imali zajedničku crtu - otvorenost i druželjubivost. Bio je čak i jedan pisac iz Engleske koji je bio tu skoro 2 mjeseca jer je želio da bude u smještaju sa porodicom. Stan jeste bio specifičan jer je dupleks i na gornjem spratu (koji se izdavao) bile su tri sobe sa kupatilom. Jedino su kuhinju dijelili sa roditeljima. Kad razmislim, bilo je mnogo gostiju koji su odsjedali po mjes
 7. Da, mi smo svega nekoliko puta iznajmili sobu u stanu, i to na samom početku, kada smo tek saznali za airbnb ali su moji roditelji izdavali sobe dugi niz godina i imali smo status supehosta otkako je ta mogućnost na sajtu uvedena pa do zatvaranja listinga. Nikada za tih 5-6 godina nismo imali nijedan problem vrijedan pominjanja. Uglavnom su to bile neke svakodnevne stvari. Mama je divan domaćin i svi gosti su je jako voljeli. Ja sam vodila online komunikaciju jer moji slabo znaju engleski. Jedan od prvih gostiju je bio naš sadašnji prijatelj Juiči iz Tokija, kojeg smo posjetili kasnije, k
 8. Kao gost i superhost (preko mog profila su roditelji izdavali sobe u stanu u Crnoj Gori i Srbiji a ja vršila online komunikaciju sa gostima, roditelji sve ostalo), imam samo dobra iskustva. Airbnb kao gost koristim od 2011. ili 2012, ne sjećam se tačno i za to vrijeme smo dečko i ja proputovali mnoge zemlje koristeći isključivo taj sajt (Evropa, Bliski istok, Azija). Sjećam se da smo po odlasku prvi put u Japan bili jako zadovoljni cijenom i kvalitetom stanova, što se ponovilo dvije godine kasnije, samo u različitim djelovima Japana. Čak nas je zaustavila jedna njihova TV stanica i pitala
 9. Danas se pred put (ljetovanje) testirala kuma moje drugarice. Nije zvala Torlak, već je sa uplatnicom otišla tamo. Čekala je dva i po sata na red, testirana je i čeka da joj potvrda stigne na mejl. Uz dokaz o uplati, potrebno je imati ličnu kartu i papirić na kome će biti navedena imejl adresa. Rekla je da primaju 250 osoba dnevno za tu vrstu testiranja i toliko ih je i bilo. Torlak takvu vrstu testiranja radi u određenim terminima (mislim da je od 10h do 14h ali nisam sigurna da sam dobro zapamtila).
 10. Da, u pravu si, mada ima tamo na linku i dobrih iskustava, ali kao što si rekao, na 10 loših, biće možda 1 dobar. Ako ti otkaže Gotogate, onda riješavaš sa njima, nažalost.
 11. Juče mi je stigla ova poruka od Aegen Airlines: Da li naše agencije koje vode za Grčku obavještavaju putnike o ovome? Ne pratim mnogo agencija, svega jednu, i ono što sam vidjela je da su oni objavili nešto drugo:
 12. Wow, kakva priča (i stres)! Ja sam, srećom, dobro prolazila kad su oni u pitanju. Čak sam kupila dvije error fare svojevremeno preko njih i nijedna karta nije bila otkazana. Oba puta je bila Azija. Sjećam se da mi je neko dao savjet da ako bilo šta treba da se mijenja kod karte (u našem slučaju je to bila vrsta obroka za vrijeme leta) treba kontaktirati direktno aviokompaniju a ne expediu, što sam uradila.
 13. I ja sam se isto pitala prošle godine i naišla na tu temu na tripadvisoru od 200 i kusur strana. Ima i ova tema na trustpilotu. Na kraju sam zaključila da je najbolje kupovati direktno preko aviokompanija ili, eventualno, preko expedie jer sam kupovala ranije putem njihovog sajta i sve je prošlo bez problema.