awinaken

Members
 • Content Count

  385
 • Joined

 • Last visited

About awinaken

 • Rank
  putnik dugoprugaš

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

5,345 profile views
 1. To, na veliku žalost, ne važi za Srbiju. Nisam mogla da nađem povoljan smještaj bilo gdje na planini a da nije sumanuto skup. Na kraju sam imala sreće i uspjela sam da pronađem prelijepu kuću u Homoljskim planinama ali samo zahvaljujući google mapama i činjenici da ovaj kraj zemlje nije mnogo posjećen. Kako imam babu i dedu na Tari, tj. tačnije u Kremnima, koje, kao selo, nikad nije privlačilo turiste jer je na 15-ak minuta od Omorike i Drvengrada, ove godine su i tu svi kapaciteti popunjeni do početka septembra. Nevjerovatno!
 2. Ja prva ne bih rezervisala sobu kod mojih roditelja jer više volim privatnost. Ali ima ljudi kojima to ne da ne smeta, već žele da imaju interakciju sa ljudima u smještaju. Bilo je raznih gostiju ali svi su uglavnom imali zajedničku crtu - otvorenost i druželjubivost. Bio je čak i jedan pisac iz Engleske koji je bio tu skoro 2 mjeseca jer je želio da bude u smještaju sa porodicom. Stan jeste bio specifičan jer je dupleks i na gornjem spratu (koji se izdavao) bile su tri sobe sa kupatilom. Jedino su kuhinju dijelili sa roditeljima. Kad razmislim, bilo je mnogo gostiju koji su odsjedali po mjes
 3. Da, mi smo svega nekoliko puta iznajmili sobu u stanu, i to na samom početku, kada smo tek saznali za airbnb ali su moji roditelji izdavali sobe dugi niz godina i imali smo status supehosta otkako je ta mogućnost na sajtu uvedena pa do zatvaranja listinga. Nikada za tih 5-6 godina nismo imali nijedan problem vrijedan pominjanja. Uglavnom su to bile neke svakodnevne stvari. Mama je divan domaćin i svi gosti su je jako voljeli. Ja sam vodila online komunikaciju jer moji slabo znaju engleski. Jedan od prvih gostiju je bio naš sadašnji prijatelj Juiči iz Tokija, kojeg smo posjetili kasnije, k
 4. Kao gost i superhost (preko mog profila su roditelji izdavali sobe u stanu u Crnoj Gori i Srbiji a ja vršila online komunikaciju sa gostima, roditelji sve ostalo), imam samo dobra iskustva. Airbnb kao gost koristim od 2011. ili 2012, ne sjećam se tačno i za to vrijeme smo dečko i ja proputovali mnoge zemlje koristeći isključivo taj sajt (Evropa, Bliski istok, Azija). Sjećam se da smo po odlasku prvi put u Japan bili jako zadovoljni cijenom i kvalitetom stanova, što se ponovilo dvije godine kasnije, samo u različitim djelovima Japana. Čak nas je zaustavila jedna njihova TV stanica i pitala
 5. Danas se pred put (ljetovanje) testirala kuma moje drugarice. Nije zvala Torlak, već je sa uplatnicom otišla tamo. Čekala je dva i po sata na red, testirana je i čeka da joj potvrda stigne na mejl. Uz dokaz o uplati, potrebno je imati ličnu kartu i papirić na kome će biti navedena imejl adresa. Rekla je da primaju 250 osoba dnevno za tu vrstu testiranja i toliko ih je i bilo. Torlak takvu vrstu testiranja radi u određenim terminima (mislim da je od 10h do 14h ali nisam sigurna da sam dobro zapamtila).
 6. Da, u pravu si, mada ima tamo na linku i dobrih iskustava, ali kao što si rekao, na 10 loših, biće možda 1 dobar. Ako ti otkaže Gotogate, onda riješavaš sa njima, nažalost.
 7. Juče mi je stigla ova poruka od Aegen Airlines: Da li naše agencije koje vode za Grčku obavještavaju putnike o ovome? Ne pratim mnogo agencija, svega jednu, i ono što sam vidjela je da su oni objavili nešto drugo:
 8. Wow, kakva priča (i stres)! Ja sam, srećom, dobro prolazila kad su oni u pitanju. Čak sam kupila dvije error fare svojevremeno preko njih i nijedna karta nije bila otkazana. Oba puta je bila Azija. Sjećam se da mi je neko dao savjet da ako bilo šta treba da se mijenja kod karte (u našem slučaju je to bila vrsta obroka za vrijeme leta) treba kontaktirati direktno aviokompaniju a ne expediu, što sam uradila.
 9. I ja sam se isto pitala prošle godine i naišla na tu temu na tripadvisoru od 200 i kusur strana. Ima i ova tema na trustpilotu. Na kraju sam zaključila da je najbolje kupovati direktno preko aviokompanija ili, eventualno, preko expedie jer sam kupovala ranije putem njihovog sajta i sve je prošlo bez problema.
 10. Mislim da sada postoje neka nova pravila. Ljetos je mamina drugarica otvarala svoj account da bi aplicirala za karticu prvi put i znam da je pomenula da se traže podaci banke. Dosta su promijenili proceduru u odnosu na to kada sam dobila svoju prvu karticu prije 5-6 godina. Tada je bilo baš jednostavno. Pitala bih direktno hosta da li može da smanji depozit a ukoliko ne, tražila bih novi listing. Ja sam jednom rezervisala stan u Portugalu, koji je, takođe, imao depozit u iznosu rezervacije, ali pošto je bilo samo par dana u pitanju, to nije bilo strašno. Ukoliko je siguran host
 11. Ja sam imala sjajno iskustvo sa ovim stanom. Ali vidim da je cijena skočila u međuvremenu. Prije 2 godine bilo je oko 50-ak eur. Nalazi se kod Republike. Odlično povezan i sam kraj je baš lijep. Preko puta stana se nalazila fenomenalna pekara.
 12. Ja sam prošla opciju dva prije dvije godine. U pitanju je ostrvo Milos u Kikladskoj regiji. Išli smo brzim ferijem iz Atine. Putovanje je trajalo oko 3 sata. Taj feri je išao dva ili tri puta dnevno i dosta je skupa povratna karta (80 eur). Drugi trajekti su išli redovnije i bili malo povoljniji ali se putovalo 6-8 sati, tako da nam to nije odgovaralo. Sajt Smještaj je takođe bio povoljan jer smo ga rezervisali na vrijeme. Mislim da je bilo 38 eur noćenje (za dvoje, ne po osobi). Divan stan sa terasom sa jako ljubaznim domaćinima u Adamasu u ušuškanoj kući nedaleko od luke. Sajt
 13. awinaken

  Korzika

  Hvala puno! Imam pitanje vezano za smještaj. Da tražim, standardno, airbnb i slične sajtove ili imaš neku drugu preporuku?
 14. awinaken

  Korzika

  Pokušala sam da pronađem temu ali je, izgleda, nema. Planiramo roadtrip u avgustu ali kako je ostrvo prilično veliko, a mi imamo max. 2 nedjelje, da li bi neko preporučio na koje djelove obratiti pažnju? Planirali smo kombinaciju plaže i hikinga. Na netu sam pokušala da nađem ali svi preporučuju sve djelove ostrva za ove vrste aktivnosti, što nam baš i ne pomaže jer ne bismo da jurimo. Svaki savjet je dobrodošao! Hvala!
 15. Mi smo isli u aprilu prosle godine kada su nam jos uvijek bile potrebne vize. Mislim da je u onim zvanicnim instrukcijama sta je sve potrebno bilo navedeno da je potrebno stanje na izvodu. Na kraju krajeva, taj jedan papir nista ne kosta da dobijes od svoje banke, 5 minuta posla, jedino ukoliko je problem sto nemas sredstva na racunu. Ne znam koliko je potrebno jer su nam to bili glavni racuni na kojima ima novca, pa nismo obracali paznju. Sa sajta http://rs.chineseembassy.org/srp/lsyw/qz/: L Viza Dokumenta koja pokazuju plan putovanja. 1. Rezervacija hotela ili pozivno p