Posted March 17, 2010 Da li neko moze da izdvoji 2 minuta svog vremena da mi napise, da li postoji ogranicenje u dimenzijama prtljaga koji se cekira kod Wizz Air-a (za tezinu je jasno, ali na sajtu ne pise nista o dimenzijama, osim za rucni prtljag), tj, kako je u praksi. Takodje, na sajtu pise sledece: 14.3.2 Your Checked Baggage must not contain: . . . g) liquid; . . .itd Koliko su striktni po ovom pitanju? Pitam ovo jer bi sa sobom poneo jednu flasu neke rakije za Talijana, i jednu teglu ajvara za Srpkinju domacicu koja se jako uzelela istog Eh, da, BTW, komentari tipa "koristi search", "imas google", nisu dobrodosli, zato savetujem da ako neko zna odgovore bolje da potrosi 2 minuta da odgovori nego 1 minut na trolovanje.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2010 Mozes slobodno staviti rakiju u prtljag, samo ne smes nositi sa sobom gore na avion, o tome se radi. Zato ga dobro upakuj u odecu jer ovi nosaci ponekad bacaju stvari kao poslednje g.... A dimenzije sam sasvim siguran da pise na web sajtu, jer sam citao pre nedelju dana. Samo trazi malo... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2010 Moje iskustvo za sada kaze da i nema bas nekih ogranicenja, dole mozes da stavis ta hoces i 15 litara rakije ako zelis a video sam da ljudi nose kontrabas i skije u prtaljg tako da ni velicina nije problem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2010 The maximum dimensions for one piece of baggage to fit through the cargo hold door are: Width: 1,499 m Height: 1,194 m Length: 1,715 m http://wizzair.com/useful_information/baggage/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2010 A dimenzije sam sasvim siguran da pise na web sajtu, jer sam citao pre nedelju dana. Samo trazi malo... Mozda si mislio na ovo: 14.1.3 You may carry one piece of Hand Baggage the weight of which does not exceed 10 kilograms and the size of which does not exceed 55x20x40 cm. Nisam nasao gde se navode dimenzije cekiranog prtljaga Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2010 Ok, hvala... Nisam citao sadrzaj stranice, nego sam koristio pretragu sajta kroz Firefox za stringom "cm", a oni izrazili mere u metrima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2010 Kad smo vec tu, kako iz Srbije mozemo dobiti njihov call centar? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2010 Kad smo vec tu, kako iz Srbije mozemo dobiti njihov call centar? Najlakše se dobija Mađarski Call Centar From Hungary only: 06 90 181 181 (Calls charged at HUF 225 per minute. Calls from mobile networks may be charged at a higher rate) pozivni za Mađarsku ti je +36 Ja sam ih zvala i sve su mi potanko objasnili što me je interesovalo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2010 Pise "From Hungary only"... I tako je za sve zemlje koje su nabrojane na sajtu... Kontam da su to kao nasi 0800 brojevi koje ne mozes da dobijes iz inostranstva... Ja sam zvao par zemalja sa ove stranice ( http://wizzair.com/about_us/contact_us/ ) i uvek je bilo "birate nepostojeci broj". Naravno, ubacivao sam pozivne brojeve, cak sam zvao i Telekomov servis za medjunarodne pozive gde su mi rekli (nakon sto sam im izdiktirao broj) da je nemoguce ostvariti taj poziv iz nase mreze. Pisao sam i mail Wizz-u, i nisu mi nista odgovorili... Kada si ti zvala, mozda je ranije bilo moguce dobiti call centar u HUN? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2010 Ja sam ih zvao jednom preko Skypa, cini mi se bas taj 06 broj, probaj... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2010 Ja sam zvao Rumunski i Bugarski call centar, jedino oni imaju brojeve koji mogu da se dobiju običnim telefonima. S obzirom da je dobiti call centar wizz aira iz Srbije gotovo nemoguća misija jer su im brojevi telefona oni specijalni, negeografski, koji se naplaćuju i jedino se mogu dobiti iz zemlje u kojoj su, a ja sam uspeo, evo i te informacije. Call centar u Bugarskoj je normalan broj, možete ga dobiti bez problema, ima i engleski kanal:+359 29 603 888. U Rumuniji postoji call centar koji ne možete dobiti (to je onaj broj na sajtu), a postoji još jedan broj, za "schedule change assistance only", ali i tu su fleksibilni, pa će vas i na tom broju uslužiti kao i u redovnom call centru, a broj je +40 36 440 8161. Isti takav broj ima i u UK, +44 (0) 871 265 7257. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 1, 2010 Da li iko zna da li moze da se kombinuje tezina prtljaga izmedju putnika na istoj rezervaciji? Npr, da jedan putnik ima torbu od 20kg (5 kg vise od online cekiranog), a drugi 10kg (5kg manje od online cekiranog)... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 14, 2010 Da li je neo skoro putovao Wizz Air *om jer koliko sam skapirala po novim pravilima prtljag moze da iznosi do 32 kg?a pre je bilo 15 kg?Pomozite!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 14, 2010 Da li je neo skoro putovao Wizz Air *om jer koliko sam skapirala po novim pravilima prtljag moze da iznosi do 32 kg?a pre je bilo 15 kg?Pomozite!!! Da sada je chekirani prtljag 32kg, ali sada i poskupeo = 15e. Rucni je ostao 10kg=free. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 14, 2010 Da li je neo skoro putovao Wizz Air *om jer koliko sam skapirala po novim pravilima prtljag moze da iznosi do 32 kg?a pre je bilo 15 kg?Pomozite!!! Da sada je chekirani prtljag 32kg, ali sada i poskupeo = 15e. Rucni je ostao 10kg=free. Okej ,to mi odgovara posto se vracem iz Amerike i imacu veliki prtljag .Imam jos jedno pitanje,sto se tice osiguranja,da li uplacujem ili ne?prvi put letim Wizz om ,isla sam do sada Eas jet om i Ryan i ne secams e da sam to uplacivala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 14, 2010 Mozes- ne moras... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 19, 2010 posto prvi put putujem samo sa rucnim prtljagom, moze li neki info u vezi toga. gde da nabavim one providne kesice u kojim adrzim tecnosti? moze li se brijac uneti u rucni prtljag? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 19, 2010 brijac moze kesice ako traze neke standardizovane - daju na aerodromu ako ne, kesa za meso i sl je ok. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 19, 2010 Obicno ne instistiraju da svu tecnost imas u kesici, jedino ako imas neko pakovanje vece od 100ml, videce to na skeneru, pa ce traziti da otvoris torbu i oduzeti ti to. Ma da, ne mora ni to uvek da znaci. No, ako letis negde preko Nemacke, racunaj da ce ti smaraci traziti i da sva tecnost bude u providnoj ziploc kesici, uputiti te u obliznju prodavnicu da je kupis (1 evro) i vratiti te na kraj reda. Jer, Nemci su Nemci i moraju da ispostuju svako propisano pravilo, sto cesto ume da iritira. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 19, 2010 uputiti te u obliznju prodavnicu da je kupis (1 evro) ah da, sada se setih. kupuje se i na sarl de golu u parizu. na ostalim aerodromima sam je ili dobijala ili pakovala u kesice koje sam ponela od kuce i bilo je ok. negde su vise rigorozni negde manje, i to moze da zavisi od toga ko radi. jednom prilikom u portu za stolom gde obicno proveravaju tecnost pre skenera nije bilo NIKOG a vec sledecom su mi dve ostrokondje zaplenile neke flasice porto vina jer, navodno, PO PUTNIKU ide JEDNA ta ziplock kesica. (u ovom slucaju oni ti je daju) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 19, 2010 Evo najsvezijih iskustava... U petak sam doputovao iz Temisvara za Bergamo, i u dva spoljasnja dzepa od ranca sam imao dve pune flase vode od po pola litre, unutra sam imao punu flasu od litar i jedan vocni jogurt.. Samo su me pitali sta je u flasi unutar ranca, posto su je videli na skeneru, rekao sam "voda" i to je bilo to.... Uneo sam sve to sa sobom u avion. Doduse, putovao sam sa suprugom i malom cerkicom, mozda ih je to omeksalo Btw, sad me brine kako cu kuci, zbog ovog pepela.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2010 Hej ljudi, evo već sat vremena pokušavam da pronađem sledeću informaciju na forumu i ne uspevam - da li koferi sa točkićima dimenzija 60x40x20 mogu da prođu kao ručni prtljag kod wizz-a i ryan-a? koliko vidim, ljudi su prolazili sa 57 cm, ali niko još nije napisao ništa za 60 cm. znam da zvanično ne mogu, zanima me praksa jer večeras ili sutra treba da kupim kofer, a izbor je 50 ili 60 cm... takođe me brine ona duga plastična drška, jer ako se i ona računa, sigurno ne može da prođe kao 55 cm... nisam imao iskustva sa tim koferima, možda ta drška i može da se sklopi... hvala unapred! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2010 Bolje da uzmesh manji jer nekad teraju ljude da stave kofer/ranac u neshto ovakvo: http://www.flickr.com/photos/29075152@N02/4263259657/ i naravno da ti taj veci nece stati... Drshka moze da se sklopi... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2010 Hej ljudi, evo već sat vremena pokušavam da pronađem sledeću informaciju na forumu i ne uspevam - da li koferi sa točkićima dimenzija 60x40x20 mogu da prođu kao ručni prtljag kod wizz-a i ryan-a? koliko vidim, ljudi su prolazili sa 57 cm, ali niko još nije napisao ništa za 60 cm. znam da zvanično ne mogu, zanima me praksa jer večeras ili sutra treba da kupim kofer, a izbor je 50 ili 60 cm... takođe me brine ona duga plastična drška, jer ako se i ona računa, sigurno ne može da prođe kao 55 cm... nisam imao iskustva sa tim koferima, možda ta drška i može da se sklopi... hvala unapred! Meni je vise puta prosao kao rucni prtljag kofer koji je znatno veci od dozvoljenog . Nisu mi nista rekli. Cak je jednom prilikom bio toliko veliki da nije mogao da stane u onaj pregradak u avionu. To je videla stjuardesa pa mi ga je ubacila kroz neku rupu u deo sa cekiranim prtljagom i posle sam ga pokupio na traci na aerodromu. Ne znam da li ce sad biti rigorozniji. Npr na wizzairu je novina da ako imas rucni prtljag veci od dozvoljenog placas kaznu 60 evra i moras da ga cekiras, do sad nije bilo nikakve kazne. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites